• lenovo türkiye'nin servis hizmetini veren şirket.
    bilgisayarım ikinci kez hdd arızası nedeni ile gitti. ilk seferde hdd değiştirildi. şimdi ise tamamen aynı semptomlarla gönderdim (aniden kapandı ve bir daha açılmadı) servisin verdiği cevap "windows çökmüş. kuruldu" oha. gören de hayatımda ilk kez bilgisayar kullanıyorum sanacak.

    eğer o hddnin değiştirildiğini tespit edeyim o bilgisayarı size ham yaptırırım. bi gelsin de bakalım.
  • çok iyi maaşla işe alım yapan bir şirket.
  • servis hizmetleri kaplumbağa hızında çalışan şirket. lenovo idea pad henüz 4 aylık kapğı açılıyor birgün . sonra kıırt diye bir ses ve o da ne? kapak kapanmıyor. vatan bilgisayar dan almıştım. bdh yı henüz bilmiyordum. oraya yönlendirdiler fakat o kadar ilgili ve nazik ti ki kadıköy personeli...

    götürürken açık olan bilgisayarı bebek gibi baloncuklara sardılar zarar görmesin diye... ama daha ilk anda bdh de ilk hayal kırıklığına uğradım. resepsiyona sözde yetkili bir kız koymuşlar. ama teknikten pek te anlamadığı aşikar!

    (sabah ilk müşteri olarak mecidiyeköy gülbahar mahallesindeki onarım merkezine 18 ağustos 2014 sabah 09:00 de gelinir. baloncuklara sarılmış bebeğimiz kapağı hala açık halde çıkarılır.)
    -hanımefendi günaydın!
    - ...günaydın v.s.
    -çağrı merkezinden bilgisayarı kargoyla aldıracaklarını ifade etmişlerdi. lakin lcd kapakla ilgili bir arıza olduğu için kapatamayacağımı ifade edince elden size teslim edebileceğimi söylediler.
    -mmm. bunu bir yere çarptınız mı?
    -ne münasebet. olsa başta ben zaten kazaen düştü diye beyan ederdim size. nerden bu hükme vardınız? bakın hiç alüminyum kapağında ezik vuruk var mı? 4 aydır kullanıyorum bir anda kırt diye bir ses geldi ve kapak kapanmadı. yandan yerinden çıkma eğilimi gösterince derhal size getirdim. eğer çok sert açıp kapadığım hükmüne varırsanız garantiden halletmeniz de şart değil. bir an önce menteşe değişimi talep ediyorum.
    -tamam beyefendi. ben sisteme girişini yapayım o halde...
    -bekliyorum.
    (......)
    -tamam alayım şimdi. yalnız o kapağı kapatın.
    -pardon! konuyu iyi izah edemedim sanırım. kapak kapanınca diğer parçalara zara vermek istemiyorum hanımefendi!
    -ama bize de öyle talimat veriyorlar. çünkü rafta kapağı kapalı olarak muhafaza ediyoruz!
    -hanımefendi farkında değil misiniz burada istisnai bir durum var! bakın vatan da bunu bir güzel baloncukla da sardılar açık şekilde. bana o talimatı veren yöneticinizi çağırır mısınız lütfen.
    -burası onarım merkezi. burada yetkili yok.
    -(kızdığımı hissettirerek) ben göz göre göre size bu kapağı kırdırtmam. derhal onarımdan birini çağırın size değil, teknikten anlayan bir arkadaşa teslim edeceğim bilgisayarımı!
    - peki şey bir dakika!
    (efendice bir delikanlı gelir. ve durum izah edilir)
    - bakın arkadaşım. şu anda çalışmada hiç problem yok. hatta size getirene kadar acil işlerimi de hallettim. sadece bu kapağı kapatırsam şu gördüğünüz kabloları kopartacak nerdeyse ve kapak ta sağdan ayrılma eğiliminde. onun için kapatılmamalı. lütfen açık olarak servise götürün.
    -haklısınız beyefendi bu kapak açık kalmalı. hemen içeri götürüp inceleteceğiz.

    işte lenovo ile sinir harbi böyle başladı. hadi doğru düzgün iş yaparlar da kendilerini affettiriler dedim. heyhat! takip etmesem, sıkıştırmasam işim yürümeyecek. defalarca mail ve telefonla hatta 3 kez ziyaretle ancak 1 menteşe için ödemeyi yapabilip, bu anda çin'den parça beklenme sürecine girdik. 17 gün oldu bakalım bu hantal ve vurdumduymaz organizasyondan lenovo'mu ne zaman kurtarabileceğim?
  • hindistan ekibinden yardım istedim. onlar yardımcı oldu. şaka değil, onlara bolywood filmlerinden "rocket singh" adlı ((bkz: rocket singh)), varlık sebepleri olan bilişim müşterilerine nasıl hizmet verilmesi gerektiğini anlatan bu filmin de linkinin yer aldığı duygusal bir şikayet mektubu yazdım. avrupa merkezden uyarı gelince nedense benimle alakadar olma ihtiyacı hissedip ilk defa tr yönetimince arandım.

    paramı iade edeceklerini ifade ettiler. fakat ben 129 tl lik onarım ekstpertiz bedelinden, kanımca etik dışı tahsil edildiğine inandığım hiç değilse tr sınırlarına bile girmemiş menteşe bedelini 25 lira da olsa iade etmelerini talep ettim. telefondaki arkadaş (tarih: 10 eylül 2014 çarşamba) bu konuda pozitif olsa da nihai sonuçta bu parayı bile geri ödemediler o yüzden tr ekibi adına benden lenovo markasının imajı adına özür dileyen sempatik hint ekibinin hatırına daha üst bir model lenovo alacakken, bu iletişim hatalarının ve vurdumduymazlığın süreceğine kani olarak bu defa bir toshiba 17 inç i7 satın aldım. hem de 5 yıl garanti verdiler.
  • yorgan gitti. ama hala kavga bitmedi. global siteden bir defaya mahsus doldurulacak bir memnuniyet anketi geldi. ben de ingilizce opsiyonunu seçerek bir güzel bdh türkiye lenovo servisinin hindistan ekibine çapraz eğitime gönderilme tavsiyelerimi içeren kinayelerimi sıraladım şikayetnamemde. sanırım biraz tüketicinin yalnızca marka sağlamlığı değil satış sonrası hizmete önem verdiğini anlamışlardır.
  • hayatımda gördüğüm en kaba en beceriksiz yer.. yedek parça alacağım alt tarafı en az 10 kere döngüye sokup hepsinde yüzüme kapattılar. ortalama her telefonda 4-5 dk müzik dinledim.
  • tek kelime ile rezalet olan lenovo servisi. 2014 yılında bilgisayarımı aldım. yoğun iş tempomdan dolayı pek kullanmıyordum. 2 ay önce ekranda enine siyah çizgiler oluşmaya başladığını gördüm. çizgiler gittikçe çoğaldı ekrana yayıldı ve kimi yerlerde birleşti. henüz garantisi dolmamıştı, servise gönderdim. 2 gün sonra mail geldi ve ne göreyim? 380 tl'lik bir fatura! lcd ekran değişecekmiş.
    ve tek açıklama şu : "bölge onarım merkezimize onarım amacı ile göndermiş olduğunuz ürününüze ait hazırlanmış olan teklifimizi ekte bulabilirsiniz.
    garantisi bitmiş veya garanti belgesinde detayları yer alan kapsam dışı durumlar için ücretli onarım yapıldığını hatırlatmak isteriz."
    bunu görür görmez internette ufak bir araştırma yaparak lenovo yetkili servisine göre garanti kapsamının hiçbir sorunu kapsamadığını öğrendim. adamlara göre her arıza kullanıcı hatası ve para kapısı. şikayetvar.com'da 3bin şikayet var, neredeyse hepsi servisin garanti süresinde arıza yapan ürünler için kullanıcı hatası diyerek para istediklerini yazmış. aradım cevap yok, kullanıcı hatasının ne olduğunu yazılı olarak bildirmelerini istediğim bir mail attım. tabi cevap verilmedi.
    ertesi gün tekrar aradım ve kullanıcı hatasının ne olduğunu öğrenmek istediğimi söyledim.
    ekran kırık demesinler mi!
    madem kırık bu durumu bana yazılı olarak bildirmenizi istiyorum dedim. karşıdaki sanıyorum deniz isimli hanımefendi atarlı atarlı "gereken yapıldı faturanız gönderildi zaten pc sizin bilmeniz lazım bunu yazılı belirtmiyoruz" gibi ben gerizekalıymışım da beni ekranı kırdığıma inandıracakmış gibi konuştu. ben de evet pc benim ve ekranın kırık olmadığını biliyorum dedim. hemen pc'min iadesini istedim. onlara göre gerekli tek şey fatura göndermek. açıklamaya falan gerek yok çünkü biz yolunacak tavuğuz.
    durun daha bitmedi.
    iadesini istediğim bilgisayarım için kargoya verildi konulu bir mail geldi ve mailde şu not var : dikkat!!! kargonuzu teslim alırken cihazınızın sağlamlık ve aksesuar kontrolünü mutlaka yapınız. gönderdiğinizden farklı şekilde hasarlı veya eksik aksesuarlar ile gelen cihazları teslim alırken kargo firmasına tutanak tutturunuz veya teslim almayınız.
    kargom geldi ve paketin üzerinde de aynı notu gördüm. ayrıca teslim aldıktan sonra eksik vs görülmesi halinde servisin sorumluluk kabul etmeyeceği yazıyordu. yani kargoyu teslim alırken bakacaksın bir şey varsa tutanak tutturacaksın. alıp eve geldikten sonra bir sıkıntı görürsen servis kabul etmiyor. kargocuya paketi açıp kontrol edeceğimi söyledim ve ne oldu dersiniz. açtırmadı! açamıyorsunuz hanfendi böyle teslim etmek zorundayim. eğer bir sıkıntı olursa servisle iletişime geçersiniz dedi gitti!
    kısacası lenovo pc alınır, alınır ama, bu servisle alınmaz. ne garanti kapsamından faydalanırsınız -üstünüze bir de suçunuz olmayan şeyi yapştırıp sizi yolmaya çalışırlar- ne de haklarınızdan faydalanabilirsiniz.
    her gün aynı konuda şikayetler yazılıyor internette. utanmıyorlar da aptal yerine koymaya.
    size tavsiyem lenovo cihazınız arızalandıysa şuraya bir göz gezdirin ve boşuna servise göndermeyin.
  • (bkz: bilisim destek hizmetleri) netas 'a bagli olan pc ,pos ve yazilim alanin da saha hizmeti veren firmadir. maaslar yazilim harici (bkz: asgari ucret)+ (bkz: prim) dir.
  • insanların canını, özellikle zebra marka ürünlerin tamiri konusunda haddinden fazla yakan firma.

    kart yazıcının fiyatı 5.000 lira, hede hödösü arızalandığı için talep edilen tamir bedeli 4.000 lira. barkod yazıcının fiyatı 5.500 lira, anakart değişimi için talep edilen bedel 3.800 lira.

    yatacak yeriniz yok...
hesabın var mı? giriş yap