• fuzuli hastanedir.

    yeri çok kötüdür, şu ana kadar o bölgeye tek bir otobüs hattı gidiyor diye biliyorum. eski hastane merkezde yer aldığı için ulaşımı çok kolaydı, acil vakalarda da pratiklik kazandırıyordu.

    çanakkale çok küçük bir şehir, temiz trafikte en fazla 15-20 dakikada yeni hastanenin konumuna rahatlıkla ulaşılabilir. ancak dikkat buyurursanız ''temiz trafikte'' diyorum, zira çanakkale çok küçük olduğu kadar trafiği de o kadar yoğun bir şehir. bazen caddelerdeki trafik öylesine kitleniyor ki kendimi istanbul'da yaşıyormuş gibi hissediyorum. hele ki son 3-4 yıldır nüfusun da artmasıyla birlikte bu trafik iyice ulaşımı felç etti. gestaş denilen melûn deniz ulaşım hattının şehrin göbeğinde hâlâ yer alması ise buradaki trafik seyrini son derece olumsuz etkiliyor. bilhassa yaz aylarında yaşanan yoğunluk insanı bazen çileden çıkartabiliyor.

    hal böyle iken bu hastanenin en uzak noktaya yapılması akıl işi değildir.
  • çanakkale devlet hastanesi'ni şehrin merkezinden alıp, kozmosun siktir ettiği, uzay-zaman ekseninde dalgalanma yaratacak kadar kara delik etkili bir tepenin başına ve şehrin dışında, hatta izmir yolundan da uzağa kim yapmayı akıl ettiyse;
    düşünce yapısını, bu yapıyı inşa etmesine vesile olan başta anaokul öğretmeninden, tüm öğretim kadrosu, eğitim sistemi, arkadaş ortamı ve ailesine kadar temasa geçtiği herkesle ve her şeyle alakalı kelimeler hazırladım.

    evden çıkıp arabayla valideyi hiçbir ışıkta beklemeden ve sabah 4'te sıfır trafikte acil servise yetiştirmem, tam 21 dakika sürdü.

    oğlum siz ruh hastası mısınız lan?

    hemşireye hafif atarlı "yahu buraya da gelmek için tdf'den sporcu lisansı çıkartmak lazım" diyorsun, kadın "sormayın biz de çok mağduruz" diyor.

    umarım size de bu acil servis bir zaman lazım olur tez zamanda...
  • kim bilir kimleri arsa zengini yapmış olan hastane. ucuz yerden aylar önceden arsalar satın alıp hastane inşaatı belli olunca değeri bilmemkaç kat artmış yerlerin sahiplerini araştırmak bilmek isterdim.

    hastaneye araç giriş çıkışı tam karşısında nedense altında tam da eczanelere göre yapılmış dükkanlar olan bir bina var. hepsinde de eczane açılmış durumda. medikal/eczane... tam da hastaneye yakın yerde. ne güzel "tesadüf" değil mi? binanın arsasını kim ne zaman aldı. bina tasarım önerisini kimden aldı. bilmek lazım.
    diyeceksiniz ki ülkede bütün binaların altı dükkan.
    https://goo.gl/maps/1plencdqweyqoftna
    şuna bir bakın. "evlerden parayı götürür alttaki dükkanlardan da düzenli gelirimizi alırız" tasarımı yok mu bu binada?
    (not: link verdiğim eczanenin konu ile ilgisi yok elbette. uygun bir görseli bulabilmek için araştırıken orayı buldum. daha sonra kendim çeker eklerim)
hesabın var mı? giriş yap