• amerikanların kolpadan ortaoyunu.
  • özellikle türkiye'de amerikan güreşinin sahte olduğunu öğrenenler ya da anlayanlar değişik triplere giriyorlar nedense. sanki devlet sırrı, cıa sırrı filan çözmüş gibi "bu sahte bi kerem, seni kandırıyorlar, ayy hala nasıl izliyorsun yaa" tarzı laflar sarf ediyorlar.

    amerikan güreşi dediğimiz şey canlı bir dizi gibidir evet. senaryo dahilince güreşçiler sportif hareketler ve sahte dövüşlerle izleyiciyi eğlendirirler ama olay şu ki burada survivor'ın aksine olayın senaryo olduğunu saklama çabası yoktur. zaten pek çok güreşçi röpertajlarında bunu işaret eden şeyler söylerler. yüzlerce haber-spoiler sitesi vardır. bazen güreşçiler ring dışı dostluklarını saklama çabasına bile girmezler. hatta şirket başında diyebileceğimiz adamların çıkıp ilgisizlik sebebini senaryolara bağladıkları bile olur. ortada böyle şeyler dönüyorken hala bazılarınız çıkıp izleyenler senaryo olduğunu bilmiyormuşcasına triplere girmeleri cidden komik.

    bir diziyi neden izlersin senaryosu ve görselliği iyi geldiği için. amerikan güreşi izlemenin sebebi de budur? dizilerde gördüğümüz büyülü, perili olaylara kimler inanır? çocuklar. burada da gerçek dövüş olduğuna sadece çocuklar inanıyor. peki bu yetişkinlerin de amerikan güreşi izlemesine engel midir? hayır. zira yetişkinlerin ilgisini çekecek şeyler de yapıyorlar. gerçeği saklayıp salak yerine koyma gibi bir durum da olmadığı için millet gönül rahatlığıyla izliyor.

    tanıdığımız pek çok dizi, film yıldızı, şarkıcılar arasında filan da amerikan güreşini ve özellikle amerikan güreşinin zirve endüstrisi olan wwe'yi takip eden çok ünlü vardır. arrow yıldızı stephen amell buna örnek. daniel radcliffe, rooney gibi yıldızlar da seyirci koltuğunda görüntülünenler arasında. zaten ingilizlerin özel bir ilgisi var wwe'ye nedense. shaq o neill, mike tyson gibi isimlerde wwe şovlarında bulunmayı seve seve kabul etmiş isimler.

    hayır şurda bu şovu izleyenlere laf atanlara bakınca, başka konularda felsefe kasıp saygı duyun düşünceme hareketlerime diyen/diyebilecek insanlar. ee siz de bunu izleyenlere saygı duyun? anlayıp dinlemeden yorum yapmayın? saygı sadece size karşı geçerli olan bir kavram mı? yoksa ıq düşüklüğünden dolayı beyniniz sadece tek yönlü mü çalışıyor?
  • gece gece aklıma gelen, ufakken izlemeyi çok sevdiğim şov. yav iyi güzeldi ama hâlâ merak ediyorum.bu senaryodan ibaret şovda kazanan neye göre belirleniyordu? şov başlamadan önce yazı-tura mı atıyorlar? ya da senaryoyu yazan eleman "sen önündeki 3 maç şunları şunları yeneceksin sonra goldberg gelip seni yenecek" mi diyordu?
  • geçenlerde aklıma geldi. çocukluğumda önemli bir yer tutan, flash tv'nin flash tv olduğu yıllarda yayınladığı amerikan güreşi ile ilgili güzel bir entry yazayım hatıra kalsın demiştim içimden. kısmet bugüneymiş.

    favorim rick flair'dı. neden bilmiyorum. adam tam bir bunaktı. wwe'nin başkanıydı bu. parmağında altın sarısı bir yüzük, sarı saçlarını kahverengi tenini ve sarkık memelerini hatırlıyorum. trump'ın yirmi kilo zayıflayıp solaryuma girmiş halini hayal edin. ringe osmanlı müziği gibi bir müzikle gelirdi, ringe gelirken bornoz gibi bir şey giyerdi. ultisi rakibine elinin tersiyle osmanlı tokadı atmaktı. attığı tokadı sikeyim hiçbir boka yaramazdı. genelde de kaybederdi, dayak yerdi paso. ama seni severdim rick. nalet olsun bu içimdeki mazlum sevgisine. (bkz: muro) bir de bunun karısı vardı ki aman allahım. karı bildiğin üçgendi. kocasıyla maç yapsa onu ringe gömerdi yemin ediyorum. bu ikiliyi bir de yatakta düşünün.*

    nwo'nun kurucusu hulk hogan vardı. çok iyi dövüşüyordu. hakikaten en iyi dövüşçülerden biriydi. ilerlemiş yaşına rağmen kaya gibi vücudu vardı ve atletikti. adam zenci kel ve sarı saçlıydı amk. bir de sarı bıyıkları vardı ülkücü bıyığı. sürrealizmini sikeyim moruk bu nasıl tip.*

    en iyi dövüşçü demişken goldberg'i nasıl unuturuz. bunun meşhur kafa atma hareketi vardı. tam bir coni sinsti adam. bir boyun kası vardı ki aman allahım. boyun kası ile yatay düzlem arasında 60 derece açı olan bir adamdan bahsediyoruz. benim karnıma iki metre geriden destek alıp o hareketi yapsa bağırsaklarım g*tümden çıkardı yemin ederim. bu adamın yenildiğini hiç hatırlamıyorum. yalnız bir kere piçin biri karnına çelik zırh takıp üstüne tişörtü giyince bizimkinin boynu kırıldıydı ehehe.

    big sexy. koca götlü seksi. hulk hogan'ın ekibindeydi ama sonradan kavga ettiler. amerikan güreşinin şımarık çocuğuydu bu adam. uzun sarı saçları vardı. yakışıklıydı cidden. polemiğe çok meraklı bu kardeşimizin macho man ile bir anısı var ki.. aşağıda macho man bölümünde anlattım.

    ve macho man. 1.70 boyunda kıllı sakallı bir barzo. ama her ne hikmetse yanından at gibi karılar, lüks limuzinler eksik olmazdı. tam bir pezevenge benziyordu açıkçası. bence kesin pezevenkti. ben bu adamı hiç dövüşürken görmedim çünkü. big sexy ile meşhur kavgaları vardı. hiç unutmam bir kere big sexy, bu adam limuzinin içindeyken limuzinin tepesinden vidanjör hortumu sokup bunu ve hatunları bokun içinde yüzdürmüştü ahaha. bulabilirsem linkini ekleyeceğim buraya. buldum amk ahahahha

    sting vardı. maskeli ağabeyimiz. uzun boyu atletik bir vücudu vardı. bu adam da ağır toplardan biriydi. iyi dövüşürdü. kendi halinde efendi bir arkadaşımız kardeşimizdi. işini yapar gider polemiğe girmezdi. e haliyle inanılmaz bir cazibesi vardı.

    öte yandan bir tane adam vardı boynunda tasmayla maçlara çıkardı adını hatırlayamadım. kendini köpek sanıyordu amına koduğumun çocuğu. dövüşmeden önce hırlar, sinirlenince falan havlardı. yazarken bile sinirlendim it oğlu ite.*

    lex luger vardı, sağlam adamdı. big show vardı isminin hakkını veriyordu. rey mysterio ve kidman ikilisi vardı. hafif sikletin en iyileri bu arkadaşlardı. o zamanlar rey mysterio falan bu kadar meşhur değildi. 619 falan hep sonradan çıkma. yani bu undertaker'lar, john cena'lar falan ben onları izlemedim pek. eski dövüşler çok daha güzeldi. daha çok dövüçşü vardı da onlar şu an aklıma gelmedi.

    işin garibi ben bunları izlerken ilkokulda ya da ortaokulda falan olacağım. şov olduğuna bir türlü inanmak istemezdim. yani düşünsene koskoca goldberg tiyatro yapıyor olamaz bu adamlığa sığmaz diye düşünüyordum ehehe. haydi her şey tiyatroydu da macho man'in limuzinde bokun içinde boğulmasına ne diyeceksiniz ahahaha. her neyse, keşke hep çocuk kalsaydık moruk.

    aşağı birkaç link bırakıyorum bunlar youtube search linki. aralarından istediğiniz maçı seçip izleyebilirsiniz.

    link
    link
    link
  • zaman kaybına çok iyi bir örnektir.
  • kolpadan birbirlerinin üzerine atlayıp zıplayan ve vuranların sözde güreşmesi hadisesi. işin saçma yanı seyircisi de çok. çocukken ben de severdim ama bildiğin kafa açıyor bir süre sonra.
  • istanbul takımlarının sürekli birinci olduğu türk futbolundan daha gerçekçi olan spor.

    'kaslı adam tiyatrosu' benzeri deli saçması bahanelerle eşcinsellikle suçlayacak gavadın birer kolunu da ronda rousey ve becky lynch kırar, bacaklarını da charlotte flair*.
  • başta büyük bir cahillikle bu ne la dediğim spor.

    sonra netflix'te glow adlı diziyi izlemeye başladım amerikan güreşi hakkındaki bütün düşüncelerim değişti. eğer siz de benim kadar cahil kaldıysanız olaya izlemenizi tavsiye ederim.

    zoya the destroyaa'
  • yalanın,şovun,boş muhabbetin adı.

    keriz amerikalıları bunlarla uyutuyorlar işte.
hesabın var mı? giriş yap