• daha sözlüklerde bile 'kargaşa' olarak geçen anarşi kelimesinin aslında otoritenin reddini, hiçbir bireyin birbirinden üstün yaptırımlara sahip olmamasını savunan anarşizmin oluşturduğu ortam anlamına geldiğini bilmeyen (öğretilmeyen) bir dünya, bir ülke insanının son aylarda yapılan direnişlerin bahane olarak görmesi de oldukça normaldir.

    bu şahısların deyimleriyle 'anarşist'lerin en başta savunduğu 'her alanda özgürlük'ün içine eden önermeyi kendilerinden sıkça duymaktayız. (bkz: yaratmanın sadece allah'a mahsus olması)

    kişilerin sandıkta istediği kişiye oy verebileceği demokatik yapıda insanların hala türkiye'nin islami teşkilatlara üye olmasından, ülkenin büyük çoğunluğunun müslüman olmasından doğan 'tüm türkiye cumhuriyeti vatandaşı müslümandır, allah'a ve onun birliğine inanandır' önermesini aklından silememesi, aksini düşünememesi ile en başta olaylar çıkmaza giriyordur.

    akabinde din sömürgesiyle istediğini yapabilen bir hükumetin halk aleyhinde yaptığı zamma, yıkıma, üretime, yolsuzluğa karşı çıkmayı aklından bile geçirmeyen şahıslarla iş çıkmaz sokakta sıkışmaktadır.

    tüm bunlardan sonra zaten daha da ötesini bekleyemeyen sandıkta başarısız kesimin demokrasinin mantıklı bir yönetim şekli olmadığını bu şahıslara anlatması mümkün olmayan hale gelmektedir.

    merak edenler için demokrasinin mantıksızlığının çok basit, yüzeysel açıklaması:

    'demokrasi öncelikle bir eğitim işidir. eğitimsiz bir toplumda demokrasiden oligarşi çıkar' demiştir platon, bundan 2400 yıl kadar önce. dahi durumda gördüğümüz üzere oligarşinin ortaya çıkardığı demagoglar, fikrini sömürdüğü kişilere kahraman, kendisine muhalefet olanlara ise diktatör olarak gözükmektedir.

    dolayısıyla hükumetin gücü elinde tuttuğu, zaman içerisinde muhalefetin olası yaptırımlarını tüm yargı ve yerel yönetim sistemlerini güç kullanarak ele geçirmesiyle diktatörlüğe dönüşür.

    türkiye cumhuriyeti enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız'ın da çok açık şekilde belirttiği üzere eğitim seviyesi arttıkça oy oranı azalan bir hükumet demokrasi ile başa gelmişse burada eğitimsizlik hüküm sürüyor, eğitimli insanın göçü veya eğitimini kullanamaması sağlanıyor, cahilliğin karanlığına hızla ilerleyen metrobüslerce insan doğuyor demektir.
hesabın var mı? giriş yap