• arkadaşlar selam. arkadaşıma dün böyle bir ileti gelmiş. şirket mail adresidir. öncelikle belirteyim böyle bir durum yok. asıl korktuğu konu şu ki gerçekten erişim sağlanmış mıdır? sağlanmışsa şirket bilgisayarındaki önemli verilerin gideceğinden korkmaktadır. bilen arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim. elçiye zeval olmaz.

    ilgili resim

    edit: mail kendi kurumsal mail adresinden kendisine gelmiş görünüyor.

    edit 1: video soranlar olmuş. böyle bir video göndermemişler arkadaşlar. zaten böyle bir videonun olma olasılığının da olmadığını belirtti arkadaşım. asıl korkusu şuan erişim sağlandıysa bilgisayardaki şirket verileri gider mi korkusu.
  • doğruysa video en geç birkaç saate dağılmış olur, sen de öğrenirsin doğru mu yanlış mı. bu arada mailin içinde gerçekten ekranı solda ve sağda diye ayırdığı bir görüntü var mıydı?

    edit: (bkz: ironiye aşina olmayan nesil)
    biz de biliyoruz herhalde böyle bir görüntünün olmadığını birader.
  • başlığı açan sormuş, eyvallah ama atındaki mesajda böyle bir video var mıydı diyor. lan olsa zaten başlık açılmaz.

    sazan ayıklama maili.
  • istenilen bitcoin'leri genişçe bir çantaya doldurup(evet çantaya) en yakın terk edilmiş harabeye bırakırsanız bir daha sizi rahatsız etmezler. geçmiş olsun.
  • firmamıza yaldır yaldır gelen oltalama mailidir. sallamayın ama kameraya da siyah elektrik bandı yapıştırın.
    sallamayın olm, mail tüm memlekti geziyor işte chicken translate bir phishing postası. buna inanan bana da bir 100 avro ateşlesin.
    edit: bitcoin falan uğraştırmam, direk iban vereyim zahmet olmasın nasıl olsa ikisi arasındaki farkı anlamaz buna düşen.
  • kolpanın önde gidenidir. arkadaşınızın e-mailini kullandığı bir site patlatılmış ve bir sürü e-mail adresi çalınmıştır. mesela amazon'dan alışveriş yapıyordur ve hackerlar amazonu patlatmıştır, bir sürü e-mail adresini de paylamıştır, olay bu. yine de e-mail şifresini değiştirmek gerek. benzer mesajlar ingilizce olarak da bir çok insana bir kaç ay evvel atılmıştı.
  • bir dizi bu senaryoyu konu almış ve tüm otuzbircileri ürkütmüştü.
    (bkz: black mirror)
  • (bkz: sazan.avi) öyle bir video yoksa korkmasına da gerek yok. erişim sağlamış olsa dosyaları şifreler ve kullanıma kapatır (bkz: cryptolocker)
  • videoyu izlemezsem inanmayacağım şantaj.
hesabın var mı? giriş yap