• "game of thrones kalitesinde bir fantastik dizi serisi arayışı içinde olan amazon büyük bir anlaşmayı kaptı. yaklaşık 250 milyon dolarlık anlaşmayla amazon, j.r.r. tolkien'nin fantastik romanı yüzüklerin efendisi'nin küresel televizyon haklarını satın aldı. amazon spin-off tv serisi potansiyeli de taşıyan çok sezonlu yüzüklerin efendisi serisi yapma taahhüdünde bulundu.

    yüzük kardeşliği'nden öncesini anlatacak olan yüzüklerin efendisi dizisi, amazon tarafından tolkien estate and trust; harpercollins; new line cinema ve warner bros. entertainment'in bir bölümü ile ortaklaşa üretilecek.

    anlaşmayla ilgili olarak herhangi bir ayrıntı verilmemiş de olsa, serinin televizyon hakları için amazon, netflix ve hbo arasında geçen yarışmada, ön ödemesi 200-250 milyon dolar aralığında olan anlaşmaya amazon'un 250 milyon dolar ödeyerek sahip olduğu öğrenildi. şu ana kadar yapılan bütün tv anlaşmalarının gölgede bıraktığını söylemek mümkün.

    amazon'un senaryolaştırılmış tv serilerinden sorumlu sharon tal yguado '' yüzüklerin efendisi, edebiyat ve sinema yollarıyla farklı kuşaklardan hayranların hayal güçlerini kavramayı başaran kültürel bir fenomen haline geldi. böyle bir projede tolkien estate and trust, harpercollins ve new line ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. yüzüklerin efendisi hayranlarına orta dünya'daki bu yeni epik yolculuğu sunmaktan dolayı büyük bir heyecan içindeyiz.'' dedi.

    orta dünya'da geçen tv uyarlaması, j.r.r. tolkien'in yüzük kardeşliği'nin öncesinden başlayacak ve yeni hikayeleri keşfedecek.

    tolkien estate and trust ve harpercollins'in temsilcisi matt galsor yaptığı açıklamada '' edebiyata eskiden beri süregelen bağlılığıyla bilinen amazon'un, birden çok sezonuyla izleyicilere sunulacak ilk yüzüklerin efendisi tv serisinin ev sahipliğini yapacak olmasından mutluluk duyuyoruz. sharon tal yguado ve ekibinin j.r.r. tolkien'in orijinal yazılarından yola çıkarak keşfedilmemiş yeni hikayeleri ekrana yansıtmak için harika fikirleri var.'' dedi.
    yazan: ericartman & lostprophet
    kaynak: deadline"

    şu değişime karşı, yeniliğe kapalı kafadan artık çıkılmalı diye düşünüyorum.
    evet lotr üçlemesi mükemmeldi, evet o oyuncuların her biri apayrıydı da bu yüzden dizisini istemiyoruz da ne demek? koca bir şirket sırf yayın hakkı için 250 milyon dolar harcıyorsa eh gerisini de düşünüyordur herhalde.
    hadi çerez oldu diyelim. uğrunda büyük masraflar yapılmış bir mistik orta dünya evreni her şeye rağmen izlenmez mi? lütfen çıkalım artık şu kafadan.
  • çok ucuza almış. sadece kralın dönüşü 1 milyar dolar hasılat elde etmişti. anlatılmamış hikayeler de varsa işin içinde en az yirmi sezonluk rekor kırmaya aday dizi malzemeleri var.
  • açıkçası amazon'un almasına üzüldüm. netflix'i tercih ederdim. dizi kalitesi açısından netflix fersah fersah önde amazon'dan.

    umarım sinema üçlemesinde olduğu gibi hikayenin ruhunu sikip atmazlar.
  • yüzüğün kartallarla götürüldüğü bir bölümü mutlaka yapmalarını beklediğimiz satın alma.
  • bobin kafa adlı youtuber'ın verdiği bilgilere göre çok geniş yelpazeli bir satın alma yokmuş. lotr'a ait 3. kitabın sonundaki ekleri satın almış. kitap bende var. açtım şu an baktım, a, b, e ve f adında 4 bölümden oluşan, yaklaşık 50 sayfalık bir ekmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=09oxxnfqoic
hesabın var mı? giriş yap