• bu arkadas the sheep thief diye kisa bir film yapip bitirme projesi olarak, bi de bu filmle cannes'da odul falan kazaninca, fransiz bir yapimci ondaki cevheri kesfediyor ve "ilk uzun metraj filmini ben yaparim" diyor. sonuc: the warrior. super bir film oluyor, bafta oscar'a falan aday gosteriyor, ancak akademi "bu film yeterince britanyali degil" diyerek geri ceviriyor. yine de bu vesileyle asif, dikkat cekip ortamlara girmis oluyor. simdilik direniyor hollywood'a gitmemek icin ama nereye kadar, gorucez. cok daha iyi isler yapacak, buyuk yonetmen olacak, benden soylemesi...
  • ayrton senna icin hazirladigi belgesel ile bağımsız filmlerin kalesi olan sundance film festivali’nde, belgesel dalında dünya sineması seyirci ödülü almıştır. ödülü’nü alırken yaptığı konuşma hem senna'nin kalibresini hem de belgeselin ivmesini belki biraz daha açıklığa kavuşturabilir:

    “bu, inanılmaz bir şey. bu festival, benim film festivallerine olan inancımı pekiştirdi. sundance’de filmlerden, izleyicilerden ve yönetmenlerden önemli bir şey yok. filmimizin tüm gösterimlerinde biletler yok sattı. abd’de kimsenin ayrton senna’yı tanımadığı, formula 1’in bu ülkede popüler olmadığı, filmi burada göstermekten vazgeçmemiz gerektiği söylendiği için, burada izleyici ödülü almak inanılmaz bir duygu, beni müthiş gururlandırıyor. bunun, hem onun hayranlarının hem de adını daha önce hiç duymamış olan insanların senna filmini abd’de izleyebileceğinin bir kanıtı olmasını umuyoruz ve bu ödülün, senna’nın 2011’de başlayacak uzun serüveninin yalnızca bir başlangıcı olmasını diliyorum.”
  • amy belgeseliyle oscarı kapan yönetmendir. fakat amy winehouse'un babası her gün twitterdan bombalıyor kendisini. belgeseldeki amy tasvirinin yanıltıcı olduğunu, reg travis'le aşkınının ve gerçek dostlarının olmadığını savunuyor. aslında ben belgeseli beğendim. fakat winehouse'a aşık biri olarak kendisiyle alakalı bir çok kaynaği okumuş, mitch winehouse ile konuşma fırsatı yakalamış biriyim. bu açıdan evet biraz fazla amy-blake üzerine oynanmış. ama bildiğim kadarıyla reg travis kendi kabul etmemiş yer almayı belgeselde. o'nun haricinde bence amy'i kısmen doğru tasvir etmiş. ben amy'nin babasını seviyorum. kötü biri değil ama kızı amy'i bir proje olarak gördüğünü kabul etmek lazım.
    bu açıdan kapadia gerçeğe yakın bir belgesel sunmuş. ha oscar alacak kadar iyi mi? orası biraz tartışmaya açık. akademi britanya'yı be britanya'lıları seviyor orası kesin. yine de kariyerinin oscar ile taçlanmasına sevindim. hatta umarım michael jackson belgeseli de çeker.

    not: gelecek belgeseli maradona
  • ılk olarak ismini midnhunter dizisinde gormustum. sonrasinda senna ve maradona belgesellerinin yonetmeni oldugunu ogrenmistim. bugun maradona belgeselini izledim ve begendim. güzel bir iş çıkarmışlar. bu belgeselden hareketle guzel bir filmin cekilecegini dusunuyorum. 500 saatlik kayitlardan 2 saatlik bir belgesel cikartmasi ve bu goruntuler esliginde maradona nin kahraman-asi-kurnaz-uckagitci-bagimli-hain hallerini gorebiliyorsunuz. maradonanın göz önünde ve arka planda olmak üzere yaşamış olduğu 2 farklı hayatı diego ve maradona şeklinde belgesel boyunca şahit oluyorsunuz.bu çifte yaşamı ilk olarak kişisel antrenörü de fark etti ve onun diego yönünün saf ve debelenen çocukluk zamanını, maradona ise zirveye çıkmış ve zirvede kalmak için her türlü şeyi yapabilecek karakterini yansıttığını belgeselde belirtiyor. buna karşılık maradona da maradona olmadan diegonun olamayacağından dem vuruyor; onu zirveye çıkartanın maradona karakterinde şekillenen adi karakteri olduğunu vurguluyor..

    socrates dergide yayınlan caner elerin kendisi ile yapmış olduğu röportajda dedigi gibi belgeselde maradonayi kotu gostermistir. bundan dolayi maradona dan zilgit yedigini mezkur roportajda anlatiyor. sonuç olarak maradona belgeselini izlediğim ve beğendiğim için diğer çalışmalarını da en kısa zamanda izleyeceğim.
  • spor belgesellerinde üstüne yok denilebilecek yönetmen. senna'dan sonra maradona'nın da belgeselini izleyebildim. gerçekten muazzam doyurucu bir yapıt olmuş fotoğraflar ve videolarla beraber.
hesabın var mı? giriş yap