• işçilere bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ücret.
  • bu ülkede sorun asgari ücret değil bence.asgari ücret dolar bazında 2002 yılına göre yaklaşık 3 kat artmıştır bu doğru.ama asıl sorun tüm çalışan maaşlarının gittikçe asgari ücrete yaklaşmasıdır.
    örneğin :orta düzey eğitimli bir çalışan 2012 yılında 2100 tl maaş alıyor olsun.bu o zaman 3 asgari düzeye denk geliyordu.
    şu anda bu kişi 6000 tl maaş alması gerekirken maximum 4000-5000 aralığında maaş alabilmektedir.sizde maaşınızı bu kritere göre hesaplayın farkı göreceksiniz.
    not:tüm koşullar aynı kalmak şartıyla geçerlidir.terfi alırsınız, şehir değiştirirsiniz, iş değiştirirsiniz bu durumlarda geçerli değildir tabikide.
  • bence 2020/2019'dan daha iyi olacak 2021/2020'den zaten daha daha iyi olacak (burası çok önemli) 2021 zaten çok iyiydi 2022 de çok daha farklı şeyler olacak.

    güncellemelerle..

    askeri ücrete %4 zam hayırlı olsun..
  • ''asgari ücret günümüz koşullarında 4 kişilik bir aile için 7219.90 tl olmalıdır''
  • asgari ücretin kaç lira olacağından daha önemli bir problemi var bu ülkenin asgari ücret konusunda:

    asgari ücretlilerin nüfusa oranı!

    ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle veya yakınında bir maaşla çalışıyor

    bu oran avrupa’da 10 kişiden 1’i; bizde 2 kişiden 1’i!

    yani konu daha derin, sadece asgari ücretin artması yetmez, istihdamın da kalitesinin artması gerekiyor.
  • 2015 rakamlarına göre türkiye'de 13,8 milyon işçi var, bunlardan 5 milyonu asgari ücret ile çalışıyor.

    kaynak haber sitesi
  • asgari ücretin artması yada genel olarak maaşların artması çözüm değil çözüm pahallılığın düşürülmesi olmalı alım gücü sürekli düştükten sonra asgari ücret 5 bin lira olsa kime ne faydası olacak ki .
  • alım gücü konusundaki tartışmalar bir yana türkiye'de standart ücrettir. çünkü nüfusun yüzde 43'ü asgari ücretlidir. avrupa'da asgari ücretli oranının türkiye'den sonra en çok olduğu ülke slovenya ve bu oran %19.1. asgari ücret raporu linkte 10. sayfada 1. grafikte görebilirsiniz.
  • pek çok gelişmiş ekonomide asgari ücret sistemi yerine saatlik ücret üzerinden ücretlendirme var. bizde de bu yönde bir çalışma olabilir mi? sektöre ve işe göre asgari ücret yerine saatlik ücret tespiti nasıl sonuçlar doğurur diye tartışılması gerekir ve belki de ara eleman sorununa da bir nefes sağlayabilir. bu yönden değerlendirilmesine gerek duyulan sistem.
  • yorumların coğuna katılıyorum. asgari ücret bir bakıma kendisi sorun olsada asıl sorun bu limitin belirlenmesi.

    bunun en doğrusu kademeli ve pilot olarak bölgesel asgari ücretlerin uygulamaya alınması. bazı bölgelerde belki de tamamen kaldırılması denenebilir. asgari ücret zaten sigortalı resmi çalışan kişilere uygulanabilir.

    istanbulda ile kars nasıl aynı olabilir.

    asgari ücret arttıkça mülteci ve misafirlere yarayacaktır. sonuç olarak yine işsizlik çözülemeyecektir.

    kayıt altına almak için asgari ücretli vergisi 20 yaşında farklı 40 yaşında farklı olarak yapılabilmelidir.

    işverene yansıyan vergiler de aynı şekilde azaltılmalı ki teşvik olabilsin.

    özellikle esnaf küçük işletmeler zanaatkarların yine potansiyellerine göre teşvik dereceleri değişmeli. amerika çıkartıp teslaya para veriyor sektör ilerlesin insanlık ilerlesin insanlar talep ettiği ürünler ve hizmetler gelebilsin diye.

    binlerce örnekleri var.
hesabın var mı? giriş yap