• ya kadin istihdamini ya da kadinlarin aldigi ucreti dusurecektir. bu olduktan sonra vay efendim gender wage gap artti, yok efendim kadinlara istihdam saglanmiyor demeyelim bi' zahmet. kadinlarin hayatini kolaylastiralim derken zorlastirmak boyle bir sey, ecnebiler unintended consequences diyor buna.
  • yok artık ea diyebileceğim izin talebidir.

    hani eşittik lan. bende kamyon devirme izni istiyorum var mı ötesi.
  • böyle bi uygulama başlarsa otomatik olarak kadınların regl süreleri uzar, menopoz yaşı 10 yaş ileri gider. kadını erkeği farketmez çok dürüst , çok çalışkan bi millet olduğumuzdan her türlü kaytarma fırsatını dibine kadar kullanırız.
    bu arada bence sorun olan regl olmadan önceki; burnumuzdan ateş çıkan, kaşının üzerinde gözün var deseler ağlamaktan harap olunan, insanların başka işi yokmuş da tek amaçları bize laf sokmak üzmekmiş gibi algıladığımız, çikolata yemekten kan şekerimizin 500 olduğu o lanet 1 hafta. birlikte çalıştığımız erkeklerin ruh sağlığını korumak için izin verecekseniz o bir haftayı verin
  • hiç de gerekli olmayan bir izindir, sadece ve sadece kadınların aslında ayda bir kaç gün rahatsız, ağrılı ve yorgun olabileceklerinin üzerini çizmek için ortaya atılmış bir safsatadır. kısaca kadınları iş yaşamından uzak tutmaya yarayacak salak bir istektir, hele de bunu bir kadın istiyorsa kusura bakmasın ciddi nöronal problemleri vardır. ben cumhuriyetin ilanından başlayayım, bugüne dek kaç yıl geçmiş 80'den fazla mı, çalışan memur, özel sektör, işçi, mühendis, akademisyen, öğretmen her neyse çıkıp bir kadın dur ben regl izni istiyorum demiş mi dememiş, pms, regl, bilmem ne demeyip işe gitmişler, işlerini yapmışlar mı yapmışlar, öncesinde savaşlarda ön saflarda bulunmuşlar mı hem de orkid denen icat olmadan, bulunmuşlar.
    o zaman böyle bir istekte bulunanlar neyin peşinde.
    not. menstruasyon yani yumurtlama döngüsü olmadan çocukta olmaz, hayatın doğal gerçeğidir sayın erkekler. spermleriniz regl olmazsa dölleyecek bir şey bulamaz ve boşa gider bilginize.
  • en çok da erkeklere yarayacak olan izindir
  • kadın-erkek eşitliğinden bahsediyordunuz değil mi? ayın 3 günü iptal oluyorsan git evinde otur.
  • işveren olarak sakıncalı bulduğum izin. regl var 3 gün sürer, regl var 10 sürer. doğru düzgün bir işte zaten aylık çalışma günü 22 ortalama. 10 gün süren regl'de 8-9 gün gidebilir işgününden. la bir şey kalmadı geriye zaten. hele ki ufak bir ofis ise çalışılan, o zaman çalışanın eksikliği hemen hissedilir.

    ancak belli bir kişi ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde (örn. 250) olabilir, o da 3-4 günü geçmemek kaydıyla ve sgk'nın izni karşılaması koşuluyla. yoksa kadın istihdamına bir hançer gibi girer.

    bütün çalışanlara uygulanacaksa senede 2 veya 3 izin olabilir örneğin (sgk karşılayacak maliyetini) o zaman standart dışı sancılı olan regl dönemlerinde çalışan da rahatlamış olabilir.

    (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  • bütün regl dönemini değil de en azından reglin ilk gününü kapsarsa mantıklı olabilecek izin.

    bazı kadınların ilk regl günü gerçekten çok sancılı geçebiliyor, o halde çalışabilmelerine olanak olmuyor. yıllık izin alıp eve gidiyor zaten çoğu, fırsatı olanlar ise rapor alabiliyor ama emin olun o sancı ile hastaneye gitmek de zor. bir an önce kendini eve atmak istiyor insan.

    reglini genelde ağrılı geçirmeyen bir bünye bile arada bunu yaşayabiliyor, normalde hiç hissettirmeden regl olmama rağmen benim de illa ki izin aldığım zamanlar oldu.

    ayda bir gün - gerçekten mecburiyet olması durumunda - böyle bir uygulama olsa fena olmaz gerçekten.
  • bir çalışan erkek olarak kesinlikle verilmesi gerektiğini düşündüğüm izin.

    sonra ceremesini biz çekiyoruz.

    - sana ben mail atmam demedim mi tunçerkan yaaaaaaaa (bolca çatallı ses)
    + tamam be selinbenç, bağırma, atarız allah allah.
    - bağırmıyorum, sen dinlemiyorsun beni, hiçççççç anlamıyorsunnnnnnn!!!
    + fökof selinbenç.
hesabın var mı? giriş yap