• şu ana kadar türkiye'nin yetiştirdiği en iyi crossfitçi. asia regionunda rookie olarak katıldığı reebok crossfit games regionals 2014ü 13. sırada tamamlamıştır. 2014 yılında elde ettiği bu bu derecenin ardından reebok crossfit games open 2015 türkiye kategorisinde birinci olarak fittest men in turkey ünvanını almaya hak kazamış ve bu ünvanla türkiye'yi mayıs ayında reebok crossfit games regionals 2015'de meridian regionalda başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

    jimnastik kökenli bir atlet olup aynı zamanda crossfit 34'te antrenörlük yapmaktadır. muscle uplarının rich froning jr'den daha iyi olduğu rivayet edilir.

    [https://instagram.com/boranates/ https://instagram.com/boranates/]
  • 2016 opens'ta türkiye 1. si bölge 8. si olarak 3. kez regionals'ta yarışmaya hak kazanmıştır. bas yiğidim, kop da gel aslanım.
  • 40 atlet'in katıldığı, 7 müsabaka dan oluşan 2016 meridian regional ı 24. tamamlamıştır. 4. müsabakanın birincisidir. madrid'e gitmeden önce verdiği röportaj . (bkz: crossfit games) de izlemek ümidiyle.
  • kendisinin zıplama videolarını izleyip zevk aldığım doğrudur. idolümsün koca sakallı adam
  • regionals'a 2014-2015-2016 ve bu senede gitmeye hak kazanarak herkesin 'helal olsun beeeğ' demesine sebep olmuş koca yürekli sporcu.

    ayrıca kendi salonunu açmış bulunmakta (maltepede) (bkz: crossfitboran)
  • uzun süredir (2 senedir) (bkz: crossfit) üyesiyim. açıkcası haftada 4 kez giderek, ben kendime henüz crossfitçi diyemem hele atlet hiç diyemem.
    ama (bkz: ateş boran) bana müthiş şeyler kattı ve devamda ediyor katmaya. kendi sınırlarımı aşmak konusunda kendisi ve box’daki hocalarım müthiş destekçi. elbetteki gerek mental gerek fiziksel konulara hassas davranarak.

    kendisinin crossfit’e yaklaşımını anlattığı harikulade bir röportajı var şuraya linkini bırakıyorum bence okuyun çünkü bizler halterci değiliz, ötekileştirme değil kaldı ki ne haddime ancak arada epeyce fark var.
    ateş boran ve crossfit

    crossfit jargonunda bazı terimler vardır. örneğin; antrenmanların yapıldığı salonlara “box”, antrenmanlara (bkz: wod) deriz, günlük yapılacak wod’larında yazıldığı yer olan kara tahtadan geldiğine inandığım “blackboard wod”larımız bulunur. ateş hoca bu konuda tüm türkiye genelinde bana kalırsa en iyi blackboard wod yazan hocasıdır (benim için ve bence bir çok insan için). kaldı ki bizi (bkz: crossfit games meridian regionals)’ta temsil eden, göğsümüzü kabartanda sporcusudur. desteği yoktur çünkü kendisi (bkz: popi) sporlardan futbol veya basketbolcu oyuncusu değildir. yazık ki; kıymeti devlet büyükleri tarafından bilinmez (gerçi hocamın ne kadar umrunda bu durum tartışılır:)). lakin bari açtığı ya da açmak istediği yola devamlı pürüz çıkarmasalar.. sinir bozucu zira.
  • maltepe'de "crossfit boran" adıyla salonu olan nam-ı değer "modern çağın gladyatörü".
  • crossfit games'e katılan ilk türk atlet olacaktır.
  • kendisinin sporcu yönüne ve bugüne kadar elde ettiği başarılara saygım kesinlikle sonsuzdur ama 2019 yılı itibariyle crossfit games'e katılma koşullarının değiştiğini de unutmamak gerekmektedir.

    yeni eleme kurallarına göre ülke şampiyonları games'e direkt katılma hakkı kazanıyor. ülkedeki sporcular arasında en yüksek dereceyi yapan, yarışmaya katılabiliyor.

    yani daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum; crossfit ile yeni tanışmış bir sporcu, türkiye'den skor gönderen bir avuç adama rica edip bırakın sadece ben skorlarımı göndereyim dese, o kişi de şu an crossfit games'e katılabilir. böyle bir şey olmaz elbette ama en basit şekilde anlatabilmek için yazıyorum.

    bu konu nedense pek bilinmiyor gibi davranılıyor, o yüzden belirtmek istedim.

    ha bana kalırsa 2019 sezonunda aslında türkiye'den gidecek olan sporcu deniz akman isimli genç arkadaştı. ki kendisi aynı zamanda ateş boran'ın öğrencisiydi. ama sanırım ateş abisiyle anlaşıp onun gitmesini sağladı. bu konuda kesin konuşamam elbette ama dışarıdan gözüken ve birçok kişinin de tahmin ettiği durum buydu en azından.
hesabın var mı? giriş yap