• insanların hali hazırda sahip oldukları özgürlüklerden biridir.
  • allah'a küfretme özgürlüğü'ne verilen tepki falan değildir. zira iki başlığı da açan aynı enik.

    gel gelelim böyle bir özgürlük de yoktur. lisedeki arkadaşlarınız arasında edebilirsiniz, içlerinde atatürk'ü seven varsa onun da size küfür edip sizi bir güzel tepeleme hakkı doğar falan. böyle işte.

    edit: üstteki cümlenin muhatabı arkadaş silmiş entrysini.
  • yok öyle bir özgürlük kusura bakma.
  • atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanun da bilindiği üzre türkiye'de hayata geçirdiği antidemokratik uygulamalarla bilinen demokrat parti tarafından çıkartılmış bir kanundur ama bugün pek uygulama alanı bulamamaktadır. demokrasi havarisi başbakanımız t.c. başbakanlık kürsülerinden atatürk'e hakaret edebiliyorsa mevcudiyetinin tartışılması anlamsız olan özgürlüktür.
  • herhangi bir bireye küfretmek veya hakaret etmek de zaten suçtur. bu nedenle olayın "x'e küfretmek" ya da "y'ye hakaret etmek" diye spesifikleştirilmesi manasızdır.

    not: küfretme ve hakaret özgürlüğü vardır, ancak şu şekilde mevcuttur: "içinizden yaparsanız". ben mesela şu an içimden bir çok insana feci giydiriyorum ve kimse bunu kanıtlayamadığı için de suçlu durumuna düşmüyorum.
  • kendisine küfür edilmesini isteyen kişinin sahip olduğu özgürlüktür.

    sen ölmüş adamın arkasından söversen başkaları da hemen sana söver. sonra ağlayarak gelme bana "annem için böyle böyle diyorlar" diye. allah'a küfreden için de aynen geçerlidir bu.
  • kimsenin hiç kimseye(abdullah öcalan da dahil) küfretme özgürlüğü yoktur. küfrederse şikayet üzerine tck uyarınca hakaret eden cezalandırılır. atatürk için ise tck'dan ayrı müstakil bir kanun vardır. bu kanun uyarınca adli takibat şikayet üzerine değil re'sen yapılır.

    bunun dışında suç işleme ehliyetine sahip herkesin istediğine küfür edebilme yetisi vardır. bunun bedeli de vardır.
hesabın var mı? giriş yap