• uzun hali, 'bursa buyuksehir belediyesinin kadinlari dezavantajli olarak nitelendirdigi skandal tabelası' olacakti.

    botanik parkta karsima cikan, guzel bir projenin nasil cirkin ifade edilebilecegini gosteren asagilayici cinsiyetci tabela.

    görsel

    edit: anayasada dezavantajli gruplarda kadinlar da varmiş, dagilabilirsiniz. te allam..
  • bir sığırın hazırladığı, hamile yazacağına kadın yazdırdığı tabela. ben sanmıyorum kasıt olsun. sığırlık baki ama.

    edit: dezavantajlı gruplar diye bir tanım varmış ve bu gruplarda kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler, mülteciler, işsizler, çingeneler, romenler, yoksullar, başka ülkelerde yasal yollardan bile oturma hakkına sahip olan yabancı uyruklular vb. olarak belirtilmiş. bu listeyi yapacağınıza 18 yaşını geçmiş 60 yaşını geçmemiş çalışan tüm türk erkekleri hariç deseydiniz ya *
  • hamile yazsa daha önce seviştiği anlaşılır. daha neler.
  • üst edit: kadınların yasalarca dezavantajlı gruba girdiğini bilmiyordum. hadi bu da benim ayıbım olsun.

    edit 2: şu son bölüm, yazdığım girdinin ilk hali. ayıbım sayıp bıraktım, daha üzerimde tepinmeye çalışmanızın alemi yok. kapiş?

    pozitif ayrımcılık yapayım derken ifadede sınıfta kalmış. nereden anlıyoruz? çocukları da dahil etmesinden.
  • bursa denilen garabet yerden çıkan hiç bir şeye şaşırmıyoruz artık.

    kendi normlarına uygun bir tabeladır.
  • (bkz: vs.)
  • içeriğinde dezavantajlı yerine özel politika gerektiren gruplar ifadesi kullanılsa daha şık ve tepki çekmeyen bir şekilde ifade edilebilecek meram içeren tabela.

    ayrıca not: sosyal politika yazınında dezavantajlı gruplar kavramı mevcut ama başlıkta tepki çeken nedenlerle ve (bkz: #96708045) entrydeki gibi nedenlerle eleştiriliyor. bunun yerine özel politika gerektiren gruplar gibi daha nazik ifadeler giderek yaygınlaşma eğilimindedir.
  • çok gereksiz bir duyar işine girilmiş ama bence bu bilinçsizlik sebebi ile yapılmış

    kadın yasalarca dezavantajlı grup içerisinde sayılır. bu yüzden zaten kadınlarla ilgili birçok çalışma var, bakanlık projeler üretiyor. en basitinden neden kadınlar için özel yapılar var.

    aslında uyulmuyor ama yasalara göre nufüsü belirli sayının üstündeki her belediye kadın sığınma evi açmak zorunda.

    peki erkekler için böyle çalışmalar var mı? kadın türkiye'de dezavantajlı gruplar arasında yer alıyor. ulan zaten her şeyi geçtim akşam sokağa çıkmaya korkuyor kadınlar, çoğu toplu taşımaya binmeye bile korkar olmuş. neyin şovunu yapıyorsunuz?

    ek: misal yaşlı da dezavantajlı grupta ama bazı yaşlılar çok iyi durumda ve hiçbir şeye ihtiyacı yok. türkiye'de birçok kadın zorluk yaşıyor ve politika olarak onları ayrı değerlendirmek gerekiyor. ben iyiyim ehehe diyerek olmuyor bence bu işler.
  • tabelada sorun yok ama belli ki toplumun bir kısmı günden güne zeka seviyesinin kaybediyor.

    sosyal açıdan dezavantajlı gruplardan bir tanesini kadınlar oluşturur ve bu durumun değiştirilmesi için yukarıdaki yazar arkadaş belirtmiş projeler yapılıyor diye.

    az açıp bakarsanız kadınların, çocukların, yaşlıların ayrımcılığa maruz kaldığını ve bu sebeple dezavantajlı gruplar olarak değerlendirildiğini görürsünüz. lakin amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca böyle oluyor.
  • (bkz: yeşil bursa)

    cemaatçi bursa.
    gerici bursa.

    şimdiye dek tüm teröristlerin gizlendiği, gericilerin yerleştiği bursa.

    zerre şaşırmıyorum.

    edit: doğma büyüme bursalıyım, ondan biliyorum.
    teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap