• 2001 yapımı bir mini-dizi. anne frank'in malum günlükleri üzerine kurulmuş bir yapım. benzer anne frank filmlerinden farkı ise işin yakalanma kısmı ile bitmeyişi. bir biyografi uyarlaması olmasının etkisiyle anne frank ve ailesinin, aynı evi paylaştıkları kişilerin toplama kampı akıbetleri ile ilgili bölümleri de var. dizi olmasının etkisiyle uzayan, aşırı dramatize edilen sahneler de mevcut. her halükarda meraklısını memnun edebilir. başrolde ben kingsley var. anne frank rolünde ise hannah-taylor gordon. imdb'deki süreye aldanmamak lazım zira 189 dakikalık bir yapım mevzu bahis.

    http://www.imdb.com/title/tt0246430/
  • mini dizi diye geçse de aslında 3 saatlik bir film gibi düşünebileceğiniz anne frank öyküsü. ben kingsley ve lili taylor dışında tanıdık bir yüz olmasa da herkes rolünün hakkını vermiş. özellikle anne frank'i canlandıran oyuncunun anne'ye olan benzerliği etkileyiciydi. yer yer gerçekten anne'yi izlediğinizi düşünüyorsunuz.

    filmin ilk yarısında kullanılan bir teknik dikkatimi çekti ki daha önce bir benzerine rastladığımı hatırlamıyorum. nedir o teknik; gerçek görüntülerle başlayan sahneyi o ana bağlamak. örneğin yahudi dükkanlarının fişlenmesini o tarihteki siyah beyaz görüntülerle aktarırken, smooth bir geçişle filmdeki sahneye geçiş yapıyoruz ve siyah beyaz olaylar bir anda renkleniyor. bence tarihi bir film için çok güzel bir teknik. keşke filmin ikinci yarısında da bu tip geçişler görebilseydik. hiç olmazsa auschwitz sahnelerinde görmek isterdim.

    toparlamak gerekirse ikinci dünya savaşı meraklılarının ve anne frank'in hayatını merak edenlerin izlemesini öneririm. kimi zaman melodrama varan sahneleri baysa da tarihe tanıklık etme bakımından izlenmeye değer.
hesabın var mı? giriş yap