• bana canımdan çok sevdiğim birini hatırlatan abd'nin liman şehri.
  • birilerinin babasının pek çok kez gezmiş olmasının tanım/bilgi/fayda ile ne alakası olduğunu anlayamadığımız abd'nin liman şehri.
  • the wire'i izledikçe anladım bir gün amerika'ya gidecek olursam asla yakınından geçmeyeceğim şehir. burada; adamın götünden kan alırlar valla.
  • hem wye oak, future islands, beach house gibi müzik gruplarından hem de the wire'dan dolayı acilen gidip, yaşanılmak istenilen yer..
  • 2012den 2013e gecerken bulundugum sehir...arkadasimizin evinde toplanip yeni yila girmeyi planlarken alkolun etkisiyle sokaklarda bulduk kendimizi.. fells point de rastgele girdigimiz barda, cirkin kizin girmesinin yasak oldugu partide girdik yeni yila...bu sehirin gozukmeyen cok guzelligi vardir arkadas...ozellikle pennsylvania york sehrinin kizlari sehre inmeye karar verirse...hepsi mi guzel olur bir sehrin kizlarinin...baltimore saygi duyulasi sehirdir ozellikle eglence hayatiyla..
  • 2012 yazında gittiğimiz ve neden gittiğimizi sorguladığımız şehir. annapolis'e ve washington'a gitmesek burada geçirdiğimiz zamana çok üzülürdüm doğrusu. deniz kenarı çok güzel ama içerilerde dolaşmaya çekindik biraz, özellikle de hava kararınca. hatta yengeç yemek için çok güzel bir yer bulmuştuk ama hava karardıktan sonra kıyıdan uzaklaşmaya cesaret edemedik doğrusu. aslında herhangi bir olayla karşılaşmadık ama tarlabaşı'nda geziyormuşuz gibi hissettik. neyse ki cheesecake factory vardı da tüm hayal kırıklığımızı aldı götürdü. bir de yine kıyıda barnes&noble adındaki mühtiş kitapçı vardı... bizdeki en büyük kitapçıların bile yanında bakkal dükkanı gibi kaldığı...
  • evet, yolda kafam kadar fare görebilirsiniz,
    evet, geceleri sırf beyazsınız diye sopa yiyebilirsiniz,
    evet, liman dışı o kadar da cazip değildir,
    evet, insanları çok da eğitimli değildir,
    evet, abd'nin vasat şehirlerinden biridir amaaaa...
    hayatımda en mutlu günlerimi, haftalarımı ve hatta aylarımı burda geçirdim. burnumda tütendir ve son nefesimden önceki film şeridinin en önemli karelerinde eminim bu şehir olacaktır. ilk kazandığım paramı bile verdi bu şehir, candır can.
    özledim be seni baltimore. şu hayatta son bir kez daha kavuşuruz inşallah.
hesabın var mı? giriş yap