• bir damla kürt kanı akp'ye oy vermemelidir dediğidir.

    ırk bazlı siyaset her taraftan itici.

    "bir damla türk kanı olan hdp'ye oy vermemelidir." de eşdeğer iticiliktedir.

    sonuç: sanane, size ne? ister veririm ister vermem. gidip dna testi mi yaptıracam amk. yaptırsam da, % bilmem kaç türk, % bilmem kaç makedon, %bilmem kaç arap, %bilmem kaç kürt çıkar zaten amk...
  • ulan hani faşist bizdik. bundan ala faşizm mi var?

    sırf akp den nefret ettiği için hdp ye oy vermeyi düşünenlere sesleniyorum denize düştünüz diye yılana sarılmayın dökülen kana, teröre ortak olmayın.
  • hdp'nin neden sol parti olmadığının kanıtıdır. sayın buldan tam olarak şöyle demiş;

    "akp'ye oy veren kürt kardeşlerime sesleniyorum, damarında bir damla kürt kanı olan akp'ye oy vermemeli. tüm değerlerimize hakaret ettiler. kürt sorunu yok diyorlar, meclis'e girmezsek "kürt yoktur" diyecekler. 24 haziran'da bir sınav var ve biz bu sınavı iyi vereceğiz."
  • ben geçen yıl aldırmıştım türk kanımı oysa ki.(hdp'ye vermeyeceğim ama başlık komikmiş.-oyumu-)
  • soma'daki,ankara'daki,suruçdaki ölen insanların kanı üzerinde olanlara niye vermeliyiz peki?
  • okumadan yorum yapacak olanlar basliga dolusmadan soyleyeyim: kadin basitce kurt secmen kurt sorununu reddeden, terorle mucadele adi altinda koca koca kentleri yerle bir eden, kafatascilarla isbirligi yapan akp’ye oy vermemelidir demis. kurt kani ifadesi irkci cagrisimlari nedeniyle sorunlu ve elestirilebilir ama kurt olanlar bize oy versin, turk olanlar vermesin gibi bir ifade yok ortada...
  • siyasi partilerin seçim yarışını ırkçılıkla karıştırmış kafatasçı beyanı

    dipnot: hdp’li değilim
  • tamam
  • gençler burada küçük bir ayrım var. şimdi iki düşünce birbirinin aynısı gibi görünse de bir tarafta %8-10'luk küçük ezilmeye müsait bir kesim varken diğer tarafta %70-80'lik ezici bir çoğunluk var.

    varsayalım türkiye'deki taksiciler -sayıları %1 civarı.- überi yasallaştırıcaz diyen adama karşı toplanıp, kanınızda bir damla taksicilik varsa bu adama oy vermezsiniz derse. kastettiği şu olur eğer o adam seçilirse bu topraklardan silinip gideriz. bu sefer de kalabalık olan überciler "kanınızda bir damla übercilik varsa erdoğan'a oy vermezsiniz." derse ne olur. über gelir taksicilik yok olur gider. bu durumda biri artık varoluş mücadelesindeki son çırpınışlarını yaparken, diğeri karşı tarafın yok olmasına neden oluyor.

    "bir damla kürt kanı" milliyetçi bir söylemse de karşı tarafla ilgili değil, azınlığın kendi varoluş mücadeleleriyle ilgili. karşı tarafa bir yaptırım henüz söz konusu değildir. ancak aynı söylem ülkenin baskın kesiminden gelirse bu azınlıkların zor duruma düşmesine neden olur.
  • şu görüntülerden sonra halen hdpye oy veriyorsanız benim gözümde pkk itlerinden farkınız yok.
hesabın var mı? giriş yap