• gerçekten çok zalim olabilir.

    bir arkadaşın annesi, komşusunun gelini kanser olunca şöyle bir şey söylemişti:

    "yazık kadına, oğlunun evliliği bitti. o hasta kız artık ne eve ne çocuklara bakabilir, adama da yazık"

    böyle bir gaddarlık ve kadın düşmanlığı zor bulunur.
  • alparslan kuytul'a göre açık saçık giyinebilecek kadar zalim olabilirler.

    tanım: sözlükte açılan bir soru başlığı.
  • recep tayyip erdogan'ı gördüğünüzde babam diyerek sarilabileceğiniz kadar.
  • kadınlar fiziki olarak yenemedigi erkekleri başka avantajlari ile al aşağı edecek kadar zalimdir, kadın mi zalimdir erkek mi konusuna gelince, siz hiç bir erkeğin ahmet ne der diye giyindigini gordunuz mu , ama kadın ayse ne der diyerek kıyafet secebilir
  • kimse kimseye baştan öyle nefretle bakmaz.
    kural basit aslında; kadına her zaman kibar olmak, değer vermek ve zamanını ayırdıktan sonra pamuk gibi olur.

    ancak sen daha önce yara aldığı yerden onu vurmaya kalkarsan, onu değersiz(bok gibi) hissettirirsen, her ne olursa olsun saygını korumazsan o zaman kadın işte şeytandan beter olur. whatsapp'ta grubumuz bile var ben kurdum üstelik ' kadınlar şeytandır' başlıklı:)

    kadınlar sezgileri ve ön görüleri güçlü bireylerdir. ne kadar o kadını tanıdım diye söylersen o seni kat kat daha çok tanımıştır. sana nereden şefkat göstereceğini de bilir seni nereden yıkmasını da..
  • geldiğimiz yere şöyle bir baktığımızda gördüğümüz şey evrendeki en zalim, ziyan yaratığın insan olduğu yönünde. fakat gerçekten öyle mi? insan dediğimiz şey çiğ süt emmiş, paso etrafına ziyanlık çıkaran bir tür mü yoksa içinde minik sevecen bir yürek barındıran, olumlu sosyal davranışlardan imtina etmeyen tatlı bir sevgi pıtırcığı mı?

    buna şahsen cevap verecek olursam; aslında insan empatiye ve başkasına yarar sağlamaya meyilli bir hayvan... ama işte kendisi iyi de çevresi kötü diyebiliriz. yani bireysel tecrübeleri, travmalarının yanında toplumdaki rekabetçilik, hırs onu zalim yapıyor olabilir.

    evet evet en kötü huyunuz dürüstlüğünüz ve herkesi kendiniz gibi iyi bilmeniz. aynen...

    hiç duymadığınız kelimeler: diğerkâmlık, eşduyum, özgecilik veya aynısını senin anana bacına yapsalar...

    öncelikle konuya tatlı başlayalım ki tatlı bitsin. bizim gibi görece beyinleri gelişmiş veya sosyal bir ortamı olan türlerde yardımseverlik, empati, işbirliği yaygın. yani insanın iyiliğe genel bir meyili var. bir karşılık beklemeden iyilik etmeye dair evrimsel kodlarımız var. ama işte hasetçilik, rekabetçilik, “düşene bir de sen vur”culuk bizi böyle zalim yapıyor.
  • canı yandığı, değersiz hissettirildiği, aptal yerine konulduğu, hakkı yenildiği kadar zalim olur. ha, zalimliğini pek tabii de onun bu acıları yaşamasına sebep olana yapsa sadece harika olur, ama sorun şu ki, kadın erkek ayırt etmeksizin herkes faturayı asıl sahibine değil başka insanlara haksız şekilde kesiyor. kime ne kadar zalim olunacağına karar vermek ve ona göre davranmak insan olmaktır. kimse kimsenin travmalarının, ailesinin, eski ilişki ve evliliklerinin bedelini suçsuz yere ödemek zorunda değildir.
  • meksika kartelinde adam doğruyorlar.
  • sabrı ne kadar zorlandıysa o kadar zalim olabilir.
  • canını yakmışsanız siz farkında olmadan sırtınıza "ben kız arkadaşımı erkeklerle aldatan bir ibneyim." yazısı asabilir. en sevdiğiniz kıyafetlerinizi parçalayıp kendisine elbise dikebilir. üstelik bununla da kalmayıp karşınıza bunu giyip çıkar. ayakkabınızın içine ketçap sıkabilir. diş macununuzu tutkal ile değiştirebilir. telefon alarmınızı ajdar şarkısıyla değiştirebilir. ne bileyim. kadınların ufku benimkinden geniştir bu konuda.

    en ileri seviye de sizi kan ter içinde aldattığı anı videoya alıp size gönderebilir. (tövbe est.)
hesabın var mı? giriş yap