• badakizm; badaklik olayinin olusmasi ve devam etmesi surecine verilen addir (bkz: badak)
    badakizm sonradan da olabilir belli bir yasa kadar cok hiperaktif sex ve sosyal hayati olmus birisi belli bir surenin uzerinde bir kiza/erkege bagli kalirsa yavas yavas eski bilgi ve birikimlerini kaybeder, derken o ayrilik ani geldiginde artik yepyeni bir hayata baslayacagini dusunur. butun karilar/erkekler artik onun sanir. ama yanilmaktadir! iliskiye girdikce gorecektir ki girdigi ortamlarda maymun gibi sus pus olmakta, iki lafin yakasini bir araya geirememektedir.genellikle bu kisiler bu sendromdan kendileri gibi bir badak bularak tekrardan uzun bir iliskiye girmek yoluyla kurtulduklarini sanirlar ama nafile bu boyle gidecektir bir mucize olmaz ise.
    birde bunlarin dogustan gelen versiyonu vardir ki bunlar hayatlari boyunca mutsuz olmaya namzettirler. bunlar icin yapilabilecek en iyi sey bir an once yanlarindan kacarcasina uzaklasmaktir cunku bu hastalik ayni zamanda bulasicidir.
  • genelde bu ideoloji benimsenmese de badakligini kabullenip bunun avantajlari uzerinebikip usanmadan konusacak badaklarda gorulmustur dunya tarihinde
  • badakligi kabullenmek kolay, badakliga karsi savas acmak zordur.her ne kadar her badak abazansa da, her abazan badak degildir. isin asli cogu badak kendisine guvenememekten degil abazan sanilmamak icin badak olmayi secer. gordugu her hatuna muhabbet koyan, hepsine kas goz yapip soz oyunlari eden insanlari gordugunde ogurur, sinirleri bozulur, boyle ruhu abazan kisilere tahammul edemez.

    peki bir badak ne ister? bir badak aslinda kadin psikolojisini erkek bedeninde yasar.badak secilmek ister, hatta sectiginin secmesini bekler.haybeden her onune gelene yazip, denk getirmektense, denk gelmeyi bekler. badak adam cizgisini kalibini belli eder, reaksiyon gosteren hatuna meyleder, reaksiyon gostermeyene bisi etmez.
  • badak, farkettirmekden cok farkedilmenin derdine dusmus insandir.bir ya da birden cok karsi cins belirleyip onlara sov yapmaktansa, ortaya sov yapar, ya da ortada kendini gosterir, alana minnet eder, almayana tamah etmez.

    misal belledigi bir kizin karsisina gecip, temel fikrasi anlatan reaksiyona gore temel fikralarini namik kemal fikralarina degistirip cinsellik asilayan adam badak degildir, badagin gozunde de pis abazandir.

    badak topluma mal olmus temel fikralarina tamah etmektense kendisine ait iyi kotu esprileri kullanir, gulen ilgi gosterene meyleder.amma guldu ilgi gosterdi diye kaplana donusmaz, her turlu ilk adimi karsisindan bekler.
  • peki neden ilk adimi atmamak? neden girisimci olmamak? elbette ki bunun altinda refuze edilip kendini daga tasa vermek korkusu vardir.elbette ki refuze olmayi gozde buyutmektir isin asli, amma badak kendine guveni yoksa bile kendine saygisi maksimumda insandir. boyle seyleri riske edemez.

    ayrica yontemi zaten, ilk adim hierarsisini karsisina teslim etmektedir.yani teklifler vesaireler badagi yorar heyecanlandirir, bayar.bu sebeptendir ki badak eger uzaktan tanimadigi birinden hoslanirsa aci cekmeye mahkumdur.

    badak barda hic tanimadigi kisiyle ortak nokta arayan womanizer degil, ortak nokta da kendisini woman bulmasini bekleyen pasifisttir.kendi ortak noktasinda durur bekler.

    zaten ortak noktasi olmadan uzaktan sevdigi kadin, iliski olmasi durumunda bile onu biktiracak, "bu muymus?" dedirtecektir. badak boyle iliskilerin yorgunu insandir ayni zamanda.

    sonradan badak olanlar bundan badaklasmaktadir.bardan kasina gozune tav olup girdigi muhabbetin sigligindan, tabi oldugu davranislarin ilkelliginden, veyahut taban tabana zitligindan cekmis adamdir.
  • bu sebepten dunyanin tum badaklari!

    kendinizden nefret etmeyin.tanisamadiginiz, obsesyon yarattiginiz kizlarin hulyasiyla deli divane olmayin.siz kendiniz gibi olun ve kendiniz gibi oldugunuzda karsiniza cikanlarin degerini bilin.

    yolda gordugu kizlara merhaba diyen erkek iliski yamyamidir, prensip katilidir, barda, clubda yanina gelen kizla muhabbete girememek utanilacak bir sey degil ovunulecek bir seydir.

    tanisma cumlesi kurulmak zorunda degildir.sozler degil, dusunceler, fiiller insanlari bir araya getirir.
  • badaklik bir cinsel tercihdir ve saygi gosterilmelidir.badak denilerek ezilmeyi, dislanmayi, populer olmamayi kabullenmeyin.disarda sizin gibi milyonlarca bastirilmis badak var.

    sagdan soldan aldigi gaz ile mutsuz evliliklere, iliskilere girip olmadiklari birini yasamak zorunda hiiseden sdiz badak kardeslerime sesleniyorum.

    badakliginiz utanilacak degil ovunulecek bir seydir!

    girisimci, aktivist olmak bir zorunluluk degildir, normal oldugunu iddia ederek, bunu bize baski rejimiyle empoze etmeye calisan sistem yanlistir, curumus ve carpiktir.

    dunyanin tum badaklari, birlesin!
  • yasadigimiz kisisel kabusa, kimligimize sirtimizi donup onu yok sayarak daha ne kadar devam edebiliriz? cinsel tercihimiz sebebiyle daha ne kadar dost meclisinde asagilanmayi sineye cekebilir, toplumce dogru kabullenilen kanisksanmis herseyi kabullenmek zorunda hissederek en buyuk insan hakki ihlalini surdurebiliriz?

    mutlu iliskiler ilk adimin yavas atilmasiyla baslar ancak...aceleye getirdigimiz, aman kasi guzel, aman surasi soyle diye basladigimiz kac iliskiden mutlu ciktik? kac kez "onu taniyamamisim meger soyleymis boyleymis" diyerek uzulduk kahrolduk? her iliski bi blind shot olamk zorunda midir? her iliski 2 haftalik bir on gorusmeden sonra flortlesmek mecburiyetinde midir? bu kadar hizli sevgilimlesme iliskinin darwinizmine evrimlesmesine engel degil midir?
    yavasca bicimlenecek bir iliskiye, dogal akisa darbe degil midir?
  • mutlu ask olmamasi, yanlis tanimalar uzerine yikilan evlilikler, karsisindakini istemedigimiz halde oldugu gibi kabullenmeler hep o cok ovulen girisimciligin, aceleciligin iliski icerisinde tanimaya calisma ikileminin getirisi degil midir?

    nisanlilikta tanima sevgililikte tanima vesaire gibi yollar iliskiyi ucuzlastirmamakta midir? hem cinsel temas icinde bulunup hem de kendisi gibi olabilen karsisindakini kandirmayan kac partner vardir acaba?

    normal de kirliyken sevgilisi oldugunda temizmis gibi yapan, kultursuzken kitap okuyormus gibi yapan, akken kara yapan kac kisinin kendisine gercekten saygisi, bu iliskiden gercekten beklentisi olabilir? illa iliski devam ederken acik yakalamak yoluyla mi ortaya cikmalidir elim yanlis?

    oysa ki bir badak yas tahtaya basmas, cunku ilk bile olsa adimini o kadar yavas atar, dans havasina o kadar dikkatli girer ki, bu hatalardan muaf olmak zorunda kalir.mustakbel iliskisine bir kisiye baglanip diger opsiyonlarini kontrol edip, karsisindakini ve baskasini aldatma prensibi yerine herkesi dikkate alip onceden kapatir.zaten herkes icinden en sevgili olmaya musait cok adaya kalmaz zamanla.bu da sabir isidir sebat isidir, herseyden onemlisi mantik isidir.
  • badakligimizi alkolle, alkoloidlerle yenmeye calistik bir omur boyu, aktive olmak icin uyaricilara, arkadas gazlarina, kitaplara, filmlere, carpe diemlere ihtiyac duyduk.oysa ki cevabini aradigimiz her soruy icimizdeydi.

    alkol etkisinde girdigimiz kac iliskiden psikolojik doyum alabildik? arkadas gazi ile muvaffak oldugumuzda ne kadar kendimiz olabildik?
    badak olmak gunu yasamaya, yakalamaya engel miydi?
    bizim gunumuz badak olmayi yasmanin bir uzantisi degil miydi?
    bugunu yasamiyor olsak. yarin kaygisi ile dolu olsak, aman "iki fikfik etmeden gitmeyeyim" diyerek onumuze gelene yazmaz miydik?

    "aman yarin yok, refuze edilmek de neymis, yazarim her gordugume" demek ne kadar sizle ortusuyor dusundunuz mu?
hesabın var mı? giriş yap