• bir konya’lı olarak katıldığım öneridir.
    hatta izmir’dekiler kemalist konya’lı,
    istanbul’dakiler zengin konya’lı,
    karadeniz tarafı da komple müteahhit konya’lıdır.
    türkiye bir konya ülkesi olup dünya ise koca bir konya’dan ibarettir.

    edit: konya’lı değilim lan lafın gelişi olarak yazdım.
  • sahilin adı boşuna konyaaltı değil demek ki.
  • antalyalı’yım, konya’da uzun süre yaşadım. tespitin her satırı doğru. hatta konya merkezle kıyaslandığında antalya’nın ilçelerinin insanı daha yobaz ve ahlaksızdır.
  • 8 yıldır antalya'da yaşayan biri olarak diyebilirim ki semtlere daha doğrusu merkez ilçelere ilişkin demografik tespitlerin doğru olduğu başlık.

    antalyalılara gömebilirsiniz arkadaşlar, hiçbiri hemşerim değil, ben de zaten antalyalı değilim. lakin antalya güzel memleket.
  • yazın o heryeri sarı saçlarıyla buğday tarlasına boyayan turistler gittikten sonra kabilenin erkekleri bu sefer gözünü üniversiteli genç kızlara çevirir;

    bunun için sahil kesiminden ayrılııp o moderen arabalarıyla kültür ve ahatlıya göç ederler.
  • antalya'nın yerlisi olarak bu şehre sonradan gelenlerden ne kadar nefret ettiğimizi tahmin bile edemezsiniz. bu başlıkta onlar yüzünden açılmıştır. bu şehir eskiden çok çok daha güzel bir yerdi ama ülkedeki her güzel şey gibi bozuldu. hele babaannem kendi zamanlarındaki kaleiçini anlattığında dinlerken mutlu oluyorum bildiğiniz. yüzme bilmeyen antalyalılar türemiş, gelmiş burada konyalı diyorsunuz.
  • antalya/ıstanos'luyum yani yerlisiyim şu anda istanbul'da yaşıyorum. antalya'nın merkezinde babamdan kalan bir evimiz var, tatillerde gittiğimizde 19 dairelik apartmanda antalya nüfusuna kayıtlı iki aileyiz, şimdi bu başlığı açan arkadaşa sormak istiyorum "arkadaşım sen bu yerli antalyalılarla nerde hayatı paylaştın, ne yaşadın da bu kadar nefret ettin"
    anlayamadım.
  • hah şöyle. hele şükür biri yazmış şunu. kendimi bildim bileli antalya'dayım buranın insanını izmirle falan mukayese edenlere gülüp geçiyorum.

    antalya insanı büyük ölçüde ısparta ve burdurdan göçmedir. en çok iyi parti oyu bu üç ildedir zaten dikkat ederseniz. yine serik, aksu, kepez, teomanpaşa, korkuteli, varsak, elmalı örnekleri var. bunun yanında şehirde doğulu birçok vatandaş var.

    yine de konya kadar olduğunu düşünmüyorum. hatta buranın insanının anadolu'nun geneline göre çok daha görgülü olduğunu ifade edebilirim. yerli ve milli las vegas'ı seviyoruz. şu doksan sonrası jenerasyon biraz büyüsün daha iyi olacak*

    edit : sanki bir tek muhafazakârlar sorunlu gibi bir algı oluşmuş. seküleri, kemalisti de çomar. hayatında iki kitap okumamış, bir meseleyi etraflıca düşünmemiş insanlar çoğu.
  • katılmadığım önerme. tandırdı, etli ekmekti, mevlana şekeriydi ile kafası uçmuş konyalılara ancak herhangi bir anadolu kenti kadar benzer. antalyadaki akdeniz kültürü kendini her boka sıkılan limonla, portakal çiçeği kokularıyla, herkesin bir ayağının denizde olmasıyla, dindar olanın bile tutucu olmamasıyla hissettirir. gerisi spekulasyon
hesabın var mı? giriş yap