• tbmm başkanlığı'ndan istifa etmeden mensubu olduğu partisinin aday tanıtım toplantısında bulunması, adaylığının açıklanması durumudur.

    türkiye cumhuriyeti anayasası
    94. madde

    türkiye büyük millet meclisi başkanı, başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine, görevlerinin gereği olan haller dışında, meclis tartışmalarına katılamazlar; başkan ve oturumu yöneten başkanvekili oy kullanamazlar.

    https://www.tbmm.gov.tr/…c_anayasasi.maddeler?p3=94

    edit: "tbmm başkanı siyasi partinin veya parti grubunun meclis içinde veda dışındaki faaliyetlerine katılamaz." bu maddeye rağmen hala anayasaya uygun diyebilenler var. onun ak parti'nin düzenlediği seçim programında bulunması bile suç.

    edit2: anayasa'nın çiğnenişini bu kadar normal karşılayamıyorum kusura bakmayın. evet ilk defa çiğnenmiyor ama anayasa biz vatandaşlara karşı uygulanırken, iktidar yanlısı isimlere uygulanmaması zoruma gidiyor. o yüzden gülemiyorum kusura bakmayın.
  • anayasanın 94. maddesi'ne istinaden ysk nasıl karar verecek merak konusudur.

    dipnot: (bkz: ysk üyelerinin görev sürelerinin 1 yıl uzatılması)
  • tayyibin 'anayasa da benim devlet de benim' dediği ortamda lafı bile edilemez durumdur
  • hala hangi ülkede yaşadığımızın farkında olmayan arkadaşlarımızın şaşırdığı durumdur.
    (bkz: anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz)
  • gelmiş yine "olmayan durumdur" diye hukuksuzluğu savunmaya. bunlar anayasayla yönetilmeyi hakedecek insanlar değil. madde açıkça tbmm başkanı partilerin siyasi faaliyetlerine katılamaz diyor. zaten niçin katılsın ki? meclis tüm milletin meclisi. bu durumda meclisi temsil eden makam herkesi temsil edebilmesi için siyasi faaliyete katılmaz. yani şu şartta ben eğer hayvan değilsem kendi oy verdiğim adam bu kuralı çiğnese bunu savunma şansım pek yok ama hayvan değilsem.

    tabii görüyoruz ki medeniyet olmazsa kağıtta ne yazdığının pek önemi yok.

    https://mobile.twitter.com/…tus/1079026575755091971
  • istifa etmesine dair bir şey yazmıyor diyen arkadaş. sana tavsiyem biraz “oku”. okumaktan kimseye zarar gelmez. okuduğunu anlamaya başlarsın bir süre sonra en azından. bak meclis başkanı olmuşsan parti kimliğin yoktur. yani parti ile ilgili hiçbir eylemin içinde yer almayacaksın meclis başkanlığı gömleğini giydiysen.

    ama biz muz cumhuriyetine doğru hızlıca evrildiğimiz için basit bir eylemi geçtim adam meclis başkanlığı esnasında bir partinin istanbul bb başkan adayı oluyor. bu yazdığımı da anlamadıysan “cin ali” serisi ile başla okumaya.

    edit: cin ali’ ye gerek kalmamış anlamış ve entry sini silmiş.
  • bana (bkz: hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin) sözünü hatırlatan durum.
  • neler neler çiğnendi, paçavraya döndü. bu cila kısmı
  • çiğnerim sonra tekrar kullanırım
  • af edersiniz ama kim siker anayasayı.
    yaptıklarının meali açık ve net budur.
    kendi yaratıkları dünyalarında devletçilik oynuyorlar sözüm ona.
hesabın var mı? giriş yap