• araştırma yapmadan başlık açıp insanları yanlış bilgilendirmeyiniz.

    (bkz: iddet süresi) de denen medeni kanunun 123. maddesinde düzenlenmiştir.

    boşanmış, dul kalmış veya evliliği iptal edilmiş bir kadının azami gebelik süresi içerisinde doğabilecek çocuğun babasının belirlenmesinde (bkz: soybağının kurulması) karmaşaya yol açmaması için getirilmiş kesin olmayan evlilik engelidir. yani yapılan evlilik bu kanuna dayanılarak iptal edilemez.

    üç yüz günlük bekleme süresi bitmeden kadın doğurursa süre kendililiğinden biter, kadının önceki evliliğinden gebe olmadığı tıbben saptanırsa aile mahkemesi hakimi başvuru üzerine süreyi kaldırır. evlenmek için bu izne de gerek yoktur. tekrar söylüyorum kesin olmayan evlenme engelidir.

    eski kocasından olan bir bebek yeni evlilik içerisinde doğarsa babalık karinesi gereği o an geçerlir evlilikteki kocanın çocuğu olarak kayıt ettirilir. bunun gerçek babası için ne kadar ağır olacağını düşünmeden yorum yapmayınız. soybağının yeniden kurulması kolay bir dava da değildir.
  • hamilelik testi yaptırıp eski kocanızdan hamile olmadığınızı kanıtladığınız an iddet süresi kalkar.
  • aihm 300 günlük bekleme süresinin (tmk 132/1) özel hayata saygı ve ayrımcılık yasağını ihlal ettiğine karar verdi.
  • gereksiz duyardır, hastane'de yaptırılan bir gebelik testi ile kalkmaktadır üstteki yazarların belirttiği gibi. bu aynı zamanda bazı fetvaların çağa ayak uyduracak şekilde güncellenebileceğine güzel bir örnektir.
  • mahkemeye başvurarak bu süreden önce evlilik izni alınabilir diye biliyorum
  • yasak demek ne kadar dogru bilmiyorum, zira bu sure icinde evlenirseniz evliliginiz herhangi bir butlan sebebi olusturmaz.
    teorik sebebi ise olasi bir gebelik durumunda babalik karinelerinin catismasini engellemektir.
  • 30 yıllık kadının 3 çocuğununda 3 farklı adamdan olduğunu sabah kuşağı programlarından görüyoruz. haliyle böyle bir uygulamanın gerekliliği yoktur.
  • aihm. de kılıçdaroğlu gibi. bu ülkede bir sürü hukuksal başka sıkıntı var, en olmayacak konuda karar alıyor.
  • (bkz: boşanmada tüm takılan takıların kadına ait olması) su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim.
  • tanım: (bkz: iddet süresi) diğer bir ismiyle (bkz: iddet müddeti) boşanma davasının ardından veya evliliğin başkaca sebeplerle sona ermesinin ardından kadının yeni bir evlilik yapabilmesi için kanunen beklemek zorunda bırakıldığı 300 günlük süredir.

    atatürk devrimleri ve cumhuriyet projesi, çağımızın en başarılı çağdaşlaşma, özgürleşme ve aydınlanma projesidir. temelleri, demokrasinin ilk ışıkları kabul edilen yasalar ve uygulamalarla atılmıştır. 17 şubat 1926’da kabul edilen medeni kanun, bunların başında gelir.

    4721 sayılı (bkz: türk medeni kanunu) 132. maddesinde boşanma sonrası bekleme süresi ile ilgili hükmü içermektedir. söz konusu maddeye göre boşanma gerçekleştirildikten sonra kadının yeniden evlenebilmesi için üç yüz gün beklemesi gerekir. kadının beklemesi gereken süre kanunda bekleme süresi olarak adlandırılmaktadır. boşanma sonrası yeni evlilik için bekleme süresi olarak da bilinmektedir.

    bu süre beklenmeden evlilik yapmak isteniyorsa, kadının aile mahkemesinde iddet müddetinin kaldırılması için dava açması gerekmektedir. bu dava ile mahkeme kadını hastaneye sevk ederek hamile olup olmadığını belgeler bir rapor ister. eğer hamilelik yok ise mahkeme yeni bir evlilik için bu süreyi kaldırabilir.
hesabın var mı? giriş yap