• beyaz bengal kaplanları albino olmadığı gibi, çizgisiz bengal kaplanları (tamamen beyaz olanlar) da albino değillerdir. kaplanlarda çizgi üzerinde etkisi olan birden fazla gen olduğu için bu karbeyaz hayvanlarda albinizm yoktur, çizgisizlik resesif olarak taşınan bazı genlerden kaynaklanan başka bir fenomendir (çok yakından bakıldığında ya da ışığın belirli açıyla geldiği durumlarda çizgiler hafif de olsa fark edilebilir).

    şu ana kadar kaplanların hiçbir çeşidinin albinizm'den etkilendiğine dair somut bir kanıt yoktur (bu "kesinlikle etkilenmiyorlar" demek değil, 1922 yılında vurularak öldürülmüş iki adet 'pembe gözlü' ve 'beyaz/çizgisiz' şeklinde tarif edilen kaplana dair bir kayıt olsa da gerçekliği tartışmalıdır. bu bilgiyi vermemin nedeni günümüzde albino kaplan olmadığını altını çizerek belirtmek istemem. olur da bir gün belgesel izlerken bembeyaz kaplanlar görürseniz bunları albino sanmayın. tabii ki yarın bile bir albino kaplan doğmayacak diye bir kural yok, o da ayrı) (bkz: kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir)

    ayrıca bengal kaplanları amur da değildir, amur; sibirya kaplanının diğer adıdır.

    bir adet "x öyle değildir" entrymizin daha sonuna geldik, sağlıcakla kalın.
  • ara gülerin "gözgöze gelmiyceksin, geldiğin an aşık olursun" şeklinde tasvir ettiği, bunu duydum duyalı gözgöze gelmek için yanıp tutuştuğum muhteşem varlık.
  • çok güzel bir vahşi hayvan. görüntüsünü beğendiğiniz ve sevdiğiniz için iyi niyetle evcil hayvan gibi besleyeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak hayvanın doğasında böyle bir şey yok. bu hissiyatla hayvanat bahçesinde sevmek için elini kaplana uzatan ve sonrasında yaralanan yahut ölen çok insan var ve kaplanın da vurularak hayatını kaybetmesine yol açan.

    yapmayın, uzaktan sevin, vahşi hayvanlardan sevgi, sıcaklık ya da merhamet göstermesini beklemeyin.
  • nepal ve hindistan'da doğal ortamlarında yaşayanlarının sayısı 2009 yılından bugüne %69 artarak 198 olmuştur

    http://www.bbc.co.uk/…=socialflow_twitter_bbcturkce
  • yüce himalayalardan sonra hayatımda gördüğüm en muhteşem şeylerden biri ki bunu söylemem dağlara tüm varlığıyla aşık olan biri olarak başlı başına çok şey anlatıyor. bardia national park içerisinde hazretlerini 7-8 saatlik bir trekking sonunda yaklaşık bir dakikalığına izleme şansını buldum. filler, timsahlar inanılmaz yaratıklar ama kaplan bambaşka bir şey. tam umudumuzu tamamen kesmiş geri dönerken nehri yüzerek karşı kıyıdaki geyiğe doğru yol alan bir kaplan gördük ki o an kelimelerle anlatılamaz. bir de bir kaplan yavrusunu kucağıma alma şansı bulsam vücudum bu kadar mutlulukla ne yapacağını bilemezdi herhalde. kaplan! dünya ne kadar muazzam ve güzel bir yer ya. o 1 dakika için sonsuz teşekkürler evren, seviyorum seni!
  • tek kelime ile reistir.
  • bir tanesi chuck'ın üçüncü sezonunda arz-ı endam eden tür.
  • doğal ortamında sadece 1411 adet kalmış olan kedigil.
  • kedi familya'sında en büyük di$ uzunluğuna sahip kaplan türü.evrimle$me sürecinde; önceki atalarının bulunduğu kafa iskeletlerindeki di$ler yakla$ık 15cm gibi korkunç uzunluğa sahiptiler ki di$ler alt damağın altına kadar uzanıyordu.daha da ilginç olanı bengal kaplanlarının atalarının öldürdükleri canlıların bulunmasıydı lakin bulunan kafataslarının * üst tarafında bulunan iki adet delikti.bu deliklerden yola çıkan bilim adamları, eski soydan gelen bengal kaplarının ne derece etkili ve kuvvetli çene kası ve di$ yapısına ,i$aret etmeleridir.
hesabın var mı? giriş yap