*

  • avm'lerde x-ray'lerin yanısıra güvenlik görevlilerinin de ne işe yaradıklarını uzun zamandır merak ediyorum. mesela otopark girişinde bagaj kontrolü yapılıyor. bu lpg'li araç kontrolü değil. lpg'li araçlar kapalı otoparklara giriyor artık. ne kontrolü peki? uzun namlulu silah mı, roketatar mı? bagajımda ne bulurlarsa beni sokmayacaklar mesela? aynı şey x-ray geçişi için de geçerli. bir güvenlik görevlisi beni ne zaman içeri almayabilir? belimde silah olduğunda mı, yoksa sarhoş olduğumda mı? avm'ye girmek için orada bulunan bir kişiyi ne şartla olursa olsun 1.55 boyunda, 90 kilo bir kadın güvenlik görevlisi engelleyemez. bu insanlar kendilerini bile koruyamazlar. belde tabanca görseler, korkup kaçarlar.

    kimseyi ezmek, küçük görmek istemiyorum ama eğitimsiz, cahil, bir mesleği olmayan, işe yaramaz pek çok insanı özel güvenlik muhabbetiyle iş güç sahibi yaptılar. ücretleri çok fazla olmasa da bazı insanların hiç bir şey yapmadan böyle para kazanmaları, bizlere yük olmaları hoşuma gitmiyor. o güvenlik görevlileri olmasa avm'lerin operasyonel maliyetleri de düşecek. ben de oradan alacağım malı daha ucuza alacağım. bu insanlar fabrikalarda çalışabilirler, başka işler yapabilirler ama özel güvenlik görevliliği gerçekten dünyanın en boş işi ya.
  • (bkz: istihdam)
  • londra'da ki avmlerde bu uygulama yok, özellikle en büyük alışveriş merkezinden biri olan westfield 'da bile xray vs. bulunmuyor.
  • tırrekler bıçak taşımayı bıraktığı zaman kalkacaktır.
  • dışarıdaki bir marketten ekmek bıçağı aldığınızda o bıçakla giremezsiniz ama avm de olan bir marketten bıçak alıp içeride rahatlıkla gezebilirsiniz.

    (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
  • kimseyi ezmek küçük görmek istemiyorum ama
    ile başlayıp sadece analarına küfür etmeyen, insanlıktan nasibini almamış insan evladını tanımamızı sağlayan başlık.

    avm lerin üç kuruş ucuz ürün satması için asgari ücretle çalışan (yada bi tık üstü) özel güvenlik görevlilerinin görevlerine son verilmesine isteyen birisi var bu başlık altında. üstelik fabrikası varmış, hepsini orada işe alacakmış.
  • hiç bir zaman dediğim hededir.

    amacın güvenlik olmadığı da aşikar.

    x-ray'in bilincimizde yarattığı "ailenizle güvendesiniz" imgesi,

    insanların avm'lere gitme motivasyonunun arkasındaki gizli kahramandır.

    avm'lerde satılan şey sadece ürünler değil, konfor ve güvende olduğunuz hissidir.
  • güvenlik gorevlileri olmasa avmnin operasyonel maliyeti dusecekmis boylece daha ucuza alisveris yapacakmis..hic bu isin yonetmeligi oldugunu, avmnin oraya gostermelik iki güvenlik gorevlisi koyarak olayı daha ucuza kapattigini dusunmus mudur? avmlerdeki pahaliligin guvenlik gorevlisine odenen uc kurus maastan cok daha fazla sebebi olduğunu aklina bile getirmiş midir kişi?
  • türkiye gibi ülkelerde zor kalkar gibi gözüküyor. zorlu avm bunu çok iyi yapıyordu fakat açıldıktan sonraki olan terör olayları sebebiyle onlarda zorunlu hale getirmiş oldu.
  • ülkece kişisel gelişimi tamamlarsak neden olmasın diyebileceğim önerme.
hesabın var mı? giriş yap