• öğretmenlerden daha acı olan vahim tablo. bu ülke bekçisiz de vardı, hatta daha bile güvenliydi. doktoru çıkar bakalım ne kadar varolabiliyor insanlar?
    arz-talep kanununa ters işler dönüyor.
    lünk
    iş bu entry 1.bölge yeni başlayan pratisyen maaşına göre hesaplanarak girilmiştir. zaten çok da farketmiyor 25 yıllık hekimle yeni başlayan maaşı.
  • bütün meslek gruplarıyla karşılaştıracak mısınız?
    madem bu kadar iyi maaş ve imkanlar işi bırakın bekçi olun?

    yağmur çamur demeden geceleri sokakta bu adamlar. genel kanı ve toplumsal endişeye ben de katılıyor ve bu bekçilerden çok hoşlanmıyorum. ancak bu işin ederi bu arkadaşlar.

    çok zoruna giden yiyorsa gitsin bekçi olsun.

    edit:imla
  • saray rejimi için kendi parti teşkilatlarından işe aldığı bekçilerin varlığı doktorların varlığından daha önemli de ondan dedirten durumdur.

    doktorlar halk sağlığı içi önemliyken, bekçiler islamcı saray rejiminin sağlığı için önemlidir. versusta her türlü bekçi kazanır.
  • burada absürd olan şey bekçinin 5071 tl alması değil, hekimin 6000 tl maaş alması. bekçi 5071 tl'yi hak ediyor bence ama hekim maaşı için 6000 tl çok az. bu şekil tartışılması gerekiyor diye düşünüyorum.
  • ilgili meslek kolunun gereksiz olup olmaması bir yana, ücret belirleme de çalışma şartları önemlidir. bu bağlamda polis/bekçi maaşlarının yüksek olmadığını düşünmekteyim, zira bu adamların paraya ihtiyacı olmayacak ki işini düzgün yapsın.

    ha doktorların şartları çok mu iyi diyeceksiniz, kesinlikle hayır, yapılan karşılaştırma noktasında kesinlikle doktorlar daha fazlasını hak etmektedir. ama dediğim gibi bu bekçilerin 5000tl maaş haketmediği anlamına gelmez.
  • mühendisin 3000 lira alması kadar üzücü değildir. direniyoruz ama ülkeden kaçırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • yeni başlayan polis'in 5900 alması? ulen yıllarca boşuna okuduk, dirsek çürüttük
  • 5000 yoksulluk sınırı altında bir maaştır. biz tüm memurların yoksulluk üstünde olmasını dileriz. ancak bu devirde de 5000 tl bekçi için çok. öyle ya da böyle. hiçbir boka yaramayan adamları toplayıp beline silah, eline yetki verip sokaklara saldılar. bana denk geldi ceza yazmaya kalktı. lojmanın önündeyim. kim olduğumu öğrenince de inzibatı çağırmak istedi. çağır dedim. iki bekçiydi. benim ne olduğumu analiz ettiler kendi aralarında. vazgeçip elimi sıkıp uzaklaştılar*

    işte böyle bir adam bu kadar para alıyor.
  • bekçi maaşının bize yakın olmasıyla hiç ilgilenmiyorum her kazandıkları kuruş hakları bence ancak masa başında harcadığımız vakte ve çürüttüğümüz dirseğe baya üzülüyorum aradaki makas bu kadar dar olmamalıydı
  • onca yıl eğitim gör, çalış çabala, tecrübe edinmek için abuk sabuk patronlarına ses etme daha sonra ne tecrübesi olduğu meçhul birileri devlet tarafından senin yaşam standartının üzerine taşınsın, açayım düzeninize.
hesabın var mı? giriş yap