• önyargıyla yaklasilmamasi gereken, gerçekten leziz kek.

    gelelim detaylara.

    keki için

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1/2 su bardağı sıvı yağ (yahut eritilmiş tereyağ)
    2 su bardağı un
    2 kabartma tozu
    2 vanilin
    konserve ananasın suyu ve üstüne süsleme yapılanlardan kalan ananaslar.

    üzeri için;

    1 su bardağı şeker
    1 kutu konserve ananas

    mümkünse teflon bir tavada şekeri karamelize edene kadar eritiyoruz ve keki yapacağımız borcamın tabanına karamelize şekeri döküp üzerine ananas dilimlerinden yerleştiriyoruz.

    (benim 2 adet baton kek kabım vardı ve 4-4 = 8 tane ananası yerleştirdim. geriye bir-kac dilim ananas ve ananasın suyu kaldı.)

    kalan ananasları ananas suyunda blenderdan geçiriyoruz.

    şimdi geldi klasik kek yapımına.

    yumurta ve şekeri çırpıyoruz. sonrasında çırpıp püre haline getirdiğimiz ananas ve suyunun karışımını, yağ, un, kabartma tozu, vanilini ekleyip çırpıyoruz. tabanında ananas dilimleri olan kek kalıbımıza kek karışımını ekliyoruz ve fırınlıyoruz.

    normal kek yaptığımız derece ve sürede pişiriyoruz.

    keki çıkardıktan sonra sıcakken kek kalıplarından kekimizi çıkarıyoruz.

    ben bazen kek karışımını leopar kek olarak yapabiliyorum.

    şefin tavsiyesi; damak tadıdır ama ben sıcakken pek sevmiyorum ama soğuyunca cidden çok başarılı oluyor. tavsiye ederim.

    afiyet olsun.
  • tayvan’ın meşhur geleneksel keki. çincesi fènglísu’dur.
    bizdeki lokum misali, duty free’lerindeki o havalı kutular hediyelik ananaslı keklerle doludur. tadı hafif ve güzeldir, sadece esmer şekerle yapılanını tavsiye etmiyorum.
  • yıllar yıllar önce keşfettigim, keşfedince müptelası olduğum, tayvan'dan ayrıldıktan sonra nedense hiç bir yerde bulamadığım lezzet. olur da yolunuz tayvana düşerse, kombinilerde bile bulmak mümkün (yanlış hatırlamıyorsam özellikle familymart'ta. türkiye dönüşünce hediyelik olarak bolca alıp, ardından "ya şuna da hediye götürmeniz olayım" diye diye insanlara hediye olarak aldıklarını da tükettiğimi hatırlarım. çok iyi yapmışım, çok da güzel yapmışım.
hesabın var mı? giriş yap