*

  • sanırım yazdıklarım dolaylı da olsa henüz izlememiş olanlar için spoiler içermektedir. ayrıca diziyi sevdiğimi belirtmek isterim. sadece merakımı gidermek amaçlı, küçük aklımın almadığı bir takım soruları daha doğrusu olayları aktarmak istiyorum. bunu yaparken de çok düz, kaba ve kısa bir anlatım tarzı kullanacağım. ilgili arkadaşların yorumlarını ve mesaj kutumu yeşillendirmelerini sabırsızlıkla bekliyorum. dizinin 4. sezonunu henüz bitirmiş bir insan olduğumu da belirtmek isterim.

    --- spoiler ---

    walter white, gus fring, jesse pinkman denilen güzide karakterler tam polisin, narkotik şubenini ve hatta fbi'ın dibinde binbir türlü işler karıştırmalarına rağmen neden ve nasıl yakalanmıyorlar. bu arkadaşlar kah kendi memleketlerinde kah el memleketi meksika'da yığınla insan öldürtükten sonra bu yetmiyormuş gibi öldürdükleri insanlar hakkında uzun uzun cep telefonları ile konuşuyorlar, yaptıklarını bir bir anlatıyorlar.

    gus fring gibi her yerde eli, gözü, kulağı olan bir adamın arkasından alenen iş çeviriyorlar. adam evde bomba imal edip, arabasına kadar yerleştiriyor. huzur evine sürekli girip çıkıp eski bir kartel üyesi ile taşak muhabbeti yapabiliyorlar. çamaşırhaneyi iki kişi gündüz vakti alev alev yakıp işçilere "hadi siktirin gidin!" diye atar yapıyorlar. elin 50 tane meksikalı yol iz bilmez cahili bir allahın polisine "ya hocam, biri kel diğeri kısa iki tane beyaz adam ekmek teknemizi alev alev yaktı. hem de gündüz vakti. hem de içinde bizler varken!" diye ötmüyor mu?

    narkotik, salamanca denilen adamı sorguya getirip huzur evine götürdüğünün dakikasında gus fring gibi bir adam kalkıp neden adamı ziyarete gidiyor. bu neyin hırsı? ayrıca intikam alacağım diye amerika'nın güneyindeki bütün uyuşturucu piyasasını ele geçirmek nedir? hadi ele geçirdin, tavukçuda çalışmak neden? bir insan bu siktiğimin parasını yemek için yaşamak için lüks için harcamaz mı?

    ırak'ta şüpheli gördükleri bir şahsın bulunduğu bölgeyi uzaktan kumanda edilebilen silahlar sayesinde patlatan amerikan istihbaratı göt kadar güney eyaletinde evinin dibindeki adamları bu kadar aleni işlere rağmen nasıl bulamıyor?

    en önemlisi ise walter white, skyler denen karıyı neden boğazlamıyor? çemçük ağızlı evladını neden dilendirmiyor?
    --- spoiler ---

    söyleyeceklerim bu kadar değil ama aklıma gelenler bu kadar. teşekkürler.

    not: zamanın ötesine gönderip eksilemeniz en doğal hakkınızdır fakat en samimi hislerimle belirtmek isterim ki ben bu diziyi gerçekten çok severek izliyorum.
  • (bkz: bir el atın)
  • insanı güne başlarken (23:48 olması itibariyle) çıldırtabilecek saçmalıklardır(mış).

    (bkz: flood)
  • --- spoiler ---

    bence dizide saçma ya da mantıksız bulabileceğimiz tek olay, salamanca'nın tüm düğümü çözebilecekken, gustavo'yu hank'e ispiyonlamaması idi. gerçi bunu "adam polisten o kadar nefret ediyor ki, bütün ailesini ortadan kaldıran gustavo'yu bile ele vermiyor" şeklinde yorumlamamız istendi sanırım. ama yine de salamanca sinirden gustavo'nun gözlerine bakamıyordu lan, hank'ten nasıl daha çok nefret edebilir ki? tuco'yu öldürdüğü için diyeceğim ama tuco'nun ölümüne sebep olanlar walter ve jesse idi, onları da ele vermemişti zamanında.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    asıl saçmalık gus'ın tavukçu zinciri varken uyuşturucu işine devam etmesidir. zaten uyuşturucu işinden gelmiş olan birikmiş harcayamayacağı, aklayamayacağı kadar parası yok mu bu adamın? arabası lüks değil evi lüks değil. bu parayı ne yapıyor? sen 3 milyar 750 milyar sen milyar bu parayı ne yaptın?
    --- spoiler ---
  • karakterleri iyi analiz edemeyenlerin ortaya attigi tespitler. az dusunun bulursunuz. tek somut sacmalik sinekli bolum, o da cast'in tatil yapma ihtiyaci belki cast ici bi anlasmazlik oldu o hafta ustunkoru bolum cektiler belki de ileride fena baglanti kurup agzimiza sicacaklar. karakterlere bagli olmayan bir diger elestiri yakalanma mevzu. arkadasim her telefon dinlenemez ne kadar iyi istihbarat teskilati olsa da, kim dinleyecek? anca supheli hatlar dinlenip degerlendirilir. ki kullandiklari hatlarin kendi ustlerine kayitli oldugu gibi bir sazanliga dusmezsiniz herhalde yoksa jesse 24 saat takip edilesi adam coktan ayyuka cikmisti hersey. kaldi ki abd vatandaslarinin her boku koruma altinda polis bi bok yapamiyor ki hankin jesseyi dovmesinden anlasilacagi gibi alt tarafi uyusturucu bagimlisi serseri. biri dayak yedi diye mufettis akti resmen hanki sorgulamaya, ne kadar ciddi alindi hank'in ustleri tarafindan. yani polis orda turkiyedeki gibi kafasina gore teror estirip, serefsizlik yapamiyor. neyse geri kalani karakterlere ve yasadiklarina bagli girilen psikolojiyle ilgili zirvalar; yok gus neden boyle, saul neden oyle, waltin karisi fazla asifte, tuco sunu yapsa, salamanco ne bok yiyo falan filan. alayinin sebebi var yeter ki dikkatli izleyin, hele ki diziyi bastan tekrar izlemeye kalkisin, ami gotu dagitirsiniz garanti veriyorum ustumde denenmistir; fakat her sahneye dikkat etme sartiyla
  • bir çoğu sözlük yazarlarının saçmalamasından ibarettir.

    --- spoiler ---

    gus fring neden tavukçuluk yapıyor? neden lüks içinde yaşamıyor? hayatta öyle adamlar var ki parasını saymaya çalışsa bitiremeden ölür ama bu adamların en büyük zevki çay ve sigara mesela. o kadar para bende olsa neler yapardım diye düşünüyorsun ama adamların karakterinde yok bu. kaldı ki uyuşturucu ticaretini sürdürebilmesi iyi kamufle olmasına bağı.

    bu soruyu soran adam ''gus neden narkotikin hayır işlerine yardım ediyor?'' diye de sorabilir mesela. bilmiyorum acaba neden?

    bu zekayla sakın illegal işlere girişmeyin. 5 dakikada metris'i boylarsınız.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap