• bilinen ilk zaman yolcusu. 2256 yılından günümüze geldiğini öne süren ve yıllar sonrasının bilgisiyle borsada milyonlar kazandığını söyleyen adam. kazandı da. kendi deyimiyle, çok belli olmasın diye bir iki küçük yanlış yatırım yapmış.. işin ilginci bu ismin daha önce hiçbir yerde kayıtlı olmaması. eğlenceli ama.
    hemen açıklığa kavuşsun, kafalar karışmasın.
  • iddialarının gerçek olması durumunda 21 aralık 2012 tarihi ve savunucularını büyük hayal kırıklığına uğratacak şahsiyet...
  • kendimi iyi hissetmemi sağlayan adam. sayesinde artık kimsenin 2200 yılından kalkıp beni öldürmeye geleceğini sanmıyorum.
  • new york, wall street’ten gelen inanılmaz bir “başarı öyküsü”nü konuşuyor son günlerde. 44 yaşındaki andrew carlssin’in, 2002 yılında 800 dolarla girdiği borsada 2003 yılına kadar 350 milyon dolar kazandığını gören ekonomi polisi, kendisini hissesini aldığı şirketlerle ilgili bilgileri içeriden öğrenerek kazanç elde etmekle suçladı. carlssin ise ileri sürdüğü inanılmaz iddia ile yalnızca 1 milyon dolar tutarındaki kefaleti ödeyerek, serbest kaldı.

    kısa bir süre önce wall street’te yatırım yapmaya başlayan andrew carlssin, birkaç hafta içinde 800 dolarlık sermayesini 350 milyon dolara çıkararak ekonomi polisinin dikkatini çekti. hakkında yapılan “içeriden bilgi alıyorsun” suçlaması, abd’deki en ağır suçlamalardan biriydi ve carlssin’in ömür boyu hapsedilmesi ihtimali vardı. bunun üzerine carlssin, hollywood’dan bir hikaye ödünç alarak herkesi şaşırttı. carlssin, kendisinin 2256 yılından geldiğini, bir zaman yolculuğu yaptığını, dolayısıyla borsada olacakları zaten bildiğini söyledi.

    new york emniyetinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, “bu adamın anlattığı hikayeye inanmıyoruz, kendisi ya kaçık ya da hastalık derecesinde yalan söyleme alışkanlığına sahip” dedi. ancak emniyetin kendisine inanmaması, carlssin’in anlattığı hikayenin işe yaramadığı anlamına da gelmiyordu. carlssin, yalnızca 1 milyon dolar (kazancının 350’de biri) kefalet ücretini ödeyerek hapisten de kurtuldu.

    emniyet yetkilisinin vurguladığı bir başka konu da, carlssin’in 800 doları, 350 milyon dolara çıkarmasını sağlayan yatırımlarının tamamanın beklenmedik gelişmelere bağlanmış olmasıydı. dolayısıyla new york emniyeti, carlssin’in zaman yolculuğu hikayesine inanmasa bile, böylesi bir durum karşısında şansa inandığını itiraf etmiş oldu. carlssin hakkındaki soruşturma hala sürüyor. ne var ki kolay kolay bir sonuç alınabilecek gibi de görünmüyor. aynı emniyet yetkilisi, carlssin’in ortalama bir yatırımcıdan 126 kat fazla risk almış olduğunu, bunu yapmaya cesaret etmek için de içeriden bilgi almaktan başka bir yol olmadığını ifade ediyor. carlssin’in müfettişlere anlattığı hikaye ise kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

    yaklaşık 200 yıl sonradan geldiğini ısrarla tekrarlayan carlssin, ait olduğu zamandan bugünün tarihini okuduğunu ve tarihin en büyük borsa krizlerinden birinin yaşandığını öğrenerek bu “karşı koyulamayacak macera”ya giriştiğini söylüyor. carlssin’e inanmayan müfettişler, bu yarı deli yarı zeki yatırımcıyı test etmek için usame bin ladin’in yerini ve aids için geliştirilen bir ilacın formülünü sordular. ayrıca günümüze geldiği zaman makinesinin yerini de söylemesini istediler.

    carlssin ise zaman makinesinin yerini ve nasıl çalıştığını söylemeyeceğini, çünkü bu teknolojinin yanlış ellere geçmesinden korktuğunu söyleyerek bu talepleri reddetti. carlssin’in aids ilacı ve bin ladin hakkında verdiği cevaplarsa basına yansımadı. olayla ilgili bir başka tuhaflık ise, andrew carlssin adında birinin aralık 2002 tarihinden önce yaşadığına dair herhangi bir kayıt bulunmaması. dolayısıyla new york emniyeti de borsacılar kadar şaşkın. carlssin’in serbest bırakıldıktan sonra ortadan kaybolması, zaman yolculuğunun doğru olduğu teorisini de güçlendiriyor. carlssin, gazetecilere verdiği söyleşilerde ufo’ya inananların kendisine de inanacaklarını ve en yakın zamanda new york emniyeti ve fbi’ın da gerçekleri göreceğini söylüyor.
  • 2256'den gelip tek derdi para kazanmak olan adam. hikayenin bu kısmı havada kalıyor işte.
  • aslında zaytung benzeri weekly world news adlı tabloid tarafından yardırmaca olarak ortaya atılan ama yahoo news'un sazanlık yapıp kullanmasıyla gerçeğe dönüşen zaman yolcusu şehir efsanesinin baş aktörü.
  • yalan dolan
hesabın var mı? giriş yap