• bugün size medium'da denk geldiğim ve bir arkadaşımın tanıdığının uğradığı korkunç hikayeyi anlatıyorum. (bkz: koray tuğberk gübür) isimli, (bkz: holistic seo digital) diye bir ajansa sahip olan bir arkadaşımız, kübra adınada genç bir arkadaşımızı işe alıyor. sonrasında çeşitli nedenlerle performansından memnun kalmadığı için işten çıkarıyor.

    buraya kadar her şey normal, ancak sonrasında bu patron arkadaşımız, çalıştığı arkadaş hakkında tüm müşterilerinden kötü geri bildirimler alıp, bunların hepsinin isimlerini tek tek yazarak 'anti referans mektubu' adını verdiği bir karalama kampanyası başlatıyor.

    öncelikle bir işverenin böyle bir şeyi yapmaya ne kadar hakkı olabilir? işten çıkardığı insanı, google'da ismi aratınca ilk sırada kendi adı hakkında kötü şeyler çıkmasını sağlayarak itibarını karalamanın hukuksal bir zemini var mıdır? bu insana nasıl yardımcı oluruz, ben bizzat tanımıyorum ama durum da müthiş derecede canımı sıkmış vaziyette.

    işte o malum yazı: https://medium.com/…i-referans-mektubu-55a1e3a1c67d

    eğer silerse diye şunları da yedekte tutalım:

    - https://archive.is/qi4tb
    - https://web.archive.org/…erans-mektubu-55a1e3a1c67d
  • ismi geçen arkadaş adına çok üzüldüğüm durumdur. kısa süre içerisinde bu tepkiyle beraber yazıyı yazan mahlukat yazıyı silecektir ancak arkadaşın adını ilk entry’den kaldırın bence. bu düşüncesiz tutum onun için de ömürlük bir mağduriyete dönüşmesin.
  • üşenmeyip bu işlere girenlerin ciddi psikolojik sıkıntıları olduğunu düşünmekteyim.
  • bir insanın geleceği ile oynayan patrona ait sözler. zorunlu sözleşmeler, müşterilerle bir araya gelip çalışanı karalamaya yarayan son zamanların en saçma ve cringe oluşumlarından biri. başlığı yukarıda tutmakta fayda var.
  • her ne kadar olumsuz referans mektubu yurt dışında yaygın olsa da, bu olumsuz referans mektubundan ziyade organize bir şekilde ve önlem olarak acele yazılmış bir metin.

    öncelikle şikayetçilerin tamamı ne zaman şikayette bulundu? bence hepsi aynı anda veya tarihler arasında 1gün belki vardır.

    ikinci olarak tamamının üslubu tek kalemden çıkmış, sanırım başka bir çalışana yazdırmış olma ihtimali var. çünkü aynı imla hataları ve aynı yazım yanlışları…

    sanırım çalışan canını kurtarma peşinde. dikkatli olmakta fayda var, iftira kolay atılır ama sanki bir şeyler saklamak istemiş. altından taciz çıkarsa üzülürüm.

    bence arkadaşınız profesyonel destek almalı. şikayet etmeli ve pabuç bırakmamalı.
  • yazıyı yazan eleman; bir yönetici olarak kendi kendisi ile yüzleşmiş, işleri nasıl eline yüzüne bulaştırıp hatalarını altında çalıştırdığı elemana yıkmaya çalıştığını kanıtlamıştır.

    edit: yukarıda yazarın biri negative recommendation letter (recommendation'u yanlış yazmış) olayının yurt dışında yaygın olduğunu söylemiş. illaki bu tarz bir mektup yazan birileri vardır ama yaptığı şey hiç hoş karşılanmaz. bu işin en doğru biçimi olumlu ya da olumsuz hiç bir şey söylememektir.
  • nereden baksan yanlış.
    türkiye'de yasal yaptırımı var mı bilemem.
    bir çalışanla aranız bu duruma geliyorsa; her zaman yönetici suçludur açık net.
  • adam askıntı olmuştur
  • işverenin yaptığı kişisel verileri koruma kanunu açısından bariz suçtur. o personelin sonraki işyeri refererans isterse usulünce yazar verirsin. ifşa etmek nedir?

    patron olmuş ama ülkedeki kanunlardan haberi yoktur. hadi kendin bilmeyebilirsin de hiç mi danıştığın birileri yok, bir insan kaynakların, bir avukatın? ben o kızın yerinde olsam veririm savcılığa, sürünsün dursun. burada da dahil olmak üzere avukatlığını gönüllü yapacak nice avukatlar çıkacaktır.

    ekleme: detaylı okuyunca sadece personeli değil iş yazışması yaptığı bir sürü adamı da ifşa etmiş olduğunu gördüm. rızalarını almadan yaptıysa bu olayın boyutunu arşa çıkarıyor.
  • bence ne calisanlar ne de kurumlar karalama yapmamali
hesabın var mı? giriş yap