• muhtemelen kanserden ölecek insandır

    (bkz: ankara'da asbest ve kanser iddiaları)
  • benim bu.
    çok seviyorum, ankaradan başka yerde yaşamayı denedim olmadı geri döndüm. o antalya illetine 10 ay dayanabildim. çok zordu sözlük. ankara'nın gözünü seveyim. istanbul'un da allah belasını versin.
  • yirmi yasina kadar deniz gormemis, kumsalda yurumemis, sahilde gunbatimini veya gundogumunu izlememis olmasi muhtemel kisidir.
  • ankara, istanbul ve bursa'da yaşamış biri olarak benim bu.

    sevmeyen adamlara sebep sun desek,

    - gri şehir abi yeaa
    - deniz yok abi yeaaa
    - çok soğuk abi yeaaaa

    ee başka ?

    ankara güzeldir güzel.
  • (bkz: sevecek başka bir şeyi yoksa demek ki)

    şaka şaka siz anlamazsınız ama ankara sevilir. siz ne anlarsınız la bebeler.
  • karşıyaka'da mezarlık var sanır ancak karşıyaka'nın sahili, faytonu, midyesi etc. habersizdir.
  • üniversiteyi ankarada okumuştur. üniversite hayatı ankarada güzeldir çünkü... nefes ve eskiyeni de ucuz bira içip dağıtmak işin şanıdır. sakarya caddesinde sarhoş sürünmek de... ankarada kyk burslarının yattığı gün tunalıya çıkılır o para yenirdi arkadaş! ayın 7sinde ankara bir başka güzel olurdu.

    ankara üniversiteleri genelde kampüstür, bir odtülü hacettepeli kampüs hayatındaki özgürlüğü istanbulda her yerde bulabilir mi? bulamaz. caddebostan ve moda dışında çimlerde yatıp tek başına şarap içen kadının taciz edilmediği kaç yer var? çam kokusu özlenir... keza sol tandanslı bir üniversitede okunduysa fikir özgürlüğü, tartışma fırsatı, etkinlikler, eylemler özlenir. bugün bir kelimesini söylerken yutkunacağın düşüncelerini bağırıp çağırıp haykırdığın özgür amfiler özlenir. özgürlük sevilmez mi be, jandarma karakolunu işgal eden öğrenciler orayı kültür etkinliklerine açmıştı benim zamanımda...

    hele o üniversite zamanları barış bıçakçı kitapları ile tanışıldıysa ankara bir başka sevilir. gençlik parkının, aoç'nin yeri gözünüzde değişir. onun karakterleri geçer sokakta yanınızdan. barış bıçakçı ankarayı sevdirir en az üniversite kadar...

    ilginçlikleri sevilir oğlum ankaranın... motorun arkasına hoparlör takan ilk insan ankaralıdır mesela, olmalıdır! motorda ses sistemi ben bunca yıldır baska bir şehirde bu kadar yaygın görmedim. ha, ankara havası dinler o sistemde o ayrı...

    dost kitapevinin önünde buluştuğun arkadaşlıklar özlenir, ankarayı ankara yapan tanıdığın insanlardır zaten. ankarayı seven insan ankarada aşık olmuş, okumuş, yaşamıştır... bir daha o yıllara dönemeyeceği içindir ki ayrı bir sevgiyle anlatır.

    ankara sevilir... özledin ulen!
  • gökçeğin giderek kocaman bir köye dönüştürdüğünü, sosyal aktivitelerinin ve gezinti alanlarının yok denecek kadar az oldugunu gördükce sevgisi azalan insandır
  • her istanbul yolculuğu sonrası ankara'ya döndüğünde sevdiğini anlayan insandır. o sikik, saçma büyük şehrinizde nasıl yaşıyorsunuz oğlum siz? trafiği ayrı dert, kalabalıklığı apayrı. sanki küçük bir kuş kafesine 20 tane papağan sıkışmış gibi.

    ankara öyle mi halbuki, şehrin merkezinde ağaçların altında bir evde yaşama imkanınız var. (gazi mahallesi)

    şehrin merkezinde çok güzel mekanlarda alkol alabilir, eğlenebilirsiniz. (bahçeli, tunalı)

    tiyatro, opera ve klasik müziği çok kaliteli salonlarda dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.

    hava almak isteyince şehrin merkezinde ve dışında güzel parklarda nefes alabilirsiniz.

    tamam denizi eksiklik ama her şey deniz değil. kaldı ki istanbul'da yaşayıp o denizi hiç göremeyen insanlar var.

    ankara rutini ve monotonluğu olan güzel bir yer. istanbul'da beşiktaş olmasaydı, yolum düşmemesi için elimden geleni yapardım sanırım.
  • bahsedilen insan ; sevdiklerinin bulunduğu yerin ankara olması sebebi ile ankara'yı seven insandır.
hesabın var mı? giriş yap