• sevgili eşi adrienne nesser ile güzel bir resmi:

    http://www.punkwave.it/…s/green_day-bj_adrienne.jpg

    kendilerinin joseph marcicano (1995) ve jakob danger (1998) adında iki oğulları vardır.
  • kafası omuzlarına ve vücuduna göre büyük olan, ama akromegali diyemeyeceğimiz kadar uzun olan şarkıcı.
  • yeni albümlerinin içeriğinin ve üslubunun "edit"lenmesini isteyen ve grubu, albümlerini mağazalarında stoklamamakla tehdit eden wal-mart'a ayar vererek takdirimi kazanmış biseksüel punkçı.
  • green day'i 99'dan beri dinlerim, gitgide azalan bir istekle de olsa takip ederim, ederdim; ta ki 21 guns klibiyle karşılaşana kadar. o saçını kimi zaman maviye, yeşile boyayan, 100% punk rocker billie joe'yu emo kid (!) * billie joe ile değiştirmişler. american idiot albümünün videolarında da böyle bir eğilim vardı ama son albümle iyice ayyuka çıkmış durumda. bu müzik türünün eski havasının kalmadığı ortada, şimdiki yeniyetmelerin dookie gibi, nimrod gibi signature punk rock albumlerine burun kıvırabileceklerini kestirmek de güç değil. green day işin suyunu çıkaracağını warning albümü ile çok uzun zaman önce belli etmişti ama zamanında bacak kadar oğlu tarafından bile "punk" diye çağırılan billie joe bu kadar piyasa kölesi olacağını hiç belli etmemişti. *
  • “a guy walks up to me and asks 'what's punk?'. so i kick over a garbage can and say 'that's punk!'. so he kicks over a garbage can and says 'that's punk?', and i say 'no that's trendy!”

    sözünün sahibi. gerçi son zamanlardaki haline bakıyorum da birilerinin zamanında bu sözü söylediğini hatırlatması lazım galiba.
  • az önce twitter sayfasında, köpeği (yanlış yok!) ile beraber söyledikleri viva la gloria'nın videosunu koymuştur kendisi. akşam akşam güldürdü vallahi. ayrıca köpek için naçizane duygularım: (bkz: beslenir ki bu)

    link de vereyim tam olsun: http://www.youtube.com/watch?v=kp6sdxmjwwk
  • 16 yaşındaki oğlu joey'in grubu emily's army 'nin 14 haziran'da çıkan ilk albümü don't be a dick' in prodüktörlüğünü yapmış abimiz.. velet joey grupta davul çalıyor bu arada, sarı saçlarıyla da babasının 92-96 yılları arasındaki zamanını anımsatıyor.
  • basket case şarkısının klibinde leonarda di caprio'ya çok benzeyen vokal-gitarist.

    http://www.youtube.com/watch?v=1fxxhuiwy0a
  • sesi pek sevilesi punkçu abimiz. punk rock musiki icra eden bir grup için bulunmaz kaftan gitar-vokal. adamın sesi hiç mi çatallanmaz, detone olmaz, çamlak çömlek patlatmaz canlı performanslarda. her ne kadar gerek billie gerek grubun geri kalanı dookie ve nimrod fanlarının gözündeki yeri şu son geldiği nokta itibariyle bir nebze sarsılsa da benim için ister koluna gazlı kalemle zırvalar karalayarak emocuya bağlasın, isterse sahnedeyken bağra bağra ben vurduruyorum diye bağırsın bu herif hala benim için dookieden bu yana ne derece değerliyse şuan gözümdeki değeri aynı arkadaş. belki 21st century breakdown bir american idiot olamadı ancak american idiot hem punk rock opera başlığı altında konsept bir albüm oluşu hem de sergilediği duruşu gereği - amerikan politikalarına ve ırak savaşına karşıtlığıyla donatılan şarkı sözlerinden söz ediyorum burada. hoş kimine göre belki bu saydıklarım da sistem köpekliği olarak hala adlandırılabilir o farklı bir tartışma konusu- albümün kendisi sayesinde gerek içerik, gerek kulağa hitap edişiyle çok iyi iş çıkardığı yadsınamayacak bir gerçek diye düşünüyorum.

    o değil de kendisi bizim buralara da bir uğrasa hoş olabilir.

    edit: imla.
  • en sevdiğim punk müzisyeni. aslında pek sevmem böyle kategorizasyonu ama sanırım en yakını bu gibi. imza attığı dookie albümü şahanedir ve şu an göz yaşlarıyla dookie dinliyorum biliyor musun?
hesabın var mı? giriş yap