• her gün dinliyorum, beyin yakıyor.
  • tgrt fm'de siyasi propaganda niteliğinde "dünya dönerken" isimli programı sunan sunucu.
  • radyo programinda izliyiciler ile konusurken gecekonduda yasadigini, tapuda tarla gozuktugunu soyleyen adam.
    daha sonra arabasinin da olmadigni soyledi, fakat biraz daha konusunca cengelkoyde oturdugunu anladik.
    bahsettigimiz adam tgrt fm genel muduru!
  • ara sıra arabada denk gelip dinliyorum bu adamın (galiba tgrt fm'deki) programını. o da dayanabildiğim kadar, yani 5-10 dk filan. programında sürekli dinleyici telefonları alıyor. gelen telefonların yarısı chp'ye söverken, kalan yarısı da ekonomimiz çoh iyi muhabbeti. söylenen genelde şöyle oluyor; "nasıl görmüyorlar, her şey çok güzel, arabalara, yollar, köprüler var." yani konuşmayı cümle kurmayı becerenlerin söyledikleri bu kadar. bir de cümle kuramayan konuştuğunu sananlar var ki onları bazen ataullah bey bile anlamıyor. gerçekten komik hatta trajikomik. bir de bugün dinlediğim kadarıyla ataullah bey programının efendi bir program olduğunu ve asla kimseye hakaret edilmediğini söyleyip bunu ima eden birisinin suratına kapattı telefonu. genelde de böyle, en ufak bir muhalif tavır ve ya sözde ataullah bey sinirlenip atarlanıyor telefondakine. yani programı arayacaksanız ekonomimizi övüp, chp'ye sövecekseniz arayın. yoksa ataullah bey kızar.
  • ülke yıkılsa suçlu chp'dir tarzında radyocu.en son 90'lı yıllarda dinlemiştim. bugün tesadüfen radyoda sesini tanıyıp tarzını görünce, bu kadar zaman sonra karşımda bir radyocu yada gazeteciden çok iktidar yanlısı bir papağan gördüm. onu dinlemek zaman kaybıdır.
    yıllarca din eğilimli yayın yaptılar, hakkı gözetmek yerine haksızlığa çanak tuttular.
  • her gün garip bir zevk alarak dinliyorum bu adamın programını, amacım azıcık empati yapabilmek ama yok "dış güçler bizi yıkmaya çalışıyor " ve "chp zamanında yağ kuyruğu vardı" cümlelerini ezberlemişler ötesi çıkmıyor dolayısıyla benim empati yalan oluyor ama ataullah bey eğlenceli sohbeti olan bir insan, biri muhabbeti uzattı mı suratına kapatıveriyor filan, eğleniyorum kendimce, yeni bağımlılığım oldu resmen :)
  • tgrt fm genel yayın yönetmeni. dünya dönerken programını sunmaktadır. o kadar boş beleş bir program ki dinlerken tahammül edemiyorum. hele yayına bağlanan büyük resim çizen dayılar asmkdkmadkksk onlar da ayrı bir dünya zaten. neyse daha fazla uzatmayayım. tgrt fm dinlerseniz ne demek istediğimi çok çok iyi anlarsınız. ayrıca sen gülme kardeş.

    edit: dava muhabbeti ile uğraşmak istemediğim için bazı kelimeler kaldırılmıştır. bu tarz yandaş insanlar (örneğin erkan tan) hakaret davalarından büyük servet edindikleri için oltalarına gelmek istemiyorum. birgün devran dönecek ataullah efendi. ayrıca kendisi en ufak bir eleştiriye veya muhalif görüşe bile tahammül edemiyor. hemen yayından atıyor "vatandaşları"
  • tgrt fm'de hafta içi saat 16:05-17:45 arasında yayınlanan dünya dönerken isimli programın sunucusu.

    yayına bağlanan bir dinleyici iktidara yönelik bir eleştiri yaparsa (%5 civarı) telaşla sözünü kesip, yayından alır. bazen de karşı atağa geçerek yapılan eleştiriyle ilgisi olmayan geçmiş yıllarda yanlış olduğunu iddia ettiği icraatları eleştirmediği için dinleyiciyi suçlar.

    iktidarı eleştiren muhaliflere hain, nankör, cahil ve bilgisiz gibi ağır hakaretlerde bulunanları sessizce dinlerken, işsizim evlenemiyorum diyen bir dinleyiciyi "senin evlenmeye niyetin yok, ben evlendiğimde aylarca kira veremedim" şeklinde eleştirip yayından alabildiği gibi, bazen kişiden kişiye değişen, kesin doğrusu-yanlış olmayan yorumlarda dahi dinleyiciyi yalancılıkla itham etmişliği vardır.

    yayına bağlanan dinleyicilere verdiği süre bakımından iktidarı savunup savunmadığı önemlidir. bilgili olup olmaması ve doğru bilgi verip vermemesi gibi hususlar çok önemli değildir.

    iktidarı savunan dinleyicilerle keyifli sohbet yapar. araya yaaaa, hmmmm,hihihihihih gibi tepkiler serpiştirir.

    çok ciddiye almazsanız mizansen olarak görürseniz eğlencelidir.

    ama rtük mevzuatı olsun basın ilkeleri olsun belli kritler bakımından ele alırsanız faciadır. aşağıda yer alan birkaç ilke/düzenleme çerçevesinde bu yayın dinlenirse bu durum gayet iyi anlaşılır.

    yayın hizmetleri adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz.
    ırk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasî ve felsefî düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez.
    siyasî partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamaz.
    düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı yayın yapılamaz.
    kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.
  • hocam sohbetiniz hoş. bilgileriniz derin. fakat ikide bir psikologlarla konuştum bu böyledir demeniz hiç inandırıcı olmuyor. hepimiz hayatınız boyunca herhangi bir psikolog ile konuşmadığınızın farkındayız hocam atmayın lütfen.
  • oturduğunuz yerden kendisinin radyo programını dinlerken;

    anadolunun genel tablosunu görebilir,
    muhalefet belediye başkanlarının meclislerde kimlerle uğraştığını fark edebilir,
    mustafa kemal'in cehaletle ve yobazlıkla neden bu kadar mücadele ettiğini anlayabilir,
    yanlış ve kasıtlı çarpıtılmış haberlerin halk tarafından ne seviyede algılandığını kulaklarınızla duyabilir,
    medyanın ne denli toksik hale gelebileceğini ve ne kadar etkili olabileceğini iliklerinizde hissedebilirsiniz.

    aydınlanma sağlayan bir program yapmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap