• aynı zamanda trafiğin en büyük sebebi olan sürücülerdir, halbuki herkes şeridinde gitse trafik daha rahat akacak ama onun yerine sağdan kaynak yaparak hangi şerit akıyorsa oradan oraya geçerek zor akan trafiği daha da zora sokuyoruz.
  • evet bu iş eğitim işidir. ama eğitimde ceza da bir metottur. bu işin bir cezası olmalı. başkalarını aptal yerine koyanlara karşı bir yaptırım olmadığı sürece bu magandalar yaptıkları bu davranışı kendilerine hak görmeye devam edecekler
  • en cok da en sag seritten geri geri gelip enlemesine yarip da kaynak yapan dallamanin ozguvenine ve salakligina hayran kaldim.

    tanim : mal turnosolu surucu toplulugu.
  • bu durum kurallara aykırı ise ve bu durum trafik kameralarıyla görülüyorsa ve bunlara ceza yazılmıyorsa...
  • net orospu çocukluğudur. altımdaki şirket aracı ile bu şekilde araya girmeye çalışanların hepsinin üzerine sürüyorum benden yol alamaz bu şerefsizler.
  • evet arkadaşlar en hassas noktama bastınız. bu konuda aşırı netim çünkü.

    herkes trafikle cebelleşirken bu şekilde kaynak yapan her kim olursa olsun annesini bacısını sevmiyordur.

    ama nasıl sövüyorum, nasıl sövüyorum var ya of offf..
  • hayır buradan kaynak yapmaya gerek yok ki. sağdan devam edip, yenikapıya gelirken yaklaşık 1 km öteden avrasya tüneline katılabilirsiniz.
  • ofset taralı alandan girenlerin alayına ceza yazılabilir, sıkıntı yok lakin o kaynak ofset üzerinde olmasa da ofsetin başladığı noktada olacaktır...

    zira en sağdan gelse bile ofsetin başladığı noktaya kadar araçlar sol şeride geçebilir.

    bu kaynak ve kaynakçılığın 2 sebebi var..

    ilki hepimizin bildiği ve burada da örneğini gördüğü önden yer kapmak..

    lakin çoğunuz da ofset öncesi sinyal verene yol vermiyorsunuz..

    üstelik sizin trafiğin başladığı noktanın ilerisinden o yola bağlanıp o şeride girmesi gereken adama da vermiyorsunuz.. o da giremiyor..

    lakin refüjün başladığı noktada kaynak yapan "seve seve yol verecek, yoksa çarpışırız" derken, şeridinde olan araçta "sağında refüj var yol vermesem çarpar bu ibne" deyip yol veriyor ondan kaynakta refüjün dibi en mantıklı yer.

    ha ben hepsine vurdum kaynakçıların, kaynakçıya ait aracın arka sol ya da sağ kapısını çok göçerttim yalan yok.. çok gıcık oluyorum ama ofset öncesi sinyal verene de "bir sizden, bir bizden" mantığı ile de yol veriyorum amk.

    ha ofset ihlaline ceza kesen kamera olan kavşaklarda da görüntü yine aynı amk.. arzu eden esenyurt-avcılar gişelerden tem ankara yönüne bağlantıyı izleyebilir. adam ofsetten önce en soldan kaynağa başlıyor amk.
hesabın var mı? giriş yap