hesabın var mı? giriş yap

  • facebook'ta "bugun 30bin buyukbas hayvan katledilmis" diye durum girdim. eski sevgilim "hala yasiyor olmana sevindim" yazmis altina.

    vay arkadas.

  • 50 milyar tl bağışladı...

    bence yanlış anlaşıldı, eski parayla söyledi milyarı ya da dünyayı yöneten 4 aileden biri çamoluk ailesi.

    edit: canlı yayında düzeltme yapıldı. 50 milyon tl bağışlamış.

    edit 2: kendileri açıklama yapmışlar. tahmin edildiği üzere miktar 50.000 tl

    birazdan yapılacak açıklamada biz sms atamadık onu soracaktık, 50 lira bağışlıyoruz yani diyebilirler.

    edit 3: elbette bu durumda espri yapmak doğru değil fakat kaç gün sonra azıcık tebessüm ettik hep beraber. insanların ne halde olduğunu unutmadık elbette kafamız birazcık dağıldı diye.

  • tezgahta yazan:
    - ayranın sırrını söylemem.

    diyalog:
    + ne var abi içinde.
    - biber, nane, kekik, limon, soda, reyhan.

  • ıki sebepledir. birincisi yer. camasir makinesi zaten cok yer kaplarken bir de kurutma 90m2 evlere sigmaz.

    ıkincisi, kurutma makinesi kumasi cok yipratir. kullanmayanların bilmediği bir gerçek var. sürekli kurutmayla kurutulan kıyafetler pamuklanmaya baslar. ya da kolayca deforme olur. mesela havlular bir süre sonra yırtılır. hele jeanler... incecik olur.

    bu arada öyle şak diye kurutmuyor. nereden baksan, 1,5 saat dönüyor yine o makine. kendi tecrübeme göre çamaşır odasına 1 ufo koymak aynı sürede aynı performansı sağlıyor. üstelik çamaşırlar da yıpranmıyor. üstelik odayı da ısıtıyor.

  • ömer baba ve deli hikmet karakterleri aslında dizinin anlatmak istediklerini, vermek istediklerini dile getiren karakterlerdi.

    ömer baba dizideki öğretici rolüyle, gerek aslan beye gerek alemdar polat'a çok güzel rehberlik etmiştir. polat bazı raconlarını direkt ömer baba karakterinden duymuş veya görmüştür. dizide bu da yer yer gösteriliyor zaten.

    deli hikmet ise, yine gerek aslan bey gerek polat alemdar tarafından ciddiye alınan, tespitleri mantıklı ve tutarlı bulunan bir karakter. hatta bazı zamanlarda yaptığı tespitler fazla doğru olduğu için de, aslan akbey ve polat tarafından şakayla karışık bu tespitler bertaraf edilmeye çalışılmıştır.

    elif eylül denmiş. kardeşim bu ülke aşkı elif ve polat aşkıyla gördü. tertemiz bir ilişkiydi. en ufak detaylara olan saygıları bile bu aşka saygı duydurur.

    benim nezdimde eren eylül ve nazife ana karakterleri dizinin gereksiz karakterleriydi olarak kararımı bildirdiğim anket başlığı.

    edit: düzeltme.

  • göz göre göre işgal ediliyoruz ve halkımızın yarısına bunu anlatamıyoruz. nasıl bir çaresizliktir bu?