• "doğru bildiğini gizlice yapmak zorunda bırakılan, gizlice örgütlenmeyi öğrenen" miş. aha gördük seninkiler doğru bildiğini açık açık yaptı, milletin evladını vatan kurtarıyoruz diye boğazını keserek öldürdü, kemerle dövdü, kız çocuğuna göz dikti.

    atatürk istedi ki onlar da az biraz insan olsunlar.

    adam ülkede adam akıllı muhalefet aradı, 100 yıl geçti ama bırak atatürk'e muhalefet olmak onu adam akıllı eleştirecek biri bile çıkmadı ülkede.
  • değildir.

    atatürk halk tarafından ciddi ciddi anlaşılamamış bir adamdır. onun nedeniyle ülkede ezan mı sustu? millet dini vecibelerini mi yerine getirmez oldu? tekke ve zaviyeleri, yani dönemin konjonktürüne göre siyaset odaklarını kapattığı için sevilmiyor atatürk. kuran-ı kerim tefsirleri yaptırıp, diyaneti kurmuş, şimdiki dindarların hoşuna gidecek biçimde kimliklerde din hanesi koymuş bir adamdır.

    muhafazakar bir islam toplumunu batı normlarıyla harmanlayıp dünya'da bir güç yaratmaya çalıştığı için mi batıyor bu adam size arkadaşım.

    tepeden inmeci devrimlerinin bugünkü duruma bakıldığında çok da iyi bir ilerleme çizmediği gibi bir yorumda bulunsak yanılmayız sanırım. fakat derdimiz din değil, cemaatleşmekse eğer orada zaten konu başka bir alana, islami siyaset modeline kaymaktadır. din bu ülkede her zaman yerine getirilmiştir ve getirilecektir de. bunu bir mezhepsiz olarak söylüyorum.

    atatürk bulunduğu toplumu biliyor ve tanıyordu, buna yönelik en mantıklı ortadoğu formülünü geliştiren adamlardan biridir ki, türkiye cumhuriyeti 100 yaşına yaklaşmakta hiç bir dış tehdit altında bulunmadan.

    kaldı ki dağılmış bir ümmetçi imparatorluktan türemiş bir ülkeyi din temelinde ilerletse, kronik sorunların ortadan kalkmayacağı bariz bir gerçekti. devrimleri en azından toplumda farklı bir tartışma odağı yaratmıştır. padişahlık ve hilafet sorunları yerini kültür çatışmasına bırakmıştır.

    kendisi en yakın çevresinden bile çok sayıda tepki almış ve yalnız kalmıştır. eğer tüm devlet mantığı o gün kendisiyle paralel hareket edebilseydi, bugün çok daha oturmuş bir sistemle yüzleşiyor olacaktık. en azından denemiştir kendisi, ne dinsizleşmiş ne de kültürsüzleşmiştir. saygı duyulması gerekir.
  • her canlınin bir gerçeği var degistiremezsiniz ,yobazlık baki kalır. bu adamlar asla bin yıl geçse dahi değişmeyecektir o yüzden kendinizi ve ailenizi kurtarmaya bakin.
  • muhafazakar hareketlerin, yaygın kullanımı ile irticai faaliyetlerin tarihi cumhuriyetten yani atatürk'ten öncedir. patrona halil isyanı, kabakçı mustafa isyanı, 31 mart ayaklanması, osmanlı devleti döneminin irticai faaliyetleridir.

    atatürk'ün 16 mart 1923 tarihinde, adana’da yaptığı konuşmasından: "tarihimizi okuyunuz, görürsünüz ki, milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi adı altında küfür ve melanetten gelmiştir. onlar her türlü hareketi dinle karıştırırlar. gerçek şudur ki, elhamdülillah hepimiz müslümanız, hepimiz dindarız. artık bizim dinin gereklerini öğrenmek için şundan, bundan derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. hangi şey ki akla, mantığa, kamu çıkarına uygundur. biliniz ki, o bizim dinimize de uygundur...’"

    uydurulan din ile afyonlanan insanlar, hanif dine ulaşmaya çabalayanların hep karşısında olmuştur. bu kavgada atatürk, uydurulan dinden nemalananların karşısında olmuştur. onu muhafazakar diktanın müsebbibi sayabilmek için lise seviyesinde tarih bilgisinden dahi yoksun olmak gerekir.
  • bu başlık altında da tezahür eden zihinsel bölünmüşlükle daha çooook kötü günler yaşarsınız.
    sözlükte belli bir yüzü olmadan kendisi için güvenli ortamda mini deneyler yapan o kadar çok provokatör var ki toplumun sinir uçlarını belirleyip zayıf noktalarını not alan.

    onların minik deney fareleri olmaktan bezmediniz sizi gafiller...

    (bkz: yazık bu ülkeye)
  • bu ülkede 100 yıl sonra şeriatı isteyen kitle gerçekten beyinsiz bir kitledir. o kitlenin istediği şeriat, allah'ın şeriatı değildir. eğer o kitlenin şeriatına uyarsak allah'tan tokadı yeriz neden mi? o şeriata uyan müşrik olur. aklını başına al güzel kardeşim, o şeriat osmanlıda da vardı bak yıkıldı gördün mü? hem de kafirler yıktı, bilmem kaç asırdır diz çöktürdüğü kafirler geldi yıktı gitti. sizin sandığınız gibi osmanlıyı atatürk yıkmadı atatürk sadece pisliğini temizledi. osmanlı o allah'ın kanunlarına denk tutuğunuz ve islamla alakası olmayan uyduruk şeriat yüzünden yıkıldı.

    şeriat yol kanun demektir ve kur'anda bahsedilen şeriatı yani allah'ın kanunlarını istemeye sizin ne aklınız yeter ne de imanınız. dolayısıyle burada mal mal edebiyat yapmayın, gerçek şeriata bakarsanız atatürkün yaptığı hizmetlerin şeriata uygun olduğunu görürsünüz. ha atatürkün hiç mi yanlışı yok, e olmaz mı o da insan sonuçta. yanlışları ve eksikleri düzelteceğinize sistemi çökertmeye kalkarsanız o sistemin altında kalırsınız tıpkı osmanlı gibi.
  • kurtuluş savaşında ölen yunan askeri sayısının istiklal mahkemelerinde ölen insan sayısından az olduğu düşünülürse haklı bir hedeftir atatürk. batı rüyası çok güzel, çok özenilecek bir medeni seviye ama bu kadar kısa bir süre içinde toplumda değişim sağlarsan ve devamında da bu suni ivmeyi ismet inönü'ye teslim edersen bunun belki on belki yüzyıl ardından patlayacağını öngörebilmek gerekir. kaldı kı bu değişim sağlanırken bile -normal olarak- dürüstçe tavır alamamıştır atatürk. şapka devrimine ayak uyduramayan insanları astırırken meclisi cuma namazı çıkışında kurban keserek açarsan bu toplumun genlerine batı medeniyetinin temellerini değil, na bugün iliklerimize kadar içine battığımız kaypak bir neo-islamik düzenin temelini atmış olursun.
  • kısacası,

    (bkz: su akar yolunu bulur)
  • evet tüm islam alemi aya çıktı bir tek laik türk devleti boka batmış durumda. bunun tek sebebi atatürk olabilir.
  • atatürk'ün ne yapmak istediğini anlamak istemeyenlerin yeni savı.

    avrupa ve abd dışında kalan her toprak parçasında vahşi insanların yaşadığını sanan dünya güçleri her fırsattsatta bu insanları öldürmeye, köle yapmaya , ülkelerini işgal etmeye çalışıyordu. (ki bugünde durum çok farklı değil. ırak işgali yaşanalı çok olmadı. üfürükten bir bahaneyle, barbar insanlara sözde demokrasi götürmek için ırak'ı işgal ettiler. suriye, libya, tunus, mısır örneklerini de aklınızdan çıkarmayın)

    şimdi hal böyle iken, atatürk samsun'a çıkışından, sonsuzluğa uğurlanışına kadar hem yerel hukuka, hem de uluslararası hukuka uygun haraket ederek o günkü aç kurtlara papuç bırakmadı. (örneğin; erzurum kongresine delege olmadığı için katılmak istemedi. düşün bi amk 7 düvel ülkene sava açmış, osmanlı bitmiş ama adam yinede o zamanın hukukuna uyuyor. erzurum delegesi cevat bey istifa ediyor ve delege olarak atatürk kongreye katılıyor.

    ve yine samsun'da itibaren tüm olup bitenleri dünya'ya bildiriyor. bu mücadelenin neden yapılması gerektiğini, nasıl yapılacağını, neden yapılacağını vs.. ayrıca işgalci devletlerin yalanlarını da bir bir duyuruyor. abd'ye " hani wilson ilkeleri diyordunuz ! gelin de bakın bizden başka kim takıyor sizi" diyor ve abd araştırma yapması için askerler gönderiyor. sonuç; bizim haklılığımız ortaya çıkıyor. ve kanımızla bu ülkeyi işgalden kurtarıyoruz.

    ama iş işgalden kurtarmakla olmuyor. çünü atatürk biliyor ki bu aç kurtlar durmayacak. ta ki bu ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarana kadar..

    şimdi bir düşünün ortadoğu bataklığını, vietnam'ı, afrika'yı, kore'yi... ve eğer iki gram beyniniz varsa yatın kalkın atatürk'e dua edin.
hesabın var mı? giriş yap