9 entry daha
  • atatürk'ün ne yapmak istediğini anlamak istemeyenlerin yeni savı.

    avrupa ve abd dışında kalan her toprak parçasında vahşi insanların yaşadığını sanan dünya güçleri her fırsattsatta bu insanları öldürmeye, köle yapmaya , ülkelerini işgal etmeye çalışıyordu. (ki bugünde durum çok farklı değil. ırak işgali yaşanalı çok olmadı. üfürükten bir bahaneyle, barbar insanlara sözde demokrasi götürmek için ırak'ı işgal ettiler. suriye, libya, tunus, mısır örneklerini de aklınızdan çıkarmayın)

    şimdi hal böyle iken, atatürk samsun'a çıkışından, sonsuzluğa uğurlanışına kadar hem yerel hukuka, hem de uluslararası hukuka uygun haraket ederek o günkü aç kurtlara papuç bırakmadı. (örneğin; erzurum kongresine delege olmadığı için katılmak istemedi. düşün bi amk 7 düvel ülkene sava açmış, osmanlı bitmiş ama adam yinede o zamanın hukukuna uyuyor. erzurum delegesi cevat bey istifa ediyor ve delege olarak atatürk kongreye katılıyor.

    ve yine samsun'da itibaren tüm olup bitenleri dünya'ya bildiriyor. bu mücadelenin neden yapılması gerektiğini, nasıl yapılacağını, neden yapılacağını vs.. ayrıca işgalci devletlerin yalanlarını da bir bir duyuruyor. abd'ye " hani wilson ilkeleri diyordunuz ! gelin de bakın bizden başka kim takıyor sizi" diyor ve abd araştırma yapması için askerler gönderiyor. sonuç; bizim haklılığımız ortaya çıkıyor. ve kanımızla bu ülkeyi işgalden kurtarıyoruz.

    ama iş işgalden kurtarmakla olmuyor. çünü atatürk biliyor ki bu aç kurtlar durmayacak. ta ki bu ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarana kadar..

    şimdi bir düşünün ortadoğu bataklığını, vietnam'ı, afrika'yı, kore'yi... ve eğer iki gram beyniniz varsa yatın kalkın atatürk'e dua edin.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap