• almanyada doktor maaşları yüksek değildir ki bu yüzden almanyada sağlam bir doktor açığı mevcut, yüksek miktarda yunan ve polak başta olmak üzere göçmen doktor vardır. almanlar daha iyi para veren abd, isviçre gibi ülkelere çalışmaya giderler. almanyada uzmanlık eğitimi almak ve çalışmak yakın zamanda nispeten zorlaşsa da oldukça kolaydır buna rağmen son birkaç seneye kadar ülkemizden daha avantajlı asla değildi. b2 seviyesi bir almanca ve basit bir denlik sınavı yeterliydi ki c1'e çıkardılar. son yıllarda ülkemizden korkunç bir talep artışı yaşandı. şahsen abd dışında asla gitmem ne gerek var diyen beni bile hem sağlıkta şiddet hem de ekonomik durum ciddi ciddi düşündürmeye başladı. aynı durum birleşik krallık için de geçerli maaşlar düşük doktor açığı fazla.
  • ortalama 65000 brut o da hesaplarsan 34400 nete geliyor yıllık. yani 3000 eurodan biraz az aylik. https://www.brutto-netto-rechner.info/…_germany.php
  • saçma ifade , yakın arkadasım almanya da dr. yıllık maaşı ana vergi kesildikten sonra 100 bin euro civarı ... bir iki ıvır zıvır daha kesiliyormuuş vergi dısında, ayda kemiksiz 7 bin euro civarı alıyorum demişti , 5 yıllık dr kendisi ben onun yalancısıyım ...
  • tabii ki yalandır, yeni işe başlayan bir doktor ortalama 5000 eur civarı alır (net)

    onu da geçtim ülkemizde doktor maaşı almanya'nın asgari ücretinin yarısı kadar, daha da kötüsü yunanistan asgari ücreti kadar gençler buna ne diyeceksiniz?
  • enflasyonun sıfır ve alım gücünün yüksek olduğu bir yerde çok iyi maaştır.
  • %100 dogru bilgi.baslangic resident doctor bu civarda fakat ilerleyen yillarda pozisyonunuza gore maasiniz artar.en yuksek 4000 almiyorlar.10000-12000 alanlar var(head of department).yani ben almanya’da ya da herhangi bi eu ulkesinde calismayi dusunmem.usmle kasip abd’ye gitsin durumu olanlar.aile doktoru bile olsaniz kotu bi yerde 10000 dolar kazanirsiniz minimum.almanyadaki gibi hayvani vergilerde yok.abd’deki milyoner doktorlardan hic soz etmiyorum bile.amaciniz para ise amerikaya gidin.ayrica amerikada her doktor usmle sinavini gecmek durumundadir oyle yetersiz biri bu sinavi gecemez.yani abd’de lisansli doktorlara guvenebilirsiniz fakat almanya eu kurallari geregi bulgaristan,romanya diplomasini falan kabul ediyor sinavsiz. cok kotu bu ulkelerde yetismis bi doktora asla guvenmem.
  • hizmet kalitesi olarak almanya turkiyenin gerisinde
  • sağlıklı bir serbest piyasa ekonomisinde olması gerekendir. para güç isteyen risk alarak dükkan açar, icat yapar, yapmaya çalışır, böylece girişimcilik ve üretkenlik artar. meslekler arasında bu kadar maaş uçurumu olmaması herkesin mutlu olmasını sağlar. bir soru deneyi vardı. arkadaşınıza şu kadar zam sana yüzde 50 ve her ikinize de yüzde kırk diye. çoğunluk daha çok kazanmayı reddederek herkese eşit zammı seçmiş.
  • maaşa değil, o maaş ile neler alabildiğine bakacaksın.

    burada saçma sapan birim hesabı üzerinden örnek veren yazarları eleştirenler olmuş. muhtemelen troller kendileri. türkiye'de bir doktor başlangıç maaşı ile neler alabiliyor, almanya'da bir doktor başlangıç maaşı ile neler alabiliyor ben onu merak ediyorum. başlığı açılacaksa bunun başlığı açılsın.
  • almanya daki doktor travma tahtasıyla eli silahlı hasta yakınları tarafından öldürülmek ten korunmak için siper yapmayı bilmez. her gün ana avrat sövülmeyi dayağı bilmez. pandemide bilinçsiz yönetimlerden gelen saçma direktifler nedir bilmez. almanya da doktor halk nezlinde saygın bir konumdadır. devleti 5 dk da bir hasta yollamayıp insan gibi muayene süresi verdiği için hastaları tarafından yüzümüze bakmadı diye şikayet edilmez. 100 liraya apandisit performansı alıp 300000 liralık malpraktis davasıyla karşılaşmaz. son olarak bir düzeltme almanya da uzmanlık eğitimi alırken 3500-4000 euro uzman olunca 7-8 bin euro ortalama kazanırsınız. ki bu avrupa'nın en düşük ortalamasıdır. o nedenle alman doktorlar isviçre ve kuzey ülkelerine gider hekimlik yapmaya çok daha fazla kazandıkları için.
hesabın var mı? giriş yap