• eskisehir, tepebasi'nda bir marketler zinciri.. 1982'de ufak bir bakkalken bugun 3 buyuk supermarket i$letmektedir..
  • bazen bu marketin ilk şubesine ufak çocuklar, ellerinde çok büyük parayla (mesela o zamanın en büyük banknotuyla, 1000tl falan) gelirlerdi. ufak bir şey almak isterlerdi. "annem yolladı" gibi bahaneler uydurmaya kalkarlardı.

    buranın laz sahipleri çocuğun annesinden para aşırdığını anlar, çocuğa nerede yaşadığını sorarlardı. "annenle gelin o zaman vereyim olur mu" tarzında sözlerle kibarca reddederlerdi. çocuğu da üzmezlerdi. birkaç defa şahit olmuştum. bunu o zaman bile her bakkal yapmazdı. turgut özal kdv ve fiş kesme getirdiğinde ilk yazarkasayı da onlarda görmüştüm. hatta bilgisayarlara hayranlığımdan o fişlerin pixellerini ayrıntılı incelerdim. "v.d'yi nasıl italik yazıyorlar" diye kafa patlatırdım. "meğersem bu bilgisayarmış"çılık oynardım. her neyse. hiçbir zaman "fiş almazsak kaça olur" diyeni dinlediklerini görmedim. kısacası çok düzgün dürüst ticaret yaparlardı. büyümelerini de buna borçlu olduklarını düşünüyorum.

    bu aralar google street view'da eskişehir geziyorum özlemişim herhalde. marketin ikinci şubesinin yerinde durduğunu görünce sevindim. ilk şube de "bakır emlak" olmuş. kazançları bol olsun.
hesabın var mı? giriş yap