• öğrendikten hemen sonra sırf ondan ve olaydan en güncel bilgileri alabilirim umuduyla 11 mart 2018 türk uçağının iran'da düşmesi başlığı altında onca mide bulandırıcı yorum ve insanlıktan nasibini almamış zihniyete şahit olduğum, düşen jetin kaptan pilotu, benim 10 küsür yıllık canım arkadaşım.

    dün geceden beri gözümü kırpmıyorum. es kaza kapattığım anda yüzü geliyor gözümün önüne. hayat dolu, enerjik, tuttuğunu koparan, tanıdığım en zeki kadınlardan biriydi. onun için geçmiş zaman eki kullanmak bile gözlerimden yaşlar boşalmasına sebep. ne kız kardeşini ne annesini, babasını şu an düşünemiyorum bile. uzun yıllardır yüzyüze gelemedik ama hani ne kadar zaman geçmiş olursa olsun telefondaki ilk alo'dan sonra sanki daha dün akşam ayrılıp evlere dağılmışsınız hissi yaratan candan dostluklar vardı ya, beril benim için oydu.

    şimdi ardından ne söylesem boş.

    ah be beril... ah be kızım.

    edit: beril istanbul üniversitesi mühendislik fakültesi'nden mezun olduktan sonra baba mesleğini seçmiş ve vasıf amcanın "aman kızım, babası pilot diye pilot oldu demesinler hakkınla kazan mesleğini" demesiyle birebir şahit olduğum çok zorlu bir eğitimden, onlarca sınavdan başarıyla geçmiş ve mesleğini eline almıştı. mesleğine ara vermesi ya da bazı gazete ve internet sitelerinde yazdığı gibi mesleği bırakıp başka işler yapması, sonra geri dönmesi vs. söz konusu değildi.
    beril uçmaya tutkundu.
  • 11 mart 2018'de iran'da düşen uçağın kaptan pilotu.

    edit: kendisini pek tanımadığım için diğer yazdıklarım hatalıymış. uyarı geldiği için sildim. başlık açılmış olsun hatırlasın insanlar diye yazmıştım zaten. amacına ulaşmış.
  • iü jeoloji mühendisliği'nden eski bir dost. ortak derslerde sık sık gördüğüm biriydi, birebir tanışmamız ise sözlüğün sözlük olduğu zamanlarda(2003-2004 falan) vampirli mampirli saçma salak bir oyun üzerine düzenlenen bir zirveye denk gelmişti.(nickini ifşa etmem doğru olmaz ama aynı zamanda eski bir sözlük yazarıydı kendisi) oldukça pozitif, iyi niyetli ve kaliteli bir insan izlenimi birakmıştı bende. kendisiyle ilgili son hatırladığım şey, ilk sınıftan kalan kimya dersini verip mezun olma çabasıydı. mezuniyet sonrası pek çok kişiyle olduğu gibi kendisiyle de iletişimimiz kopup gitmişti. yıllar sonra ismini böyle trajik bir kaza sonucu duymak içimi acıttı.

    vahşi kapitalizmin çarkları arasında sabahın köründen gecenin yarısına ufalanıp giden çoğumuzun aksine en azından hayallerinin peşinden giderken yaşamı noktalanmış. umarım hayatı dolu dolu yaşamıştır ve son nefesini acı çekmeden vermiştir.

    huzur içinde uyu beril.
  • naaşının kayıp olduğu iran makamlarınca duyurulan kaptan pilotumuz. umarım bir an önce bulunur.
  • iu muhendislik fakultesinden arkadasimdi. cok uzun yillar olmus en son konustugumuzun uzerinden.

    kendisini hep iyi niyetli, guler yuzlu, kendine guvenli, sakin bir ses tonuyla ama heyecanla konusan beril olarak hatirlayacagim.

    en son konustugumuzda thy' de pilottu. ithalat ihracat falan yapmamisti. onun hikayesi de su sanirim. bu pilotluk okulunda bir cok kisiyle konusup kim kimdir gibi bir makale hazirlamislardi. beril' den bir sonraki kisinin soylediklerini beril sanip, gazeteler manset manset ithalat ihracatcidir dediler, alakasi yok.

    kendisi okuldan sonra babasinin ayak izlerini takip edip pilot olma yoluna girdi. hatirladigim kadariyla da cok da mutluydu.

    araya hayat girip de konusmalarimizin bir sekilde kesildigi yillarda, her ucaga binisimde kaptan pilotunuz konusuyor diyerek adini duymayi umdum ki gidip merhaba diyeyim. adini gazetede, bu kaza haberinde gormek varmis.

    butun bu olanlara hala inanamiyorum. hep yarin konusuruz diye erteledik yillardir, konusacak yarinimizin kalmadigini nereden bilecektik. diyecek bir sey bulamiyorum.
  • pilot olmak için hazırlandığı yıllarda tanıştık, üst sokağıma taşındı, kısa sürede çok iyi dost olduk, komşu olduk. zaten beril'i tanıyan birinin onu sevmemesi gibi bir ihtimal düşünemiyorum!
    zaman ayıramadık dostluğumuza, uçuşları çoğaldıkça koptuk gittik. sonra gazetede gördüğüm bir fotoğrafla "keşke" dedim... keşke! onu hep gülümserken veya kahkaha atarken hatırlıyorum.
    canım, melek kalpli arkadaşım, biliyorum şu an gökyüzünde muhteşem gülümsemen ile kanatlandın.
  • neden hala cenazesinin bulunmadığını düşündüğüm kaptan pilot. belkide kemeri takılı değilse bedeni uçak düşmeden uçaktan fırlamış olabilir. üzücü bir olay ve kimse bahsetmiyor kendisinden acaba onun değil de mina’nın bedeni bulunmasa böyle olur muydu? ah kapitalizm.
  • menfur kazanın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen hala cesedi ya da dair bir iz bulunamamış pilot.

    iki olasılık üzerinde yoğunlaşılıyormuş;

    birincisi: kokpitin camının daha önceden kırılmasıyla bedeninin camdan fırlaması, böylece düşüş noktasından farklı bir pozisyona düşmesi.

    ikincisi: düşüş anındaki yüksek ısıyla beraber bedeninin tamamen erimesi ve kaybolması.

    üçüncüsü: uçağa hiç binmemesi (bu mümkün görünmüyor)

    gerçekten korkunç... kendisine allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.
  • tuhaftır ben beril'i pilot olarak bilmiyordum, senelerdir aynı yerde nargile içmemize rağmen iş konusu hiç bir zaman gündeme gelmediydi. ara ara telefonundan yurtdışındaki fotoğrafları gösterdiğinden dış ticaretçi falan diye düşünüyordum. kaza ile alakalı haberler televizyonda ve gazetelerde göründüğünde çok da bağdaştırmadım. ancak nargilecideki arkadaşlar "abi beril'i kaybettik" dediklerinde kalakaldım, haberlere baktım daha da şoke oldum.

    dünyadan kıymetli bir insan daha gitti. naaşına ulaşılamaması da işin daha da üzücü boyutu. ailesini düşünemiyorum bile. ışıklar içinde olasın beril kardeş.
  • bedenine hala ulaşılamayan ve aramaların tekrar başlatılacağı söylenen pilot. ailesine sabırlar diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap