• bir kış gecesi eğer bir yolcu, bir romanın kenarından geçerse kendini binlerce öykünün içinde bir kahraman olarak bulması işten bile değildir.
  • (bkz: italo calvino)
  • bi okuyucunun calvino'ya ''kitabınızı 4 kere okudum hiçbir şey anlamadım.'' demesi üzerine calvino'nun ''o zaman 5.kez oku.'' diyerek lafı yapıştırdığı kitaptır. şahsen ben bu sebepten başlamaya korkmuşumdur, fakat yoğun istekler üzerine ve merakımı yenemediğimden aldım elime başladım hadi bismillah.
  • bas kahramanı siz olan bir kitaptır. calvino okur, yazar ve kitap arasındaki duvarları yikarak, bilinç akışı tekniğini bu kitabıyla yapboz parçaları misali güzel bir üslupla anlatmaktadır. fikirleriyle düşündüğüm şeyleri bu kitapta bana göstermesi bende biraz gıpta etkisi bıraktı. rushdie den sonra okumak hasıl oldu bana ve hasan ali toptaş ve ihsan oktay anar okumalarimda bana yardımı çok oldu. tavsiye edilir.
  • (bkz: ıtalo calvino) ile tanıştığım kitaptır. ilk başlarda pek bir şey anlamadığımı düşünürken birden olayın ortasında buldum kendimi. zaten calvino'nun bu kitapta yapmak istediği de tam olarak bu: okuyucuyu romana başrol yapmak.

    (bkz: postmodern) edebiyatın en güzel örneklerinden biri olan bu romanı okurken romandaki zekice kurgu bile insanı etkilemeye yetiyor. calvino ile tanışmak için güzel bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim.

    bu arada eğer iyi ya da kötü, sonları sevmiyorsanız bu kitabı çok seveceksiniz.
  • kadın okuyucu güzellemesi fena hâlde gönül çelici kitap.

    bir-iki yıl önce, yalnız ve müdanasız olduğunu *zannettiğim bir kız arkadaşıma, evi ve hayatı hakkında "bütün bunları birilerinin takdir etmesi, görmesi gerek; bu seninki göz ardı edilebilecek bir yaşam değil." dediğimde bıyık altından gülmüştü. o vakit hâlihazırda kadınların yüceltilmiş olduğu bu kitaptan habersizdim; o arkadaşımın da o gülüşünün "takdir etme potansiyeli olan birkaç isim üzerinde çalışıyorum şekerim." anlamına geldiğinden de.

    şimdi yine aklıma düştü o bölüm; kendi dünyasında, kimseye karışmayan o yalnız kadın okuyucuları başka hiç kimsenin bilmesine gerek olmaksızın zaten takdir eden bir kitap, biri var. yalnız değiller ve yalnızlık zannı içinde türlü işler peşinde koşmalarına gerek yok. bu kitabı * okumaları yeter. okudukça zaten görecekler. ve bilecekler.
  • durup durup "ne güzel kitaptı" dediğim kitap. merak edenler için;
    https://www.instagram.com/…g1ca/?taken-by=bookogina
  • ''ıtalo calvino’nun bir kış gecesi eğer bir yolcu adlı yeni romanını okumaya başlamak üzeresin. rahatla. toparlan. zihnindeki bütün düşünceleri kov gitsin.''

    böyle başlıyor
hesabın var mı? giriş yap