• umarım doğrudur.
  • son donemde muhalif kesimde yeri olan onemli isimler hdp'den aday adayi oluyorlar. eger habe rdogruysa son halka da baris atay. diger isimlere saygim var ama bu adam (her ne kadar haksizliga ugramis olsa da) cok ergen ve itici. internette iki kitap okuyup siyasi uzman kesilen veya solculuk komunistlik oynayan profiller vardir ya, onlar gibi. hic sevemedim bunu. cok populist. hatta bu alinti olmalar filan isine geliyordur. neyse, sosyalizm ayagina kurt siyasal hareketi'ne kuyruk olup kapagi meclise atmak istediyse artik yapacak bir sey yok. oralarda da tweet atar gibi atar-boy seklinde takilip internetteki amator yalakalarini islatir artik.
  • he canlarım he dediğinizden terörist, hdp pkk, vatan hainleri... sıkılmadınız mı aynı saçma sapan cümleleri kurmaktan.kafayı yemişler harbiden.
  • iktidara boyun eğmeyen, sözünü sakınmayan, dik duran, meydan okuyan, mahkumiyeti, hapis yatmayı göze alan, iktidarın korku imparatorluğuna meydan bırakmayan, yani gerçek anlamda muhalefet olan kişiler ekseriyetle hdp den aday oluyor ve ülkemin sözde solcuları " aaa olmaz ki, neden acaba ama hdp kürt milliyetçisi" gibi absürd tepkiler ile bir türlü bu durumu idrak edemiyorlar..

    çünkü onlara göre solcu dahi olsan " söz konusu devletse gerisi tederruattır" düsturu ile hareket etmen lazım. devlet dedin mi duracaksın orada, devlet ne yaparsa doğrudur, devlet en iyisini bilir, el netice devlet=tanrı'dır. sorgulanamaz ve biat edilmelidir. bu yüzden yeri geldiğinde devlete dahi muhalif olan hdp çizgisinde olan herkes onlar için terörist oluyor. sevdikleri, beğendikleri biri hdp çizgisinde olduğunu ifade ettiği anda kafaları karışıyor, ambale oluyorlar.

    kafanız karışmasın; ahmet şık, barış atay gibi sürekli iktidar ve iktidarın tahakküm alanı olan devlet yapılanmasına karşı mücadele eden insanlar hdp bünyesine girerek yanlış bir yola girmiş olmuyorlar. sizin durduğunuz yer yanlış. onlar sizin bulunduğunuz noktaya gelirse zaten ahmet şık, barış atay olmazlar.
  • şuradan görüleceği üzere son dakika haberi olarak gündeme düşen haber. henüz listeler yarına kadar kesinleşmedi ama aday olacağına kesin gözüyle bakılabilir. bir chp seçmeni olarak ahmet şık'tan sonra barış atay gibi bir sağlam muhalif ismin de (hdp barajı aşarsa) akp'ye meclisi dar etmek için milletvekili olmasını çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. bu arada henüz nereden aday olacağı belirtilmemiş ama tahminimce kuvvetle muhtemel ya memleketi hatay ya da yaşadığı yer olan istanbul'da aday gösterilecektir.
  • barış atay kim amk
  • şaşırılmaması gereken haberdir. ne de olsa küp içindekini akıtır. arka sıradakiler dizisinden sonra bayağı yol katetti zaten. bence layık olduğu yerden aday olsun.
  • şaşırtmadı. bir terörist destekçisinin olabileceği en makul partiden aday olmuştur.
  • kendisi hakkinda derin bir bilgim yok ama sozlugun sagci ergenleri sallamaya basladiysa dogru yerden aday olmus demektir, anarsik teroriklerin n arasina hos geldin baris atay.
hesabın var mı? giriş yap