• akm’yi yapmasa, “cumhuriyeti yıkıyor” diyenler, akm’yi yapınca “siyasi islam şov yapıyor” diyor aq
  • burada şöyle güzel oldu, böyle harika eser, çıldırın, kudurun, işte hizmet diye delirenlere bir sorum var.

    oturduğunuz ev depreme dayanıklı değil diye yıkım kararı alınacak. bir müteahhitle anlaşıp evi tahliye edeceksiniz. müteahhit yıkıp yeniden yapacağım diyecek.

    her ay maaşınızın belli kısmını da blokeleyecek. inşaat için kesiyorum diyecek.

    11 sene boyunca müteahhit hiç bir şey yapmayacak. oradan oraya taşınacaksınız, akrabalarınızın evinde kalacaksınız ama rahat etmeyeceksiniz. geçici evden bir başka eve sürüklenip duracaksınız.

    bu sırada mütahite bizim apartman ne durumda ya bizim dediğinizde size muhtarı karşı bakkalı falan kötüleyecek. dünyanın başka ülkelerinde yaptığı sitelerden bahsedecek.

    ve evinizin yıkılmasından tam 13.5 sene sonra size daha önceki evinizin çok benzerini teslim edecek.

    ama siz daha evin içini bile görmeden, kullanılan malzemeyi, izolasyonunu deneyimlemeden 13.5 senede bitmiş binayı görünce güzelleme yapmaya başlayacaksınız öyle mi? gidip yan binada oturan adama kıskann çekeceksiniz? sokağın ortasında iştee böyle diye dolacaksınız.

    ya kardeşim neden bu kadar zamandır evinden uzaksın, ne oldu? bu müteahhit senden her ay parasını aldı, 2 senede yapacağı yeri 10 küsur senede bitirdi? diyenlere de gördün mü lan diye bağıracaksın öyle mi?

    sizin ben yarım aklınızı sikiyim .mına kodumun riyakar fareleri sizi..
  • görgüsüz ve nargileci siyasal islamcıların, betondan binalar ve yollar yaparak kendini bir bok zannetmesine şahit oluyoruz.

    sizin o örümcek zihniyetiniz ve pudra şekerci bencilliğiniz olduktan sonra, gösteriş için her yere opera binası dikseniz kaç yazar. hiçbir zaman seküler ve laik kesim kadar kültürlü, entelektüel birikime sahip olamayacaksınız, hep o kompleksi ve ezikliği yaşayacaksınız. isterseniz galaksinin en büyük opera binasını yapın, ruhunuzdaki yobazlık ve cahillik gitmeyecek.

    çirkin suratlı bir kadına dünyanın en güzel makyajını yap, en pahalı takılarını al. o kadın gene de çirkindir. işte siyasal islamcıların özeti de budur.
  • 2010'da istanbul'a yerleştim. tiyatro eğitimi almak için gittiğim yerde herkes, 2008'de kapanan akm'yi yere göğe sığdıramıyor, orada ne kadar harika oyunlar izlediklerini anlatıp duruyor, ben de deli gibi kıskanıyordum anlatılanları ve ne zaman açılacak diye yıllardır bekliyorduk. nihayet on üç sene sonrasında açıldı. burada akp'ye şuna buna asla teşekkür etmeyeceğim; çünkü bu kadar yıl gecikmesinin sebebi malum, kendileri. gezi direnişi zamanında, gezi parkı'yla birlikte akm'nin de yıkılıp yerine avm ya da camii yapılmak istendiğini bilmiyoruz sanki... isminin akm olarak kalması bile "akp" ile olan benzerliğinden dolayıdır muhtemelen eheh. her neyse. hayırlı uğurlu olsun. en yakın zamanda bir opera ya da oyun izleyebilmek temennisiyle...

    bu arada web sitesi şurda:
    akmistanbul.gov.tr
  • 2021 yılında yenilenerek tekrar açılan kültür merkezi. dün sinan operasını izlemek için oradaydım. eski halinin her köşesini bilen biri olarak yeni halini merak ediyordum. dolayısıyla oyundan 1-2 saat önce gidip içeriyi gezmek istedim ama içeri alınmadık. kapıda güvenlik durmuş, "haber bekliyoruz içeri almak için" diye gelen herkesi durduruyordu. adeta leyla ile mecnun'un kubilay'ı misali. insanlar "ya hu benim biletim var, içeri girip lobide oturmak istiyorum" dese de alınan cevap aynı "giremezsin". ne yapalım dedik biz de tiyatro kısmına doğru gidelim oralara bakıp zaman geçirelim kapı açılana kadar. gittik, ışıklı bir yol yapılmış, iyi hoş, fena durmuyor ama o kadar. oralara da giriş yasak. dedik dönelim belki başlamışlardır almaya. ama bırakın içeri almayı, kapının önünde yüzlerçe kişilik bir kuyruk oluşmuştu. insanlar şık şık giyinmiş, genci yaşlısı, uzuuunca bir kuyrukta "kültür merkezi" kuyruğunda bekliyor. ya hu be adamlar, giremezsin dediğiniz yer sadece bir konser salonu değil, galerisi, cafesi, restoranı, şusu busuyla büyük bir kültür merkezi. ne demek giremezsin? neyse oyuna 1 saat kala açtılar sonunda kapıları girdik. girdik de ne oldu? "bari buralarda biraz dolanalım sağa sola bakalım oyuna girmeden" desek de, merdiven başlarını tutan kubilaylar "geçemezsin" diye durdurdular bu kez. yine telefon gelecekmiş de efendim o zaman alacaklarmış içeri. ne telefonmuş arkadaş. sonuç olarak oyundan 2 saat önce gittiğim akm hakkında opera salonu haricinde herhangi bir fikrim yok, çünkü göstermediler. dolayısıyla burada bir şey yazamıyorum şöyleydi böyleydi diye. ha, opera salonunu beğendim. akustiği falan da gayet güzel yapılmış, koltuk dizilimi güzel, kimse kimseye engel olmuyor. koltuk numaralarını iki koltuğun tam arasına koyan sivri zekalı bir de ok çıkarsaymış yanından iyiymiş tabii, "15 numaralı koltuk sağdaki mi soldaki mi" diye kalmazdı insanlar en azından yarım saat.

    fakaaat, bu kubilaylar, oyundan 2 saat önce hazırlanıp gelen insanları içeri almazken, oyunun bitmesine yarım saat kala gelen insanları hala salona alıyorlardı. aryanın ortasında önümüzde dikilip orası benim yerim kavgası yapan insanlar fena sinir bozuyor. eskiden oyun başlar başlamaz kapılar kapanır 1 dakika bile geciken kimse içeri alınmazdı. çünkü bu izleyicinin de oyuncuların da dikkatini dağıtan bir şey. ayıptır, saygısızlıktır. kubilaylarınızı daha iyi eğitmeniz dileğiyle.
  • bu kadar geç açılmasının sebebi meslek odaları başkanları projeyi kendileri alamadıkları için sürekli yürütmenin iptali için mahkemeye başvurmalarıdır. bunu solculuk pekakacilik adi altında yaparlar ama asıl mevzu para kazanamamaktır o yüzden 3 senede hayvan gibi köprü yapılan 5 senede yer altından tünel yapılan yerde akm yapılamaz.

    oda başkanları saltanatı, delege sistemi bitmeden türkiyede hiç birşey bitmez değişmez. asıl düşman halktan gözüken pekaka postlu patronlar... acaba ne zaman anlayacaksınız?
  • trt 1 den trt 2 ye evrildiğinde ruhu da geri gelecek eminim yakın takipteyim
  • trollerin cambaza bak cambaza düsturuyla hedef şaşırtmaca yaptığı mekandır. unutanlara bir hafıza tazeleme yapmak düşer:

    *bir kere avm yapılacak diye gezicilerin itiraz ettiği yer gezi parkıydı. akm değil. (topçu kışlası)
    *herkes akm'nin restorasyonunu bekliyordu, adamlar işini savsakladı. sonrasında yıkım kararı alındı. muhalefet itiraz etmeseydi orayı da hallederlerdi. çok şükür bu olmadı.
    *gezicilerin akm'yle bir derdi yoktu. bilakis 2008'den beri açılmasını bekliyorlardı.

    merak etmeyin. biz iyiye iyi der, tıpkı zekeriyaköy'deki kayıp çocuk kurtarma olayındaki gibi sizinkilere gerekli tepkiyi veririz.

    edit: bir tane taze aktroll damlamış. geleneğimizi sürdürelim:
    siyah pantolon | engelle | başlıklarını engelle
  • aktroll ordusu yine islerinin basinda anlasilan. oyle bir anlatiyorlar ki sanki erdogan’in en basindan beri yapmaya calistigi buydu da engellendi ama yine de basarmis gibi. kavga etmeye calisarak dedigim dedik kafasi yuzunden bu hale geldi. sanki akm’yi yikacagiz yerine barok bir bina yapacagiz diyen babamdi. en bastan bu mantikla ve bu proje ile gelinseydi emin olun bu kadar tantana kopmazdi. bina tescilliydi, eski muellifin ogluna verildi is, bir cok acidan eski bina ile ayni unsurlari tasiyan cok daha guzel bir bina cikmis ortaya.
  • bugün debeye giren şu #129574717 entariye cevaben;

    siz geziciler madem o kadar becerikliydiniz, o zamanlar karşı çıktığının havaalanı, köprü, nükleer santral vs gibi projeleri neden engelleyemediniz?

    sizler sözde atatürkçülükle bu milletin kanını emen pkklı trollersiniz.

    hükümet sözde kötü bişi yaptı; hemen muhalefet edelim

    hükümet iyi bişi yaptı; bizim baskımızla oldu.

    yemezler, o günler geçti artık. sizler sadece chp'yi ele geçirebilirsiniz. ama bu milletinin yürüşüne engel olamazsınız.
hesabın var mı? giriş yap