• almak için arada kaldığım birbirinden alakasız 3 araba
    öncelikle yaşım 40+.istanbul içinde genellikle yoğun trafikte araç kullanıyorum.şu an kullandığım araç alfa romeo giulietta 1,6 jtdm. 9 senedir kullanıyorum ve ilk sahibiyim. çok şükür arabam bugune kadar bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı. bu zaman zarfında hiç beni etkileyecek, keşke alsam dediğim bir araba olmadı. sadece tek etkilendiğim araç alfa romeo gulia idi ama o da malum çok uçuk bir fiyat ile ülkemize geldi. zaman ile arabam eskidiğinden dolayı yeni bir araç alma isteği oluştu. bütçem 150.000 - 160.000 arası. bu 3 aracım kendine göre bir çok avantajı ve dezavantajı var.

    bmw 320 d
    bütçem bu arabanın 2014-2015 model olanlarına yetiyor. 2. elde bir çok ilan var ama genellikle kilometreleri biraz yüksek ve toplumda bu arabalara karşı mütaahit oğlu, nargileci gençlik arabası olarak bir algı var. bunun yanında dizel olarak en iyi, en verimli motor bmw'nin. premium olması ve lüks algısı diğerlerine göre önde. sağlamlığı, sürüş zevki diğerlerine göre çok önde. bunun yanında donanım olarak diğerlerin yanında biraz vasat kalıyor. yedek parça, servis ve yıllık mtv yüksek olması, adım başı yer yerde olması biraz insanı düşündürüyor.

    renault talisman
    2016 model 2.el düşük kilometrede olanları bütçeme uygun.bu seçenekler içinde en donanımlısı. 1,6 dizel ve 160 hp motor oldukça tatminkar. arabanın donanımında yok yok. dıştan bakıldığında gerçekten heybetli duruyor. motor olarak az yakıt harcaması ve kendini ispatlamış edc şanzıman artıları. arabanın içine bakınca gerçekten lüks algısı var. ( resimlerden gördüm sadece canlı olarak hiç içine girmedim). kötü tarafı ise sonuçta bir renault. aynı arabanın dış görünüş olarak bir küçüğü megan. dışardan bakınca şirket arabası algısı yaratıyor.

    honda civic sport +
    sıfırı 170.000 tl civarında. açıkçası son zamanlarda beni en çok etkileyen bu araba oldu. 182 hp oldukça güçlü bir motoru var. donanım olarak bayağı tatmin ediyor. daha önce honda sahibi idim. o rahatlığı o sürüş zevkini bir çok arabada alamadım. farklı duruşu ile bir çok arabadan güzel duruyor. hatta dün kafama koymuştum, bayiye gidip bir kaç ay beklemek pahasına sipariş verecektim. istediğim renk honda ve tek kriterim manuel vites olması idi. ama maalesef ülkemize manuel olarak getirilmiyormuş. otomatik olan istanbul gibi devamlı trafik olan bir yede en az 8 lt benzin tüketeceğini düşünürsek benzinciden çıkmam heralde. ( hergün ev iş arası 65 km yol yapıyorum)

    konu hakkında tavsiye verecek ve bu araçları kullanmış yada sahip olan arkadaşlar varsa çok sevinirim.

    not: anlamayan arkadaşlar için bu 3 arabanın birbirinden alakasız olduğunu bende biliyorum. benim bütçem dahilinde hoşuma giden 3 araba bunlar. yoksa tabi ki bunların yanında bmw nin adı bile yazılmaz ama almayı düşündüğüm 5 yada altı senelik ne olduğu belli olmaya n 100.000 km civarı bir bmw mi yoksa daha sorunsuz az masraflı sürüş zevki olarak daha düşük ama daha yeni diğer 2 seçenek mi? bir de bu arabaları kullananlardan tavsiye almak istedim.

    not: özelden çok güzel tavsiyelerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • honda beygir gücü yanıltıcı olmasın. 182 beygirle uçup kaçarım diye düşünmeyin.

    mantıklı olanı 320.

    edit: yüksek km düşük model kafanıza takılıyorsa 320 ied tavsiye ederim. 2014-2015 100000 km altı temizini rahat rahat bulabilirsiniz. yakıt olarak da çok üzmez. 1.6 motor vergi avantajı da sağlar. sadece bakım ve vergiden dizel benzin farkı kapanır.
  • 1 defa bmw, sonra her zaman bmw.
  • kardeş sen yanlış yere gelmişsin.
    sevabına
  • bmw ve honda gibi çakal arabalarıyla talisman'ın kıyaslanmaması gereken versus.

    not: mercedes spor.
  • audi ya da volvo varken gereksiz bir karşılaştırma olmuş.
  • 2.0 tdcı mondeo diyorum
    en karizma arabadır kendileri

    (bkz: https://www.sahibinden.com/…-180-bg-693290042/detay)
  • başlık sahibi 3 araç için fikir istemiş, o 3 araç hariç neredeyse bütün arabalar hakkında fikir beyan etmişsiniz. öyle olsa adam bütçem 160 bin lira araba tavsiyesi olan var mı diye sorar.

    prestij, 2’nci el piyasası ve konforuyla 320 d diyorum.
  • kendim alacak olsam uzun sure kullanacağımı düşünerek talisman alirdim sanırım. eklemek istediğim seçenek ise ikinci el düşük kilometre civic sedan dizel
hesabın var mı? giriş yap