*

  • devletimizin, attığı adımlara karşı en ufak bir itiraza bile tahammülü olmadığını gösteren olay.

    bir "devlet memuru", hem de amasya'da, utanmadan bir de güneydoğuda yaşanan insan hakları ihlallerinden bahsediyor, ne, annesi hdp adayıymış! o zaman kesin terörist! zaten kürt de değil ona ne ki değil mi?

    tez gözaltına alın, hatta okuldaki odasına baskın yapıp gözünü korkutmaya çalışın. serbest bırakın, sonra yine alın. neymiş neymiş? bir de memur olduğu için izin mi almak gerekiyormuş? boşverin kardeşim usul kurallarını, hukuk dediğin nedir ki?

    yerin dibine batsın "hukuk"unuz, yerin dibine batsın "muhbir vatandaş"lığınız.

    akademisyene odasında gözaltı
  • ilkokulda zorunlu din dersini savunan adam bu kadın hakkında gelmiş "öğrenciye siyasi fikrini empoze ediyor" diyor ya. ülkenin özetini çıkart deseler zorlanırım sanıyordum, hiç de zor olmadı ya la!
  • amasya üniversitesi teknoloji fakültesi’nde öğretim görevlisinin hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi 155 polis imdat hattını arayarak ’terör propogandası’ yaptığı iddiasıyla ihbarda bulunmasi uzerine fakülteye gelen polis ekiplerince, ders bitiminde amfiden çıktığı sırada gözaltına almasidir.

    kaynak

    ne gunlere geldik bu nefret bu kin nedir bu ogrenci ogretmenini nasil bu sekilde gambazlar ne demis olabilir ki insan inanamiyor.
  • (bkz: fatih üniversitesi) yakında gelecekler hissediyorum.
  • 80'lere hoşgeldiniz. sırada 80 öncesi var.

    (bkz: zamanda geri gitmek)

    edit: ülke her geçen gün daha kaotik bir duruma doğru gidiyor. ben 2000 lerin başında üniversiteden mezun oldum. okulun ülkücü reisi de bizim sınıftaydı, sol cenahtaki kulüp üyeleri de. bir kez olsun aralarında tartışma veya kavga olmadı. birbirlerinin düşüncelerinden hazzetmezlerdi. ama biraraya gelip saz çalıp türkü söylediğimzide kırgınlık ta kalmazdı. yani kısacası kimse kimseyi düşüncüleri yüzünden polise şikayet etmedi. en ateşli tartışmalar da yapıldı kimi derslerde. ama kimse kimseye düşman olmadı.

    demem o ki eğer karşı bir argüman çıkarabiliyorsan bunu söyle. söylediklerinizden rahatsız oluyorum lütfen dersimize dönelim de. ama ispiyonlama yapma. eğer bir üniversite öğrencisinde bu yaklaşım varsa o kişiden fikir üretmesi beklenemez.

    yakında gruplaşmalar artacak, casusluklar başlayacak. fikir üretin, üniversitelerin amacı da bu..
  • 2547 sayılı yüksek öğretim yasası disiplin yönetmeliğine göre:
    madde 9 - kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:
    i - görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayırımı yapmak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak.
    n - herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak,

    üniversite öğretim mesleğinden veya kamu görevinden çıkarma:
    madde 11 - (değişik:rg-07/11/1998-23516)
    b) kamu görevinden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır.
    1) cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya yönelik eylem yapmak; ideolojik, siyasi, yıkıcı, bölücü amaçlarla eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek suretiyle kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak; boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak ya da bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek, yardımda bulunmak,
    2) yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları iş yerine veya iş yerindeki eşya üzerine yazmak, resmetmek ve asmak, teşhir etmek veya sözlü ideolojik propaganda yapmak,
    11) kanun dışı kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlarda faaliyet yapmak veya yardımda bulunmak.

    sözkonusu öğretim görevlisinin iddia edildiği gibi terör örgütü propagandası yaptığı doğru ise yukarıdaki maddeler doğrultusunda hakkında soruşturma açılıp suçu tesbit edildiği taktirde gereği yapılır. burada yanlış olan, fiiili bir durum olmadan yani bir şiddet terör eylemi olmadan olaya polisin müdahalesidir. birim amiri tarafından hakkında soruşturma açılması için dekanlık/müdürlüğe başvurulur, onlarında rektörlüğe bildirmesi ile rektörlük bir soruşturma kurulu kurar. bu kurul raporunu disiplin kuruluna verir. eğer disiplin kurulu suçlu olduğuna karar verirse öğretim elamanı işlediği suçun derecesine ve kurul raporuna göre kademe ilermesinin durdurulması ile görevden uzaklaştırmaya kadar ceza alır. öğrencinin şikayetini birim amiri olan bölüm başkanına yada dekanlık/müdürlüge yapması gerekirdi. polisin bu aşamada müdahil olması mevzuata uygun değildir. bununla beraber öğretim görevlisinin terör örgütü propagandası yapsı -eğer idia doğru ise tabiiki- hiç doğru değildir.
  • ne yazık ki bir öğrenci'de gözaltına alınmış. amasya'da aydınlanmaya tahammül edilmiyor sanırım.

    "boyun eğmeyenler toplantısı yapan komünist gençlik'in toplanma mekanı polis tarafından basıldı. kimlik kontrolü yapmak isteyen polis bir komünist gençlik üyesini hukuksuz bir şekilde gözaltına aldı."

    http://haber.sol.org.tr/…tiranlik-sokmeyecek-141163

    üniversite konseyleri ilginç bir açıklama yapmış.

    "ülkemiz artık akademisyenlerin derslerinde anlattıkları konular üzerinden 155'e 'ihbar' edilebildiği bir coğrafyadır"

    http://haber.sol.org.tr/…une-boyun-egmeyecek-141190
  • amına koyduğumun sevgi pıtırcıkları gelmiş hocaysa önce olduğu coğrafyanın değerlerine saygısı olsun pkk bir terör örgütüdür onu destekleyen öven herkes suç işlemektedir inşallah sürüm sürüm sürünür!
  • sevgi pıtırcıkları şuna da açıklık getirsinler o zaman. o öğrenci muhtemelen kendisine empoze edilmeye çalışılan fikirler yüzünden geceleri dahi uyuyamamaktadır. 19 bilemedin 20 yaşında olan bu körpe beyinlerden ne istedin ha çise hanım, ya daha gelişmekte olan beyni empoze olsaymıştıydı. onu yetiştiren anne babaya, televizyona yazık değil mi?
hesabın var mı? giriş yap