• dün aksamki bla bla car istanbul - ankara arası yolculuk ilanım için konuştuğum ölücü bir hanfendinin sözleri üzerine sinirlenerek açıyorum bu başlığı. tamam ekonomi kötü, anlıyorum. elimden geldiğince de her konuda anlayışlı olmaya çalışırım insanların davranışlarına. ama bu yapılan saygısızlık üzerine sinirlerim bozuldu biraz.
    uygulamanin verdiği ücretler zaten benzin - mazot fiyatlarının çok altında olmasına rağmen aldığım tepkiler canımı sıktı. kimse kimseye zorla şu parayı ver demiyor. oraya ilan konulmuş, beğenmiyorsan mesaj atma, ister otobüsle git, ister trenle. saygısızlık yapmamaya çalıştım ama arkadaşın yaptığı düpedüz ölücülük oluyor. konuşmanın görselini de koyuyorum.
    görsel
  • ölücü bir uygulamanın ölücü kullanıcılarıdır.
  • türkiye şartlarında insanları pazarlığa mecbur bırakılmasının sonucudur.
  • herkes haklı, herkes haksız.

    temel sebep ve sorumlu sen değilsen hep böyledir.

    artık kimseye kızamıyorum.
  • geçmiş olsun. hiç çekilmiyor böyle tipler.

    bizim insanımız bir türlü anlayamadı şu hayat pahalılığının asıl sorumlusunu. domates pahalı diye manava kızan insanlardan ne bekliyorsun gerçi.

    matematik bilmeyince, ekonomi bilmeyince ve sığır gibi yaşayınca işte adamın ortaklaşa böldüğü benzin fiyatına fırsatçılık bu dersin. tam bir aptalmış.

    kadın elalemin arabasına ucuza binmek istiyor ve buna bir şekilde hakkı olduğunu düşünüyor. bu kadar kafasız işte. böyle tiplerle tartışmak kadar vakit kaybı bir şey yok.

    bir de bunlar engellemeden önce ya da gitmeden önce son bir laf sokar "gezegenden silinin" gibi. o nedenle böyle salakça argümanlarla gelenlere kibar ve iyi niyetli davranmayacaksın.

    zaten hak edecek biri olsa öyle salakça bir argümanla gelmez. baştan açıklamasız net olmaz diyeceksin gitsin kendi kocasının canını sıksın ya da anasının babasının.

    ayrıca adamın yakıt dışında görünmeyen bir sürü masrafları ve riskleri var. mesela arabası eskiyor bir defa, bu artık yakıt kadar önemli bir husus. ayrıca bir kaza olsa, sana bir şey olsa, adamın bir tarafından kan alırlar, arabasını altından alırlar, hapse girer. bu riskleri adam senin boklu 50 liran için neden alsın be kadın? bir gram kafası çalışmıyor ya bu insanların.
  • atlamayan bir erkek gören kezban hezeyanı
  • o hanımefendi bedavada gidebilir ama çenesi yorulabilir kamyoncuların verdiği ücretsiz hizmetin karşılığında. seviyesiz birde gezegenden silinmenizi talep etmiş :d ayrıca tıra falan denk gelirsen yatarak (yatak olması vesilesiyle, aklınıza hemen kötü şeyler gelmesin çok ayıp) bile yolculuk yapabilirsin hem de ücretsiz :d
  • fiyat algısı kalmadı dostum. fazla takılma bence. geçen hafta 100 olan bilet bu hafta 160 olmuş. fiyata değil de alacağın yolcunun güvenilir olmasına daha dikkat et bence. sonra tek gideydim de 500 değil 1000 masrafım olaydı deme.
  • işim gereği sürekli yollardayım, bu uygulamadan insanları sürekli alıyorum, fiyat uygulama ne belirlerse ona devam diyorum, her seferinde yine de pazarlık ediyorlar. öğrencilerden para almıyorum asla, diğer kişilerden de para kabul etmiyorum, yolda kahve veya atıştırmalık almalarını rica ediyorum.
    senelik 100bin km üzeri yol yapıyorum, tek başına çekilmiyor, sırf o yüzden kullanıyorum.
  • parasını geçtim öyle biriyle yola çıkılmaz. yakıtın hepsini karşılasa almam ben bunu.
hesabın var mı? giriş yap