• sıkı bir dram filmi.

    --- spoiler ---

    bir annenin oğlunun ölümcül hastalığı için tüm mücadelesinin, büyük oğlunun onu kazara öldürmesi ile kesilmesinin ardından anne ile oğlunun arasına giren mesafeyi o kadar etkileyici aktarmışlar ki. ivan'ın buz tutmuş gölde yürüme sahnesinde, henüz flashback gelmeden anlaşılıyor bu tarz bir olay yaşanacağı fakat insan yine de izlemek istiyor.

    filmde tek sıkıntı olan nokta, nana karakterini biraz sığ aktarmışlar. ivan'ı anlayabiliyoruz evet, ama nana'daki değişimi yeterince gözlemlemeye izin vermemişler.
    --- spoiler ---

    ayrıca filmde bir sahnede le vent nous portera çalması ile anne-oğul ilişkisine sıkı bir gönderme mevcut bence. şarkının klibinde görsellik nasıl muazzam ise, filmde de aynı şekilde. kamera teknikleri ve ters ışık ile zaten büyüleyici olan dış mekanı çok iyi kullanmışlar. oyuncu seçimleri cuk oturmuş, sözünü etmeye bile gerek yok. filmin temposu genel olarak düşük olsa da flashbackler ve olayın ilerlemesi açısından yarattıkları soru işaretleri ile izleyiciyi bağlıyor. senaryo çok sağlam. neden bu kadar düşük puan aldığını hiç anlayamadım.
  • bu akşam 21.00’de trt2’den yayınlanacak olan film.
  • bugün trt 2 de seyrettiğim film.
    --- spoiler ---
    umutsuz biçimde çabalayan bir anne ve oğulu anlatıyor. anne ölümcül hastalığı olan küçük oğlunu kurtarmak için, büyük oğlu da annesine kendisinin de var olduğunu duyurabilmek için çabalıyor. ikisi de isteğine ulaşamıyor. finalde annesi tarafından terkedilen öfkeli büyük oğlanın 20 yıl sonraki annesiyle hesaplaşması daha detaylı işlenmeliydi.
    --- spoiler ---
  • uçan kayalıkların üzerinde hayatta kalma temalı oyun. şu an demoda. güzele benziyor.

    steam sayfası
hesabın var mı? giriş yap