• (bkz: minoset)
    (bkz: parol)
    1-2 saate zatürre ateşini dahi dindiriyorlar.
  • annelerin çay kaşığı ile bazen tatlı kaşığı hatta düşmezse yemek kaşığı da kullanarak ateş düşürücü vermesiyle başarmaya çalıştıkları eylemdir. burada çocuk bir denektir. sirkeli su,kolonya,rakı,soğan,sarımsak her türlü bitkisel curcuna denenir.
    yapılması gereken ılık bir duş alıp 40 kg üstündeyseniz bir tb (500 mg) parasetamol almak altındaysanız da kilonuzun yarısı kadar mililitre parasetamol(calpol,tylol) ya da ibuprofen (dolven,pedifen) vermektir:
    örn; 10 kg çocuğa 5 mililitre calpol gibi
  • benim oda rütübet diyarı, pencere biraz kapalı kalsa içerdeki herşey mutasyon geçirmeye başlıyor, en önemlisi de ben içerdeysem solunumdan vuruyor şerefsiz, yarım saatte boğazım anlamsız bir tahriş yumağına dönüyor yutkunamıyorum ve en önemlisi ateşleniyorum boğaz merkezli. o yüzden şuan ihtiyacım olan tekniklerdir. bide bu rutubetin allah belasını versin nasıl kurtulucaz
  • - ayak tabanlarını sirke ya da kolonya ile ovmak
    - kolları dirseklere kadar soğuk suyla yıkamak ya da kolonya ile ovmak
    - koltuk altlarını kolonya ya da soğuk ıslak bir bez ile ovmak ya da soğuk bezi orada bekletmek
    - yarım limonu ayakların üst bölümünde gezdirmek.

    şeklinde verebileceğim tavsiye niteliğindeki tekniklerdir.
  • sirkeli su ile alın kulak arkası dirsekler diz kapaklarının arkası ve ayak tabanına bez konulabilir. ilaveten ince giyim ve serin ortam gerekir.
  • geri kalan sado-mazo taktikleri beceremeyip sadece kollarımı dirseklerime kadar soğuk su ile yıkama taktiğini uyguladım ve bu bile bir miktar gözyaşı dökmeme sebep oldu.
    ateş benim için bu taktiklerden daha yararlı bir şey sanırım
    1 saat sonra gelen edit; hepsini denedim hatta galiba az önce sarımsak yuttum ama 39 yazıyor..
  • çekilin ben anneyim.

    öncelikle doktora götürün imkan yoksa;
    çocuğa uygun ilaç mutlaka evde bulundurun. dönüşümlü olarak ateş düşürücü verin. ibuprofen ve parasetamol etken maddeli şuruplar olabilir. ( alerjisi olmadığını varsayalım)

    inatçı ateşler de novalgin damla veya şrup olabilir( yine alerji olmadığını varsayalım)

    ılık duş mutlaka aldırmaya çalışın, imkan yoksa kasık, kol altı, alın, kol içlerine ıslak bez koyun ve tazeleyerek devam edin.

    üzerinde kıyafet bulundurmayın, oda sıcaklığını iyi ayarlayın.

    yetişkinde de aynı şeyler geçerli ama yetişkinlerin özellikle erkeklerin bu konuda daha nazlı olduğunu düşünüyorum.
  • hayatımda hiç ateşimin çıktığını hatırlamıyordum ve bununla ara ara övündüğüm bile oluyordu. ancak birkaç hafta önce sağlam bir grip geçirdim. ateşimi ölçüm ve yüksek olduğunu görünce aklıma gelen ilk şey soğuk suyla duş almaktı. duşa girmeden önce 38.6 derece olan ateşim sonrasında 39.1 dereceye yükseldi. şimdi efendim burda benim yaptığım hata nedir? klasik yöntemler bende neden işlemiyor anlamış değilim. vücut ayda yılda bir ateşi çıkıyor ,hazır çıkmışken de iyice şirazesini kaydıralım bunun dedi herhalde:))
  • bir limon suyu, bir asprin (standart yeşil) ve bir çay kaşığı limon kolonyası. hepsini bir kaseye koyun. asprini eritin. koltuk altlarınıza, eklem yerlerinize, boynunuza sürün ve bekleyin. on dakika içinde etkisini gösteriyor.
  • babaannem bebek 2-3 adet aspirinini ezip biraz kolonyayla karıştırır; eklemlerime sürerdi. işe yarıyor diye hatırlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap