• özellikle uzun yolda yüksek hızda gidince gelen uykudur. sürekli ufka bakma ve yoldaki şeritleri takip etme insana resmen koyunları sayıyormuş gibi gelir.

    arabada bir yandan tatlı tatlı beşik gibi sallar daha beter uyku getirir.
  • tehlikeyi azaltmak adına her 6-8 saniyede bir ayna kontrolünü sürekli düşünerek odaklanılması ile gelen uyku bertaraf edilebilir.

    edit: imla @cacit tarafından desteklenmiştir.
  • ciddiye alınması gereken uykudur. en yakın yakıt istasyonunda durulmalı, kafa suya sokulmalıdır.
  • genelde sabah, gün doğumunda soföre uğrar ve öldürücü olabilir.
  • tehlikelidir.
    hissedildigi an arabayi uygun bir yere cekip 10 dakika sekerleme yapilmalidir. bu eylem ortalama 40 dakika kazandirir. dikkatinizi toplar, yola daha rahat devam edersiniz.
  • zamanında tatilden dönerken yaşadığım yere gelmeme yaklaşık 5 km kalmıştı fakat daha fazla gidemeyeceğimi anlayıp benzinliğe çekip uyumuştum.

    ondan öncesinde izmirden çıktıktan sonra baya uykum vardı yol kenarına çekip yüzümü yıkayıp devam etmiştim şimdiki aklım olsa mümkün değil direk çeker uygun bi yere yatar uyurum.

    sizin canınız önemsiz olabilir ama karşıdaki insanın canı kıymetli.
  • çok tehlikelidir.

    özellikle güneşin ufukla buluştuğu gün doğumu ve gün batımı sırasında daha tehlikeli hale gelebilir. çünkü bu saatlerde tam karşıdan veya dikizden gelen güneş ışığı zaten uykusuzluktan ağırlaşmış göz kapaklarını bir anda açık tutulamaz hale getirir.

    bu şekilde anlık uykuya dalıp kabus görüp uyanmışlığım var.
  • babamın bizi arabaya vazo gibi oturtup "konuşun da uykum gelmesin"demesini aklıma getirdi.
    yanınıza bir kadın alırsanız sanırım uykunuz gelmez.
  • vakti zamanında babamın daha 1 senelik olan gözü gibi baktığı sıfır aracını şarampole yuvarlamasına sebep olan uyku. o kadar da demiştim baba çek kenara baba ver bana ben kullanıyım diye ama 17 yaşında ehliyetsiz bi ergen olduğum için vermedi sonra göte getirdi ailecek bizi.

    o zamanlar demiştim ki ulan bi insan araba sürerken nası uykusu gelir. hani kanımız kaynıyo yeni yeni araç sürüyoruz ya heyecandan debriyaj pedalini kaldıramıyoruz ayağımız titriyo araç sürerken falan o an bunu düşünmüştüm araç sürerken nası uykusu gelir insanın. taa ki geçtiğimiz senelerin birinde öğle sıcağının ve güneşinin altında izmir- istanbul istikametinde bursa' ya gelene kadar. ulan gözüm kapanıyor amk camı açıyorum yok sağa sola bakıyorum yok gözümü açık tutsam bi süre sonra açık göz ile bilinç kapanıyor ani kayıplar oluşuyor yolda tamam bu kadar adrenalin yeter dedim ve çektim aracı kenara. ama şunu farkettim geceden ziyade öğle sıcağında insanın daha çok uykusu geliyor.

    uykunuz geldiği an kenara çekin önermesi gayet bilinçli bi önerme fakat her nedense şöför kişisi bunu direksiyon başında yapamıyor. yani ha şurayı geçiyim az kaldı aman burda nerde dururuö şimdi arkadan gelir patlatır biri, güzel bi benzinlik bulayım falan derken hoop gözler kapanıyor. siz siz olun çekin bi benzinliğe yoksa çekin bi köy yoluna arada derede bi yarım saat kestirin.
  • en tehlikeli uykulardandır. ben bu sorunu sakız çiğnereyerek aştım. sakız çiğnerken dalmıyorum hiç.
hesabın var mı? giriş yap