• youtube'da gördüğüm en ilginç ve en yaratıcı kanal. adam emekli bir general midir, yoksa askeri uzman mıdır nedir bilmiyorum. inanılmaz detaylı savaş analizleri yapıyor ve bunları kukla karakter general binkov'a anlattırıyor.

    aklınıza gelebilecek her türlü detayı dikkate alıyor videolarda. askeri güçler, coğrafya vs. anlatılmaz yaşanır denebilecek seviyede girmiş pis herif işin içine.

    örneğin türk-yunan savaşı, ucu ucuna biz kazanıyoruz:

    https://www.youtube.com/watch?v=tcgahi38bfm

    türk-rus savaşı:

    https://www.youtube.com/watch?v=hktleoc27-i

    nam-ı diğer komiser binkov. izleyin izlettirin, boş vlogger kanallarından iyidir.
  • videolarını izlemiş biri olarak tespitlerinde çok rahat eline verebilecek gerek yerli gerek yabancı pek çok kişi sayabilirim. yerlisinden bir isviçre analizi okuyalım mesela:
    https://seyler.eksisozluk.com/…oze-almasi-gerekiyor
  • 5 ekimde yayınladığı video da türkiye - abde savaşını ele almış:

    https://www.youtube.com/watch?v=09zsolwipc4

    video da geçen "turkey and usa are allies. on paper anyway" yorumuyla yarmıştır*
  • türkiye suudi arabistan savaşını türkiye zar zor kazanır sonucuna varmış.
    unfollow ettim zira komik bile değil.

    (bkz: türkiye suudi arabistanı zor yener)
  • çanakkale savaşı'nda da böyle şeyler konuşuluyordu ama sonra bir tane nusret mayın gemisi ile dümdüz oldular. önemli olan neyle savaştığın değil, orduyu kimin yönettiğidir.
  • ülkelerin savaş hallerini kıyaslayan türkiyenin de bir çok bölümü olan youtube kanalı.
    türkiye-israil bölümü merakla beklenmektedir.
  • bugün türkiye suriye'yi işgal etse iran müdahale edebilir mi konulu nir video yapmış.

    verdiği detaylar gerçekten çok hoş ve gerçekçi.
  • uzun zamandır takip ettiğim youtube kanalı. kendisi temelde iki ülkenin savaş durumunda kapasitelerini karşılaştırsa da son zamanda "could the modern luftwaffe win the wwıı battle of brittain?" gibi günümüz ordularının geçmiş savaşlarda nasıl performans sergileyeceğini analiz ettiği videoları da artmaktadır. onun dışında kanalda stealth uçakların savaş prensibini, çin askeri envanterini ya da rus füze sistemlerini açıkladığı ve bunlara benzeri onlarca video mevcuttur. olaylara çok yönlü bakıp bazen sizi detaylara boğsa da zamanla bu detaylar kanalı izleme sebebinize dönüşüyor. ülkemiz hakkında da çokça videosu bulunan binkov's battlegrounds takip ettiğiniz taktirde her videosuyla size yeni bilgiler katacak buram buram emek kokan bir kanaldır.
  • en son türk siha ve iha'larını incelemiştir.

    https://www.youtube.com/watch?v=3bnyhqizpsq

    baboşcan'ın kafayı bunlara taktığı günlerde bu programda gündeme alınmaları ilginç bir tesadüf.
  • gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan taraflı savaş analizleri yapmakta olan bir youtube kanalı. kanalın sahibi önce gidip wikipedia'dan ülkelerin askeri envanterlerini listeliyor sonra da senin üç füzen var onun iki... şeklinde şeyler anlatıyor yarım saat. sonra da sonuca geliyor; abd destekli bir ülkeyse savaşı her zaman o ülke kazanır ama türkiye, iran ve rusya'dan bahsederken her zaman dünya'nın en kötü ordularıymış gibi konuşur, savaşta en önemli şeyin silah teknolojisi olduğunu zanneder. böyle boş bir youtube kanalı işte...
hesabın var mı? giriş yap