hesabın var mı? giriş yap

  • 5 yıl önce çok sevdiğim kız arkadaşım beni para yüzünden terk etmişti.
    çok koydu bana. okulu bıraktım. çalıştım çabaladım.
    çok mücadele verdim.
    sonuç değişmedi hala fakirim.
    ileri görüşlü kızmış.
    bana çok şey katabilirdi.

  • sürekli pet şişeyle su alıp yeni yeni "çöpler" çıkaran insandan (kadın-erkek fark etmez) çok daha bilinçli kızdır. en azından daha az çöp çıkarır.

    sırf abd'de 3 haftada atılan pet şişelerle ucuca konsa ay'a varacak zincir oluşturulabileceğini biliyor muydunuz?

    "fakir kızdır ehere mehere" diye aklınca süper espirikler yapan trolleri, çevre kirliliğinden ötürü aç susuz geberme noktasına geldiklerinde de görmek isterim.

  • mahal yurt odası. seneyi sorma ama en baba öğrencide bile laptop yok, bi milenyum öncesi anlıycan. cd yazmak falan uu lüks ötesi.

    bilgisayar formatlanmış, film izlemek dışında sadece çok gerekli programlar yüklenecek diye karar alınmış ama nedense hiç bir yerden office cdsi bulunamamış. ödev yapmaya gelenler kafa ütüler şimdi..

    ertesi gün eleman büyük bir heyecanla elinde disket olduğu halde odaya dalar.
    "abi tak şunu".

    kesin ödev yetiştirecek, başka da bilgisayar yok ama "office yok kardeş".
    "abi sen tak".

    notepad dosyası falan herhalde diye taktım.. disket sürücü şöyle bir kasıldı. içeriğe baktım..

    hatırladıkça hala utanıyorum lan :/

    4 tane şortkat! word, excel, access, power point..

    "abi tıkla!"

    ben kitlendim, öldürsen tek kelime edemem ama eleman dürtüyor bi taraftan "abi hadi tıklasana!!" diye bağırıyor vecd ile. "wörde tıkla. bi de şu agzesi öğretsene bana".

    iyilik yapmış haspam. hafta sonu abisindeyken masaüstünde gördüğü office kısayollarını diskete kopyalamış getirmiş ve hala tıkla diyor. tıkladım ama neden çalışmadığına inanamadı. anlattım, anlamadı. ağzının üstüne vurdum, idrak yolları açılır gibi oldu ama kafasını ranzanın kenarına bir kaç kez çarptığımda gözlerinde ışığı gördüm diye hatırlıyorum. ben hava almak için dışarıya kaçarken dönüp baktım, monitörü yalıyordu en son..

    la hep mi beni buldunuz?
    (bkz: #15983755)

  • daha önce yüzbinlerce defa denenmiş klişelerle dine adam döndürebileceğini zanneden bakar kör tespiti..

    lan olm "hiçbirşey yoktan var olamaz" ifadesini kullanmaması gereken adam sensin, biraz düşün amk. ateistlerin öldükten sonra cennete gidileceğine inanmayı istemediklerini mi sanıyorsun? o soruları hiç sormadan, çat diye ölünüp herşeyin bittiğine inanmak kolay mı sanıyorsun?

    biraz yapıcı/yaratıcı olmayı denesen belki faydan olacakken taşak konusu olmayı seçiyorsun..

    edit; bakan/bakar düzeltmesi vs..

  • sokaktaki vatandaşın bile diline düşmüşse patlaması yakındır demeyeceğim ama bu fiyatlardan uzun vadeli yatırıma girlimeyecek hissedir. nerede patlayacağını kestirmek mümkün değil.. patlamak diyorum bu fiyatlar normal değil.. bu ülkede uzun vadeli yatırım yapılacak 10 şirket say deseler bunlardan biri aselsandır. 10 yıllık logaritmik grafiği harikadır temettü verir vs. lakin borsa ile alakasız bu kadar küçük yatırımcının doluştuğu hisseye ne olursa olsun temkinli yaklaşmak gerekir.. sağlam trend tutturmuş bir hisse insana sanki hep yükselecekmiş hiç düşmeyecekmiş gibi gelir, trendi aşağı dönmüş ve uzun süre sürdürmüş hisse sanki hiç dönmeyecekmiş gibi gelir. eğer bir hisseye güveniniz yüzde yüzse o hisseyi satın.. en büyük zararlar özgüveninizin ve inancınızın en yüksek olduğu zamanlarda gerçekleşir.. bu dediklerim borsada yeni yatırıma başlamış küçük yatırımcı için çok fazla anlam taşımayabilir ama hisse senedi piyasaları para kazanmanın çok zor olduğu platformlardır.. herkesin bildiği, beklediği şey bu piyasalarda gerçekleşmez.. uzun zamandır taşıyorsanız bu yükseliş trendi bozulana kadar elinizde tutabilirsiniz ama yeni yatırımcıysanız sakın evi arsayı satıp yarın aselsana girmeyin üzülebilirsiniz..