• sahte diploma cenneti ülke.
  • önemsiz olan hede. bilsek ya da boğaziçi mezunu olsa ne değişir ki?

    (bkz: eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır)
  • aksaray iktisat ve ticaret yüksekokulu olduğunu biliyorum ama sonradan marmara üniversitesine bağlandığı için kimi yerde marmara üniversitesi mezunuyum diyenler var. keza babam istanbul atatürk eğitim enstitüsü mezunu kimi yerde arkadaşları marmara mezunuyum diyebiliyor. bizim peder bey daha diplomasını almadı aslında alıp bakmak lazım. bir de çok ilginç o zaman bu eğitim enstitüleri 3 yıllıkmış lisans mezunu oluyorsun. asteğmen olarak yapıyorsun falan neyse nereden nereye geldik. kısaca başbakan'ın nerden mezun olduğu önemli değil bence. yani harvard mezunu olsa ne olacaktı...
  • kamil gelmiş kamil gidecek olanların, "lan ustanın sülaleden chp'li kemal derviş'in politikalarının noktasına virgülüne dokunmadan devam ettirmekten başka hangi ekonomi politikaları vardı" diye sorsan sıçım sıçım sıçacak zırcahillerin, cumhurbaşkanlığı seçilme kriterlerini bilmemesine hiç şaşırmadığımız ülkedir.

    tabi yine sürekli dikkat çektiğimiz ekonomiyi yabancılara ve sermayeye teslim ederek cumhuriyet tarihinde görülmemiş cari açık uyarılarını algılayamamış, her politikanın yeri ve zamanının ayrı olduğunu göremedikleri için en fazla 2-3 sene içinde krizin dibindeyken "n'oldu lan ötüyordun dilin götüne mi kaçtı" sorusunu şimdiden yazdığım kişiler bunlar. zamanı gelince itinayla link verilecek bunlara..

    karşılaştırmak isteyen varsa yardımcı olayım. (bkz: %44 oy alıp balkonda 4 parmak kaldıran diktatör)

    açıklama; 77 yılında açılmış bölümde 75 yılında öğrenci olduğunu, 82 yılında açılmış üniversiteden 81 yılında mezun olduğunu iddia eden potansiyel cumhurbaşkanının olduğu ülke.. (bkz: sevim tanürek)
  • ekonomik krizi, hamdolsun teget gecti seklinde degerlendiren, hesapta iktisatci bir basbakana sahip ulkedir.
  • fransa değildir. zira bakınız daha hükümetin değiştiği gün ülkenin büyük gazetelerinde, hangi bakanların hangi bölüm mezunu oldukları ve kendilerine verilen bakanlık görevine uygun olup olmadıkları tartışılmakta. hatta iki bakanın sadece lisans eğitimi yapmış olmaları ve master ya da doktora derecelerinin olmamasına fransız express gazetesi "bakanlarımızın seviyesi düşüyor mu?" başlıklı bir eleştirel bakışla yaklaşmış. fransanın son onbeş-yirmi yıldaki başbakanlarının eğitim seviyelerine bakacak olursak, neden geri kaldığımıza dair bir fikrimiz olur sanırım: pierre messmer (hukuk doktoru), raymond barre ( hukuk ve siyaset bilimi öğretim üyesi), laurent fabius (modern edebiyat ve ulusal idari bilimler okulu yani ena), jacques chirac (idari bilimler okulu ena), michel rocard (ena), edouard balladur (ena), alain juppé (ena ve klasik edebiyat lisansı), lionel jospin (ena), jean-pierre raffarin (hukuk fakültesi), dominique de villepin (ena), françois fillon (kamu hukuku masteri), jean-marc ayrault (alman dili ve edebiyatı), manuel valls (tarih ve sosyoloji).
  • psikoloji veya sosyoloji olduğu tahmin edilmektedir. (bkz: sürü psikolojisi)
  • benim, bi şeyden haberi olmayan ülkem. .
  • pek cok alanda master, doktora tezi ve ordinaryus olmasindan mutevellit mechul durumdur.
hesabın var mı? giriş yap