• cam iş işçi direnişi
    bilecik'te şişecama bağlı cam iş madencilik a.ş de 3 yıldır sözleşme bekleyen işçiler, disk cam keramik iş sendikasına üye olup eylem yaptılar. kristal iş sendikasının oyalamalarından bunaldıklarını ifade eden işçiler cam keramik iş sendikası ile hak arayışlarına devam etmek istediklerini belirttiler.

    --- spoiler ---

    bilecik’te bulunan şişecam’a bağlı camiş madencilik’te çalışan 90 işçinin tamamı, kristal-iş’ten istifa ederek disk/cam keramik-iş sendikasına geçti. i?çiler fabrika önünde yaptıkları açıklamayla bunu kamuoyuna duyurdu.

    dört sene önce sendikalı olmaya karar verdiklerini ve kristal-iş'e olduklarını belirten i?çiler, "şişecam’a bağlı fabrikaların genelinde kristal iş sendikası yetkili olduğu için, hammadde üretimi yapan bizim fabrikamızda da kristal-i?'e yetki verdik. asgari ücret düzeyindeki ücretlerimizin düzeleceğini, diğer cam fabrikalarındaki ortalama ücretleri alabileceğimizi düşünüyorduk. sendika tarafından bize verilen sözler de bu şekildeydi. ancak işverenimiz şişecam buraya sendikanın girmesini engellemek için hem iş kolumuza hem de yetki için gerekli sayıya itiraz ederek işi yokuşa sürdü ve hukuki bir süreç başladı. bununla da yetinmeyerek sendikalaşmamıza öncülük yapan işçi arkadaşlarımızın işine son verdiler. tüm bu yaşananlar karşısında o zamanki sendikamız kristal-iş yöneticileri sanki yukarıda anlaşmışlar gibi hiçbir şey yapmadı. biz işçilerin eylem yapalım gerekirse işi durduralım taleplerimize de kulak tıkadılar. hukuki bir süreç başladı sonucunu beklememiz lazım diyerek biz işçileri yatıştırmaya ve oyalamaya çalıştılar. işten atmalar devam ederken, onlarca arkadaşımız işten atılırken, mahkemelerde uzadıkça uzadı ve dört senedir devam eden mahkemeler bir dört sene daha devam edecek gibi görünüyor. bu süreçte fabrikanın yolunu unutan sendikacılar ise bizlere sürekli yapacak bir şey olmadığını ve beklememiz gerektiğini söylediler dedi.
    --- spoiler ---
    kaynak
hesabın var mı? giriş yap